luni, 30 martie 2009

RIP Maurice Jarre

tocmai am aflat ca ieri a murit Maurice Jarre, la a carui conferinta/tribut am participat la Berlin !
84 de ani, si dupa cum am spus atunci, era extrem de subred, ma simt extrem de onorat ca l-am vazut si acum putin imi pare rau ca nu m-am repezit sa incerc sa iau un autograf din mina anchilozata, pe caietul program pe care tocmai ieri l-am mutat dintr-o parte in alta in casa! Dar mi s-a parut ca toti erau ca niste vultures asupra lui...


Jarre cu Wolker Schlondorff




"cel mai important lucru un muzica de film este tacerea, pauza de muzica". pentru el a venit acum marea tacere.

am pus pe youtube 2 momente din conferinta

Maurice J si Volker S vorbesc despre Die Falschung (Circle of Deceit, 2 min)


Maurice J si Volker S (5 min)

Palmares B-Est V




din press release:

Juriul format din Mircea Bunescu, Alin Ludu Dumbrava, Pjer Zalica, Andrei Plakhov si Nik Powell (presedintele juriului) a decis dupa cum urmeaza:

Mentiune speciala – KENISHI MORIMOTO pentru rolul din MONSIEUR MORIMOTO (r. Nicola
Sornaga)

Cea mai buna imagine – GIORGI BERIDZE (Absurdistan)

Cel mai bun scenariu – RADU JUDE & AUGUSTINA STANCIU (Cea mai fericita fata din lume)

Cel mai bun regizor – BOULI LANNERS (Eldorado)

Trofeul B-EST IFF - ELDORADO (r. Bouli Lanners)
-----------------------------------
Documentar
mentiune speciala -SUPERMEN OF MALEGAON (r. Faiza Ahmad Khan),
premiul sectiunii: THEY CAME TO PLAY (r. Alexandru Rotaru)

Scurtmetraj
Cel mai bun scurtmetraj studentesc LUNGUL DRUM SPRE CASA (r.
Anamaria Chioveanu)
cel mai bun scurtmetraj: EL ATAQUE DE LOS ROBOTS DE NEBULOSA-5 (r. Ghema Garcia
Ibarra) a fost desemnat


plus trei premii de excelenta pentru
Gheorghe Dinica (75), Adela Marculescu (70) si Radu Beligan (90)

vineri, 27 martie 2009

B-est of Both Worlds

Wendy si Lucy a fost ok, mai sensibil decit m-am asteptat (Will Patton aduce a Robert Duvall si paznicul de parcare a Willie Nelson), more movies about people and dogs, Jude a dat de baut (ii place lui sa faca chestia asta), si n-am intilnit-o pe cea mai fericita fata din lume, (si nici n-am facut-o fericita eu pe vreuna, desi poate cu ajutorul lui Santana as fi putut), a venit si l-am cunoscut pe Nik Powell (chef du jury), fostul Bonsai de numeste Shape si e embrionic de kitchios, tomorrow is a another day sau cum zice cintecul, "Tomorrow Never Knows"!

miercuri, 25 martie 2009

B-EST 05

n-am apucat sa mai scriu, sunt la B-est in juriu si am de vazut filme
ieri Eldorado si Shjotgun stories, azi Chiko si sear israeliana...
i-am cunoscut pe Jerzy Skolimovski si pe companioana lui, Eva, duceti-va de puteti la expozitia tablourilor lui, sunt numai 14, in teatrul national la artexpo la etajul trei, pina luni...



poate vine sa faca urmatorul film in Romania (nah, scoop)

joi, 19 martie 2009

If There Is Something (Flashbacks of a Fool -2008)

Shake your hair girl with your ponytail
Takes me right back (when you were young)
Throw your precious gifts into the air
Watch them fall down (when you were young)
Lift up your feet and put them on the ground
You used to walk upon (when you were young)
Lift up your feet and put them on the ground
The hills were higher (when we were young)
Lift up your feet and put them on the ground
The trees were taller (when you were young)
Lift up your feet and put them on the ground
The grass was greener (when you were young)
Lift up your feet and put them on the ground
You used to walk upon (when you were young)


piesa If There Is Something a lui Roxy Music (compusa si cu versuri de Bryan Ferry) de pe primul album al trupei din 1972



care e miezul filmului Flashbacks of a Fool (2008), pe care l-am vazut azi noapte dar cind am vrut sa postez am deschis imdb-ul si am aflat ca a murit Natasha Richardson.
Despre un actor terminat, alcoolic si cocainoman in Hollywood (Daniel Craig), care afla despre moartea unui prieten din copilarie. ceea ce il trmite intr-un trip inapoi in adolescenta, la inceputul anilor 70, in Anglia, intr-un loc idilic, pe malul marii. Coloana filmului e construita in jurul piesei Roxy Music, If There Is Something, cu adaosul lui David Bowie in context. "How can you chose between Bowie and Ferry ?". Bowie e prezent cu The Jean Genie si It Ain't Easy si Scott Walker cu un cover dupa Jacques Brel, Sons of...("Fils de...", cu care incepe filmul intr-un montaj ca un carusel).


Filmat superb de John Mathieson, DOP-ul lui sir Ridley la Gladiator si alte 3 filme, este debutul in lung metraj al regizorului de videoclipuri, Baillie Walsh (si scenarist), produs executiv de Craig. Muzica de Richard Hartley (of Rocky Horror Fame). M-am indragostit de piesa lui Ferry, si m-am apucat de reconsiderat early Roxy Music, in care nu eram oricum connaisseur.

3 1/2 din 5, 7 din 10

extras; scene taiate

I'm very sorry, Liam...(RIP Natasha Richardson)

but she was taken (not really pun intended)...
in urma unui banal accident de ski (si la incepatori, la ce ti-o fi trebuit Natasha), lovitura la cap, spital, coma, blam. Natsaha Richardson, actrita, sotia lui Liam Neeson, fata Vanessei Redgrave si a regizorului Tony Richardson, nepoata lui Sir Michael Redgrave si sora lui Joely Richardson. Avea 45 de ani. A jucat-o pe Mary Shelley in Gothic al lui Ken Russell, debutul ei (1986), pe Patti Hearst in filmul omonim al lui Paul Schrader si tot pentru Schrader, in Comfort of Strangers, scris de Pinter dupa Ian McEwan, in The Favour, the Watch and the Very Big Fish si The Parent Trap.


Pe Liam Neeson l-a intilnit pe scena, au jucat in Nell, are 2 copii cu el. A jucat mult teatru, Tv si a avut rolul principal in Povestea servitoarei (The Handmaid's Tale), scris de Pinter dupa romanul de Margaret Atwood si regizat de Volker Schlöndorff (1991). Stupid ! as i said, I'm very sorry, Liam and Vanessa ! RIP !

miercuri, 18 martie 2009

Watchmen scriptwriters Q & A

“We just wanna put the name on it and explore that fan base
Studio executive catre scenaristul David Hayter

creative Screenwritimg sta de vorba cu Alex Tze si David Hayter, scenaristii lui Watchmen. Cei care au probleme cu finalul modificat, de ce nu e caracatita, etc, pot afla de aici.


de unde se poate si downloada intregul podcast excelent de 102 minute, cu povestea fascinanta a modului cum Tze si Hayter au devenit scenaristi

"the writers doesn't matter"

it really made my day...

Hitler se plinge despre finalul schimbat din Watchmen (the squid fara the whale)...subtitluri glorioase peste criza de isterie a lui Bruno Ganz din Downfall...of course the guy who posted it its not German but from Canada


"the dream is pissed on" / "I should have believed Stalin"

Setea lui Park Chan-wook

dupa voma cu Cyborgul, autorul trilogiei vengeance si JSA s-a apucat sa faca un film cu vampiri. Film corean cu vampiri, wow ! ia coltii de pe Coreea, ham !
Si cu Oldboy (Song Kang-ho) in rolul principal, un preot care devine vampir.

se numeste Thirst (ca si cel cu vampiri australian), dar de fapt traducerea corecta ar fi BAT.
trailer aici . iese in aprilie in Coreea, o sa fie la Cannes, dar mai probabil in market.

Killshot (2008)

Killshot, ecranizarea romanului din 1989 al lui Elmore Leonard, a fost anuntat din 1995 la Miramax, apoi in 2002 ca proiect al lui Tony Scott (imdb zice cu Robert de Niro in rolul lui Armand Degas si Quentin Tarantino as Nix, eu nu prea cred, stiu ca trebuia sa produca...), filmat in 2005 (oct pina-n ian 06), reshoots, tinut pe bara, bad test screenings, scos de Weinsteini in ianuarie 2009 in cinci sali, asa doar de kikiri, desi Mickey Rourke e in ascensiune din nou, si mai mult decit atit, e singurul motiv pentru a vedea acest film cu probleme care se anunta fascinant.



Dupa un roman de Elmore Leonard, regizat de John Madden (nume curios pt action, thriller, Leonard, doar a facut Shakespeare in love, Proof si mandolina cpt. Corelli), cu Rourke, pe post de hitman indian (si e mai bun ca indian decit Jon Voight in U-Turn), noul sau asociat, Joseph Gordon-Levitt as Richie Nix, lose cannon jerk si cuplul pe crae vrea sa-l elimine pentru ca l-au vazut, Diane Lane si Thomas Jane.



Chimia dintre ei e zero si Jane incep sa devina deja un actor a carui aparitie in film e sinonima cu flopul. In plus seamana cu Christophe Lambert (cu care Diane Lane a fost maritata), si aici ei sunt pe despartire pt incompatibilitate. Rosario Dawson are un rol secundar ca o fata obsedata de Elvis. Rourke in schimb e excelent, retinut si cu o fata sculptata in stinca, nu ca sunt eu fan, dar aici joaca superb, laconic si misterios in spatele ochelarilor negri, cu o coada impletita, un colt la git si cu porecla motivata de "Blackbird" !



trailerul aici, cam varza,
format 2.35.1 vazut in 1.85.1, asteptam un dvd oficial, poate si cu scenele taiate...
*Johnny Knoxville juca un agent FBI agent, Ferris Britton, care a disparut din noul cut de doar 84 de min.
trivia imdb: All the scenes involving corrupt cop Ferris Britton (Johnny Knoxville) were cut from the final movie because test screenings audiences didn't like the character.

3 din 5, 6 din 10


luni, 16 martie 2009

Kraftwerk la Bucuresti


zice myticket,
12 iunie 2009 ! Vineri, daca e in timpul TIFF ma intorc mai repede nachaus
"parintii muzicii electronice" hmm, ok, tocmai ce plecase Florian Schneider in noiembrie 2008(membru fondator, alaturi de Ralf Hutter, care a rams acu singuru original kraft si werk), si am mai vrut sa am duc
sa-i vad live in Ungaria acu vreo 6-7 ani !


ii stiu pe Kraft/werk de cind aveam 5/6 ani, ne jucam cu machetutze pe Trans-Europe Express si prima piesa de care-mi amintesc sa ma fi impresionat a fost (We are)the Robots in 1978, nu mai zic de cit am frekat vinilul cu ComputerWelt ! oricum ar trebui a spun ca sunt contemporan cu ei, fiind si eu si ei fondati in 1970 !
so, cum zicea un fost prieten de-al meu, "Baum baum baum von der autobaum...."

RIP Ron Silver

imi zice AC deunazi, ai Blue Steel, ? de ce ? vreu sa-l revad ? zic, nu cred ca se mai tine. Zic, ok, sa-l caut. Azi imi trmite mail,: m-a pus dracu sa intreb de blue steel...
bine mah ca l-ai omorit pe Ron Silver.


pentru ca ieri badguyul din filmul lui Bigelow a murit. Avea 62 de ani si de 2 ani se lupta cu un cancer de esofag. A aparut in Entity in 1981 pe cind Barbara Hershey era posedata de entitatea horny, in Silent rage (cu Chuck..Norris), Timecop (cu Jean Claude), si Arrival, avocatul din Klaus Von Bullow din Reversal Of Fortune, ultima oara l-am vazut ca judecator in Find Me Guilty al lui Lumet cu...Vin Diesel.



pe vremea lui Timecop, ziceam in cor cu Dan S., nene bedguyul parca-i Adrian Sirbu...

iaca, acu suntem doi !



van dammit !

Ouch...

cind un film care incaseaza 112 milioane de dolari in 10 zile e considerat flop...Watchmen n-a ramas pe locul unu in w/e la BO, lucru de altfel de asteptat.
Watchmen a costat 150 de milioane de dolari, dar de fapt mult mai mult, daca punem la socoteala gestarea indelungata si problematica, procesele intre studiouri si preproductia avortata la Universal (under the hood of Paul Greenglass), si bineinteles bugetul urias de lansare. In Romania Watchmen a facut 10794 de spectatori in primul w/e, pe locul unu la BO.
BO MOJO:
Watchmen disintegrated 67 percent to an estimated $18.1 million for $86 million in ten days, trailing all previous superhero movies that debuted in the $50 million range through the same point. For perspective, 300, which Watchmen was oft compared to, fell 54 percent to $32.9 million in its second weekend (for a $129.2 million total), and, among major comic book movies, only Hellboy II: The Golden Army and Hulk had steeper drop-offs. The weekend further <cemented Watchmen's status as a movie with much more limited appeal than other superhero pictures, rooted in its non-mainstream source material and its diffuse storyline and marketing Watchmen's 124 IMAX theaters held a bit better than the rest. They were down 58 percent, accounting for an estimated $2.3 million of the weekend and $9.5 million of the total.


si asta in timp ce un film de kk, B actionbessonism ca Taken face peste mai mult decit watchemen in 5 sapatamini de lansare in SUA...nu mai vorbesc de performanta lui Slumdog care era destinat sa fie direct pe dvd in SUA...

Eden Log (2007)

Eden Log arata ca un film experimental cross joc debil de computer, gen Doom meets Le Dernier Combat, dar desaturat la culoare, un alt produs al valului SF/horror francez (ma asteapta si Dante 01 la care regizorul voit auteur al acestui talmes balmes, ciurli burli depressing si care iti pune la incercare rabdarea a fost asistent de regie, acesta e debutul sau). Trebuie sa marturisesc ca dupa Eden Log, Babylon AD chiar si in forma lui atroce montata mi se pare entertainment delicatessen/traiteur.
Clovis Cornillac pe post de Neo camenbert urla, scinceste, se tiraste, tipa, plinge, se loveste, loveste, e lovit, so on. pe undeva la sfirsit e si un point, un gimmmcik, in care afli ce e Eden Log si ce facea Cornillac. Un iz de Tetsuo si de Timpuriu Jeunet si Caro, un grim art design, claustrofobic, metalic, verzuliu, sepia. In film joaca si o duduie care se numeste Lavinia Birladeanu, habar n-am unde. dar iata cum encore une fois, le cinema roumain rulez ! oricum Franck Vestiel, regizor si coscenarist a facut asistenta de regie la noi, la Saint Ange si Ils. Il astept ca regizor de cine stie ce remake horror /sf made in USA, Hellraiser 3 ar fi bun pt. el. Cronica din Variety apreciaza stilul vizual, faptul ca e filmat cu camere din mina in locatii subterane printre care un canal. Oui !
3 din 10/ 1 1/2 din 5

duminică, 15 martie 2009

postere de filme cu o litera schimbata

funny sunday, unele mai reusite ca altele...
unele chiar fun...


Bellboy and the Golden Army (Bellbooooy, like Keith Moon will shout !)


Night Club (pt Milk si ai sai)



Paws (tun tun da dan)


Godfellas (Doubt We're no Angels)


si...Gone With the Wino (that guy we know so well), winner of 10 bottles of whisky award !

sâmbătă, 14 martie 2009

The Burrowers

bur·row (bûr, br)
n.
1. A hole or tunnel dug in the ground by a small animal, such as a rabbit or mole, for habitation or refuge.
2. A narrow or snug place.
v. bur·rowed, bur·row·ing, bur·rows

v.intr.
1.
a. To dig a hole or tunnel for habitation or refuge.
b. To live or hide in such a place.
2. To move or progress by or as if by digging or tunneling

v.tr.
1. To make by or as if by tunneling.
2. To dig a hole or tunnel in or through.
3. Archaic To hide in or as if in a burrow.

--------------------------------------------------------------------------------
deci "cei ascunsi", sau "ascunsii", sau "cei de sub pamint", etc, daca spui "Creaturile de sub pamint" e prea mult spoiler dar si gen Tremors (si Critters parca, doua horroruri din anii 80). Dar acest straight to dvd Burrowers e un western care se intimpla la 1879, in timpul Razboiului Civil, un soi de The Searchers cu mix horror, complet cu indieni as the usual suspects, regizat destul de cool. Copia care am vazut-o nu era 2.35 ci un soi de 1.85 or less, deci n-am putut judeca imaginea, incadratura fiind doar mai claustrofobica. Cross de genuri destul de interesant,


synopsis complet:
It is 1879 in the Dakota Territories. A handful of brave pioneers maintain isolated settlements in the badlands beyond civilization. Irish Immigrant Fergus Coffey is near to winning the hand of his beloved Maryanne when she is suddenly taken from him, her family brutally abducted in a nighttime attack on their homestead. Suspicion falls immediately on hostile Indians. Experienced Indian fighters Will Parcher and John Clay form a posse and set out to rescue the kidnapped settlers, taking along a naïve teenager hoping to prove himself a man, an ex-slave looking to find his place in the world and their ranch-hand, Coffey. But as men vanish in the night and horrific evidence accumulates with the dead and dying, the group discovers that their prey is far more terrifying than anything human, and their prospects are far more terrible than death.




scris si regizat de J.T. Petty (al carui prim film, ciudatel, Soft for Digging-2001, l-am vazut si care a a filmat Mimic 3: the Sentinel in Romania cu domnu Lance'), cu character actors dedicati (William Mapother, Clancy Brown, Doug Hutchinson, Karl Geary), mi-a adus aminte de Dead Birds, un alt western horror, de data asta intr-o casa, pe cind Burrowers e along the trail, in cimp si paduri. probabil pe ecran lat, intr-o vizionare adecvata filmul ar fi avut de cistigat, oricum o incercare onorabila pe care Lion's Gate au aruncat-o straight to dvd, destinata unui cult following minor. O cronica franceza de la festivalul Gerardmer aici.

2 1/2 din 5, 5 din 10

vineri, 13 martie 2009

script conference la Indiana Jones

priceless, ,de pe blogul lui mystery man on film se poate downloada intreaga story conference din 1981 (transcript pdf) a celor 5 zile (cite 9 ore) de discutii intre George Lucas, Spielberg si Lawrence Kasdan, ales ca scenarist al unui filmulet intitulat atunci...Raiders of the Lost Ark.

comentariile lui mystery man legate de momentele importante ale discutiei, si cum
s-a creionat Indy din ele, sunt al fel de interesante !
iata dovada ca 13 martie nu e o zi cu ghinion !

luni, 9 martie 2009

"I'm thirsty Lloyd !"

Lloyd:
What will you be drinking, sir?

Jack Torrance:
Hair of the dog that bit me, Lloyd.



pentru mareata zi de 8 martie, in which i haven't had a drink, ok ?

Lloyd:
Women. Can't live with them, can't live without them.

Jack Torrance:
Words of wisdom, Lloyd, my man. Words of wisdom.


si varianta autohtona (sometime in February, but no Xmas in February, Lou)

photo by mosheda(y)an. blog de night/daywatch, in cazul asta night (of the living dead)

Lloyd:
How are things going, Mr. Torrance?
Jack Torrance:
Things could be better, Lloyd. Things could be a whole lot better.

sâmbătă, 7 martie 2009

Public Enemies


posterul la noul film al lui Michael Mann cu Depp as Dillinger, 1 iulie la ei, look de Untouchables si prea multe Thompson guns...

m-am apucat sa revad DILLINGER al lui John Milius (1973) intre timp, Warren Oates as John D si Ben Johnson in rolul de azi al lui Christian Bale
si trailerul aici

Watchmen reviews

Movie Reviews: Watchmen
dupa imdb


Most critics have apparently not been influenced one whit by all the praise for Watchmen by fans of the graphic novel, something that Michael Phillips acknowledges in his review in the Chicago Tribune. "Zack Snyder's bloated screen adaptation will go over best with fanboys, fangirls, fanmen and fanwomen who give high marks for slavish fidelity to the source material," he writes. Kenneth Turan in the Los Angeles Times calls it "something acceptable but pedestrian, an adaptation that is more a prisoner of its story than the master of it." It's "a bore," writes Philip Kenicott in the Washington Post, it's "long, dull and ... sinks under the weight of its reverence for the original." Claudia Puig in USA Today says that it "starts out powerfully" but as it proceeds, "it grows plodding, convoluted and forgettable." And A.O. Scott in the New York Times concludes that the entire premise of the film "is rooted in a view of human behavior that is fundamentally immature, self-pitying and sentimental." But Kyle Smith in the New York Post is won over. "It transforms each moment into a tableau with great, uncompromising concentration. The effect is an almost airless gloom, but the film is also exhilarating in breadth and depth. There is more going on in the spectacular opening-credits sequence than in the three Spider-Man flicks combined." And Roger Ebert in the Chicago Sun-Times awards it four stars, writing, "The film is rich enough to be seen more than once. ... I'm not sure I understood all the nuances and implications, but I am sure I had a powerful experience."


deci mixed at best
si this one by the ugly film freak centrals


"The movie's all about the jerking-off, not the yawning emptiness and self-loathing that immediately follows. It's pretty. And it means nothing to me."-Walter Chaw
bad Chaw, bad chaw, aw !

joi, 5 martie 2009

Quis custodies ipsos custodes ?

acum trebuie sa ne rugam (!) ca Watchmen sa fie un flop si un geek movie pentru ca Warner sa nu faca un sequel. Desi in mod logic inexistent ca baza, studiourile vor un sequel si un prequel. E exact ca si cum ai face Life of Jesus afer the crucifiction (ceea ce Scorsese ne-a oferit un glimpse), si before the birth ! E normal sa-si doreasca un cash cow si jucarele cu Rorschach si Doc Manhattan fara penis albastru !

dupa imdb news Billy Crudup (Doc M) ar fi semnat sa faca o continuare.

the film's star, Billy Crudup, admits the decision about a sequel lies with Hollywood bosses - because he has already signed a contract to make a Watchmen follow-up.

He adds, "Contractually, we are obligated. I will do it. I just don't know what it is we would do."


dixit Zack Snyder:
"There's no way I would be involved in a sequel or prequel. (...) Will they make one? I have no idea how you would. The work is the work. This movie is about ideas. Anything else you would do, if you did a sequel to it, misses the point entirely of what Watchmen is. To continue is to either rehash the same idea again or you're going to try to fix the characters, which goes against everything the book stands for, or you could pick up new characters. To me, philosophically, it just doesn't make sense."

but that does not mean anything, just "desolation row" !
remember; Better Blue than RED !

More Watchmen

"The majority of films feel like a waste of two hours of my life. This is probably because I'm an increasingly cranky and reclusive weirdo."
(Alan Moore) un articol captivant dar cam geeky despre Alan Moore si cum l-a macelarit Hollywoodul, parerea mea e ca Moore e extrem in approach si Tyler Bates chiar e primul om care a vrut sa-i fie fidel (prea fidel ?!) Ironia suprema a ca, de daat asta, la cererea lui extrema, numele lui Moore nu e creditat pe genericul la film ! si in saptamina Watchmen pe empire, un breakdown la cei 20 de ani de incercari de adaptari cu amanunte despre proiectul initial al lui Terry Gilliam si la toate elementele adiacente din roman (the added stories) tot Empire explica outsiderilor cine e Alan Moore si opera lui in 10 pasi ! cum a trecut timpul de vineri de-abia astept sa merg sa vad din nou Watchmen in sala, si abia atunci voi scrie cronica pentru ca sunt prea apropiat de romanul original si filmul e prea dens si nu s-a distilat, dar cred ca o varianta mai lunga, la 3 ore si 20 pe dvd ii va face dreptate mai multa, cu tot cu elementele din Under The Hood (cartea lui Hollis Mason) si Tales of the Black Freighter (comixul adiacent, piesa Pirate Jenny a Ninei Simone, vorbeste de vasul respectiv). La faq pe imdb se vorbeste de durata celor 3 editii (theatrical cut, director's cut si extended "Crazy Ultimate Freaky Edition" Cut * elementele de soundtrack (nu inteleg de unde apar Metallica is Slayer in comentarii), care include si un Requiem simfonic (Mozart no less), piesa "The Comedian" contine elemente de synthesizer a la Vangelis in Blade Runner si chitara a la David Gilmour, la fel ultima piesa a a score-ului, "I love you Mom", un blues electric pe chitara, complet cu flagiolete...

marți, 3 martie 2009

Gopo Winners 2009

Categoria grea, două filme, Nae Caranfil vs. Radu Muntean: Restul e tăcere, 9 premii (din 14 nominalizări) faţă de 4 ale lui Boogie (din 11). Inghesuiala si culori reci la Fratelli Studios, plus jack daniels si southern comfort (odd choice !) more in Sapte Seri !



Cel mai bun film (lung metraj)

Restul e tăcere
Producător: Cristian Comeagă (Domino Film)
Regia: Nae Caranfil


Cea mai bună regie (lung metraj)

Radu Muntean (Boogie)


Cel mai bun scenariu de lung metraj

Nae Caranfil (Restul e tăcere)





Cel mai bun actor într-un rol principal într-un film de lung metraj

Dragoş Bucur (pentru rolul Bogdan "Boogie" Ciocăzanu din filmul Boogie)


Cea mai buna actriţă într-un rol principal într-un film de lung metraj

Anamaria Marinca (pentru rolul Smaranda Ciocăzanu din filmul Boogie)


Cel mai bun actor într-un rol secundar într-un film de lung metraj

Mimi Brănescu (pentru rolul Sorin Penescu din filmul Boogie)


Cea mai bună actriţă într-un rol secundar într-un film de lung metraj

Ioana Bulcă (pentru rolul Aristizza din filmul Restul e tăcere)


Cea mai bună imagine (lung metraj)

Marius Panduru (Restul e tăcere)


Cel mai bun montaj (lung metraj)

Dan Nanoveanu (Restul e tăcere)




Cel mai bun sunet (lung metraj)

Gelu Costache, Florin Tăbăcaru, Ştefan Crişan, Brian Riordan (Restul e tăcere)


Cea mai bună muzică originală (lung metraj)

Laurent Couson (Restul e tăcere)




Cea mai bună scenografie (lung metraj)

Călin Papură, Ruxandra Ionică (Restul e tăcere=


Cele mai bune costume (lung metraj)

Doina Levintza (Restul e tăcere)


Cel mai bun machiaj şi cea mai bună coafură (lung metraj)

Ioana Ioniţă, Dana Roşeanu (Nunta mută)


Cel mai bun film documentar

Podul de flori
Producător: Thomas Ciulei (Ciulei Films, Europolis Film)
Regia: Thomas Ciulei


Cel mai bun film de scurt metraj

AlexandraProducător: Ada Solomon (HiFilm Productions)
Regia: Radu Jude


Premiul "Tânară speranţă"

George Dorobanţu (Elevator)


Premiul publicului (pentru filmul românesc cu cel mai mare succes la box office în 2008)

Supravieţuitorul - 25.706 bilete vândute
Producător: Andrei Boncea (MediaPro Pictures)
Regia: Sergiu Nicolaescu


Cel mai bun film european (dintre cele distribuite în românia în 2008)

Obsluhoval jsem anglického krále / L-am servit pe regele Angliei (Cehia-Slovacia, 2006)
Regia: Jiri Menzel
Distribuitor: MediaPro Distribution


Premiul pentru întreaga activitate

Elisabeta Bostan


Premiul pentru întreaga carieră

Marin Moraru


Premiul special (acordat unui tehnician român cu performanţe remarcabile)

Andrei Pap (Inginer de sunet)


Premiul special pentru susţinerea cinematografiei din România

Cinema City

Premiul pentru imagine de film - oferit de Romanian Society of Cinematographers

Vivi Drăgan Vasile
pentru imaginea filmului Nunta mută

Premiul Special Cotidianul

Radu Gabrea (pentru ecranizarea romanului Cocoşul decapitat în filmul cu acelaşi nume).

luni, 2 martie 2009

soundtrackul complet la Watchmen


1. Desolation Row - My Chemical Romance (Bob Dylan cover)
2. Unforgettable - Nat King Cole
3. The Times They Are A-Changin' - Bob Dylan
4. The Sound Of Silence - Simon & Garfunkel
5. Me & Bobby McGee - Janis Joplin
6. I'm Your Boogie Man - KC & The Sunshine Band
7. You're My Thrill - Billie Holiday (care e si in carte !!!)
8. Pruit Igoe & Prophecies - Philip Glass (din Koyyanisquatsi)
9. Hallelujah - Leonard Cohen (si unde e First we take manhattan ???, last momnet addiction ?)
10. All Along The Watchtower - Jimi Hendrix
11. Ride of the Valkyries - Budapest Symphony Orchestra (R. Wagner)
12. Pirate Jenny - Nina Simone

si aici citeva lucruri despre muzica facuta de Tyler Bates, care zice ca s-a inspirat mai mult din soundul Gang of Four, Joy Division, Metallica si Slayer !
si making of-ul la videoclipul Desolation Row (care suna ultrapunk)