marți, 2 februarie 2016

George Miller-Presedintele Juriului @Cannes 69

Great news ! bonnes nouvelles ! tocmai scriam de conationalii sai emuli cu Wyrmwood si bang, stirea de azi, finally ceva de bine !!! What a Lovely Day -Reduxxx
Parintele lui Mad Max (dar si al lui Babe), George Miller MD, va fi anul acesta seful juriului la Festivalul de la Cannes, editia cu numarul 69 (11-22 mai 2016) . Australianul va implini 71 de ani pe 3 martie, si poate (poate poate...) pina atunci va fi si posesorul lui Oscar din cele 10 nominalizari pe care le are Mad Max: Fury Road, inclusiv cel mai bun film si cel mai bun regizor.
Sa vedem daca vor fi si filme romanesti anul acesta (noile Mungiu, Puiu, Jude ?) si ce parere va avea mr. Miller despre (NU mai atit de )Noul Cinema romanesc. Se anunta un festival interesant, de la cifra editiei la chef du Jury ! Keep you posted !

dupa Variety !!!

Wyrmwood (2014)

aka Wyrmwood: Road of the Dead (2014)
cel mai interesant film cu zombi din ultima vreme si totodata un omagiu si un take de Mad Max din tara origina(L/R)a a road warrior-ului.
in genul nou denumit: zombedie ;)
Autorii: doi frati inventivi australieni, Kiah Roache-Turner si Tristan Roache-Turner, auteurs totali, script, productie, regie, scenografie si montaj. De nevoie, si-au filmat in timpul weekendurilor, oevre-ul, si le-a luat 4 ani ! Insa a meritat !
un film cult absolut, nebunesc si plin de umor (negru, aborigen), ultra-singeros si kinetic, si cu un twist legat de combustibil, care rezolva criza intr-un mod neasteptat. Mad scientists, mai mult Day of the Dead decit Dawn of...
reminiscent de debutul lui Peter Jackson-_Bad Taste, de debutul altor frati: The Spierig Brothers (Undead) si Ford (The Dead)

4 din 5, 8 din 10 !
asteptam Wyrmwood 2 !!!