miercuri, 22 aprilie 2009

L'ultimo Cacciatore (1980)


sau cum zic nemtii "vinatorul apocalipsei", cel mai aproape de crossul Apocalypse Now / Deer Hunter.
primul film italian despre Vietnam, si primul filmat in Filipine, pe urmele lui Coppola si inaintea lui Roger Corman, de Antonio Margheriti aka Anthony M. Dawson, specialist in efecte speciale si prolific regizor de serii B (de la SF-Space Men, la horror-I lunghi capelli della morte, western-Take a Hard Ride, si ripoffuri de Indiana Jones-I cacciatori del cobra d'oro).
David Warbeck seamana cu Jack Nicholson (ca si-asa azi e ziua lui Jack!!! LMA) si Tisa Farrow cu Mia, soru-sa (la Cannes James Toback ne-a povestit cum a descoperit-o pe Tisa pentru Fingers, era soferita de taxi), mai apare marele character actor John Steiner, cu o glorioasa cariera de negativi in filmele italiene din anii '70.
Filmul trebuia sa se numeasca Cacciatore 2, adica Vinatorul 2, sequel direct al Deer Hunter dar nah, a fost o problema de drepturi. Genericul e frantuzesc si titlul e L'heros d"Apocalypse !!! Un subplot seamana cu Giu la Testa/Fistful of Dynamite, unde Margheriti a facut efectele speciale si Warbeck era prietenul lui Coburn Sean din flashbackul threesome IRA !


Dvd american cu un documentar bonus de 22 minute excelent de David Gregory cu fiul lui Margheriti, Eduardo, care joaca si in film rolul lui Stinker, still gallery, trailer.
3 din 5, 6 din 10 !
daca-l vedeam cind eram pustan, ar fi fost mega ! oricum e superior americanelor Bat 21 sau Uncommon Valor !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu