duminică, 27 iulie 2008

Detronarea lui Carol 1 (reloaded)









s-a intimplat intr-o simbata noaptea pe 25 iulie, dupa un Car cu Bere...thanks to Monica (her pictures), the whole story here....and here...
and better pictures here....asta-i replica lui Codre, cel cu Shobolanii roshii !
Mie-mi aduce aminte de Munchausen-ul lui Terry Gilliam, si de statuia ecvestra din piata !!! Doar ca daca-l pun pe Carol la loc ar trebui sa-l puna pe locul unde a fost, unde a cum e Tzeapa lui Ghildus ! Dati-i bani lui Mestrovic si cezarului ce e al Cezarului (ave caesar, kill, kill, said Iggy! )
"Long Live the King ! take his head....down" (Rainbow, 1980)

sâmbătă, 26 iulie 2008

DOOMSDAY


sunt cam dezamagit. Ma asteptam la un melange mai bun din filmele mele preferate, doesn't make a lot of sense si castelul lui Mc Dowell e putin penibil. Deci Escape from New York cu Snake Plisskin feminin, dar mai mult Sarah Connor (si mie-mi placea Rhona Mitra pe care am remarcat-o de la Beowulf si scena din Hollow Man), plus comandoul din Aliens, nume de personaje Miller (de la George) si Carpenter (John) , plus Mad Max . Acum dupa 28 days/weeks later Anglia apocaliptica devine moneda curenta. Vazut versiunea unrated, tons of gore, guts, si un soundtrack 80's (Two Tribes cool pe urmarirea Mad Max parodica). Si muzica are riffurile lui Carpenter in momentele bune. O referinta la Raiders of the Lost Ark mi s-a parut deplasata pentru un film care se petrece in 2035, ca si racordurile logice. Extrem de sloppy, si in mai multe stiluri, si mai scump decit un B movie, facut cu mijloace de A. Ma asteptam la mai mult de la Neil Marshall dupa The Descent. Faptul ca a refacut EFNY si mad max cu scotieni care urla degeaba, si ca mai are niste elemente din Apocalypse Now, nu mi-e suficient. Good fun pe alocuri dar extrem de inegal. Vocea lui David O'Hara ca bad irish guy (pe nume Canaris), deadly weapon !
asta dupa o alta dezamagire de B movie, Mutant Chronicles, cu noul Christophe Lambert, Tom Jane.

vineri, 25 iulie 2008

The Dark Knight-cronica

Batman, Batman! - The Dark Knight

Şapte Seri, iulie 2008




Un film care face încasări de 155 de milioane în primul weekend nu are nevoie de o cronică (cu un titlu-glumiţă referitor la reclama cult TV!). Dar se face că acest film este peste orice s-a făcut în domeniul filmelor cu supereroi şi nu numai.

În 2005 Christopher Nolan (Memento, Insomnia, The Prestige) a reinventat franciza distrusă de Joel Schumacher, cu un film de origini, Batman Begins, care la mine a intrat pe locul 5 în topul anului şi am scris: "De început a început, dar mai e mult până continuă?". Veni, vidi, vici! The Dark Knight cometh! Unul din cele mai bune filme ale anului şi nu are nici o legătură cu vreun Batman anterior. E mai mult o dramă psihologică, cu elemente de film noir. În Gotham City chiar şi cînd e lumină e întuneric... Modelul lui Nolan este Heat, cu Batman si Joker în loc de Pacino si De Niro şi cu adăugarea lui Harvey Dent în triptic (Aaron Eckhart se achită excelent de rol). Chiar şi muzica şi-a luat pe alocuri cue-urile de la Heat (v. piesa 1,"why so serious", cu spargerea de la bancă), din nou Hans Zimmer şi James Newton Howard colaborează pentru o sonoritate mult mai tenebroasă, un soundtrack lipsit de orice urmă de piese pop sau comercialism.

E un film de ansamblu, în care fiecare rotiţă stă la locul ei. Christian Bale e şi mai tenebros ca data trecută şi Bruce Wayne-ul său e şi mai sarcastic. Vocea lui Batman, fuzată, vine direct din cel mai aprig coşmar. Alfred, fidelul său servitor, este din nou Michael Caine, bătrînul gentleman care desluşeşte şi miezul poveştii cu pilda din Birmania. Gary Oldman se dovedeşte a fi un actor mai versatil decît îl credeam, după o galerie întreagă de psihopaţi, este bun şi generos ca locotenentul Jim Gordon, cu un rol mai întins de această dată. Iar Morgan Freeman e bun şi înţelept ca Lucius Fox. Maggie Gyllenhaal ia locul Katiei Holmes în rolul Rachel Dawes (singura shimbare de cast) şi Eric Roberts apare ca mafiot infatuat. Dar vedeta filmului e Heath Ledger, care e extraordinar, ar trebui să ia un Oscar postum! E cel puţin morbid să-l vezi pe ecran acum, într-un rol atît de sinistru. Dar dacă Ledger e mort, Jokerul lui e nemuritor ("I believe whatever doesn't kill you simply makes you stranger", e prima lui replică în prim-plan). Modelul lui e Alex din A Clockwork Orange, dar eu parcă-l văd mereu pe Marlon Brando în Ultimul tango la Paris, cu părul vraişte şi năclăit şi un surîs trist. Îmi pare rău pentru Jack Nicholson, dar Jokerul lui nu ţine pasul cu vremurile noi, în care terorismul înseamnă cu totul altceva, o nebunie mai mult decît posibilă, pusă pe ecran într-un mod eficace de Nolan şi Ledger. Filmul poate să-ţi dea senzaţia de rău fizic, atît e de tensionat (nu prea înţeleg cum de la ei e PG 13, pentru că la noi e 15), are durată epică, 2 ore jumate, deşi putea să fie liniştit de 2 ore, e chiar prea mult şi asta ar fi singura mea obiecţie, mai ales că devine repetitiv în ultimele douăzeci de minute.

Deja pe IMDB, votanţii l-au adus pe locul unu all time (in decembrie 08 pe locul 4!), se vorbeşte de Oscaruri, dar cel mai important, Cavalerul întunecat e aici şi lumea lui nu va mai fi niciodată la fel. Mi-e teamă să cer ca franciza să mai continue, pentru că este destul de imposibil să depăşească The Dark Knight.

(5 stele din cinci)

joi, 24 iulie 2008

And it Rained...

da, a fost potopul, la propriu m-a plouat in 24 de ore cit sa mai cresc citiva centimeti, apoi a plouat cu alcool, alcoholica, no ? apoi, dupa ce the daughter was brought to the slaughter si zorii se iveau a venit si Ndgu, plin de absint, sa mai maidenim si batmanim putin, de fapt sa jokerim...
azi la 10.30 presa a vazut Dark Knight, sa vedem cum i s-a parut lui prietenul lui Alan Moore si Bergman, fact is ca nu mai mai ventilator, dangerous life it lead in my presence but now it is no more, it ceased to exist... truth be told, the joker was right: "if it doesn't kill you it sure makes you stranger !!!"

Bring me your Daughter (2 the Slaughter)


listening to Maiden, point one and point two, saw the gig in Frankfurt 2004, "Death on the Road", bought the dvd in Cannes 2008, and every concert starting and ending on this, now i saw the place-venue if u can call it-cackle/ and "i would let her go if...." T minus....now playing Bronx Warriors Castellari style (hell ain't a bad palce) hell is- FROM HERE TO ETERNITY- I still have to give away / & publish my MAIDEN piece, but good bye my Dickinson interview...

m-etallica

i-am vazut in 1991 la primul meu mega-rock (erau beti), nu eram in tara in 1999, nu am bilet in 2008, si o sa si ploua, what can be worse ?
plus parerea lui Lebowski despre ei...

it fuckin rained, and rained, like its no tomorrow, am baut enshpe mii de beri, am gasit bilet din accident in sectorul B cu platit dublu pret, i wanted to be metal militia but can't push your luck into 1984, met the past: BB (Bebe), my exgirlfriend which i got her tix to metallica in 1999, me being in New York, my actual and probably former gf gone, my possible (cute kid) dancing the night away, my friends not here,...too many expensice fuckin beers -small ones too-and finally a stupid midnite run to Brafly, a small vodka, BB's nephew Metallica fan, Nora 12 years old, home at 2 am and played MAIDEN "somewhere back in time", alone and lonely in the dark (and post-rain), metallica-a bunch of fuckin assholes, dar nu mai mari decit cei care s-au ferit de ploaie si n-au venit la concert

miercuri, 23 iulie 2008

articolul meu despre Cannes



gonzo, incropit si din cele 3 Sapte Seri, cu poze....

who's watching the watchmen too (two)

zice domnul acesta:
"Ozymandias arata groaznic, Night Owl e prea Batman, gagica s-a scos, restul e spre bine, dar overall mi-e teama ca povestea va sucomba sub efectele speciale. Secventele din Vietnam ar trebui facute in stilul jurnalelor de atunci, ar trebui s-o lase mai moale cu ralentiurile si, cel mai naspa, n-am simtit nici o clipa personajul din spatele mastii - dar la urma urmei e doar un trailer.

Sperante am, numai ca Zach Snyder is all flash and no subtlety ;) . Or Watchmen traieste prin mii de subtilitati, nu prin spectacol. In fine, vom vedea
."

e mult mai cusurugiu decit mine, sa vedem cum i-o parea Batman

who's watching the watchmen ?


noi nu, k ma freaca ndgu de ore in sir sa-mi arate trailerul pe LCD si mai bine luam LSD, ca era mai usor....ba nu e format bun ci flv si mpv si makk si so on si so forth, acuma il downloadeaza de pe situl original si mi-a facut poza asta de mai sus in fotoshop, asta nu-nseamna ca filmul lui 300snyder o sa fie ok, ca o sa postez ce mi-a scris cel mai mare fan al lui alan moore din tanzanica-ncoace....

marți, 22 iulie 2008

am vazut viitorul si nu arata bine (pentru colectia mea de dvd-uri)

pentru care am sacrificat ani din viata. Nemaivorbind de bani si ca puteam sa dau la buci prin oras-uptown chiar...
se numeste BLUE RAY si mai bine era Stevie Ray (Vaughan) sau eram io Ray Charles...acum am belit-o, investitia de un TV lcd si aparat, ok, dar la ce filme sa ma uit, ca n-au iesit decit vome...
cu ocazia asat mi-am creat blog nou si novator-si retineti INDEPENDENT (de pro tv, ca acum ma va gestiona gugle)

sâmbătă, 19 iulie 2008

trailerul la WATCHMEN

who's watching the Watchmen ?

trebuie sa zic ca arata excelent, mai ales Doc Manhattan

Behold, The Watchmen Trailer!

si templul de pe Marte, masca lui Rorshach, modificarile la costumul lui Silk Spectre, The Comedian

cintecul e The End Is the Beginning Is the End (Smashing Pumpkins din Batman and Robin), si nu prea inteleg ce cauta aici si cum e comparatie favorabila ?

Zack Snyder a promis ca filmul va comenta subtextul supereroilor cinematografici la fel cum romanul grafic a comentat pe tema supereroilor din benzile desenate.

si aici comparatia banda desenata si imaginile din trailer

vineri, 18 iulie 2008

I believe whatever doesn't kill you simply makes you STRANGER !!

Movie Reviews: The Dark Knight

17 July 2008 10:31 AM, PDT

With the latest Batman movie, The Dark Knight opening in thousands of theaters at midnight tonight or at 6:00 a.m. on Friday, newspapers throughout the country have made room for early reviews. Almost without exception they are raves. Roger Ebert in the Chicago Sun-Times gives it a rare -- for him -- four stars, writing, that it "is a haunted film that leaps beyond its origins and becomes an engrossing tragedy. It creates characters we come to care about. That's because of the performances, because of the direction, because of the writing, and because of the superlative technical quality of the entire production." Kenneth Turan in the Los Angeles Times observes that director Christopher Nolan does not make a big to-do over the film's formidable special effects and action sequences. "This is powerful, propulsive filmmaking in which elements that must have taken an eternity to set up stay on screen no longer than they absolutely need to," he remarks. Claudia Puig in USA Today piles on the superlatives. "The Dark Knight is a more thrilling, intelligent, morally complex and masterfully crafted film than any summer blockbuster in recent years. It's probably the best superhero movie to date," she says. Every critic marvels at the performance of the late Heath Ledger in the role of The Joker. "Ledger is so horrifically riveting you can't take your eyes off of him," comments Joe Neumaier in the New York Daily News. Even the Washington Post's Stephen Hunter, who is one of the few critics who has found faults with the film, writes that Ledger's performance is memorable. "It's a subtle, nuanced piece of acting so powerful it banishes all memories of the handsome Aussie behind it," he writes. "Ledger's work is improbably droll, impossibly creepy, meticulously detailed," comments Michael Phillips in the Chicago Tribune, who also awards the film four stars. And Amy Biancolli concludes in the Houston Chronicle: "Heath Ledger died too young, leaving behind performances as faceted, brilliant and few as a handful of diamonds. His final gem is no less radiant for being pitch black."

pentru cei care vor mai multe spolieruri, si foarte pe gustul meu, cronica lui Chris Hewitt pentru Empire, care -l numeste filmul anului ! si linga cronica de 5 stele de la Empire




joi, 10 iulie 2008

Nostradamus


miine Judas Priest n-o sa cinte probabil decit piesa titlu de pe noul album (aka Prophecy), si poate War. Ar fi fost interesant sa vad tot albumul concept (mi-e greu sa-i zic opera metal) LIVE desi miine e prima oara cind o sa-i vad pe Judas...dupa multe rateuri si abia la revenirea lui Halford din nou de interes...si dupa excelentul Angel of Retribution (mai putin epicul Loch Ness)
un interviu in Japonia cu Halford despre Nostradamus
si bine ca s-a insanatosit Glen Tipton (concetele la Zagreb si Belgrad au fost anulate din cauza ca era bolnav)

albumul are ceva Manowaresc in el, cu tot cu instrumentatie epica gen zimmereala gladiatoresca



"Je suis au bout de ma vie
Ma tâche est finie
Je passe de ce monde á un autre
Mes prémonitions survivront
Prenez garde á mes paroles
Par ce qu'elles adviendront
Le patrimoine que j'ai laissé
L'avenir de 'lhumanité"
versurile complete ale magnum opusului aici !

luni, 7 iulie 2008

Operation: Queensryche

Operation: Queensrÿche


articol din Şapte Seri, iulie 2008


Piesa Revolution Calling zice aşa: "guess Warhol wasn't wrong / Fame fifteen minutes long / Everyone's using everybody, making the sale /I used to think /That only America's way, way was right /But now the holy dollar rules everybody's lives /Gotta make a million doesn't matter who dies". Cuvinte la fel de actuale azi, dacă nu şi mai actuale, la 20 de ani de cînd au fost scrise.

În 1988 apărea un album de cotitură în istoria Heavy Metal, primul album de metal progresiv, opera rock, Operation: Mindcrime. Era al treilea album al trupei americane Queensrÿche, un muzical rock ambiţios cu tentă politică, critică a sistemului, dar şi thriller existenţial. Albumul începe cu I Remember Now, instrumental, un anume pacient amnezic la terapie intensivă începe să-şi amintească în flashback-uri succesive de ce a ajuns acolo. Aflăm că este Nikki, un drogat care a fost manipulat de Doctorul X, care i-a spălat creierul pentru a-l folosi ca unealtă în asasinate politice. Dar Nikki e îndrăgostit de Sora Mary (Sister Mary), pe care Doctorul îi ordonă să o omoare. Mary e ucisă (sau se sinucide la ordinul subliminal al doctorului), Nikki înnebuneşte şi ajunge în spital. Am ascultat albumul cu sufletul la gură, efectiv dintr-o bucată, la Mamaia în 1988, produs pe o filieră underground via Suedia şi Voltaj; aseară i-am văzut la concert pe băieţii din Braşov cu care am ascultat albumul atunci şi mereu în perioada următoare...

În 1991, la primul meu mega-concert de rock la Monsters of Rock din Budapest, trupa de deschidere era Queensrÿche. Am văzut atunci live piese de pe Mindcrime, pe Nepstadion, cu 60.000 de oameni, dar pe lumină. 17 ani mai tîrziu Queensrÿche ajung la Bucureşti, la aniversarea albumului lor seminal. La Arenele Romane nu e multă lume, dar cei prezenţi formează un public excelent, compus din fanii albumului, o medie de vîrstă destul de unitară, de oameni de 40 de ani, care au avut un Revolution Calling acum 20 de ani şi le-a rămas în cap. Mindcrime rămîne cel mai ambiţios proiect din Metal (orchestrat de regretatul Michael Kamen), teatru rock, produs pe scenă cu efecte teatrale şi cinematografice, un The Manchurian Candidate muzical, influenţat de The Wall al celor de la Pink Floyd. E un album atît de cult, încît în 2006 trupa a scos continuarea, Operation: Mindcrime II. Aici Nikki, eliberat din închisoare, încă torturat de remuşcări pentru moartea lui Mary, concepe un plan de răzbunare împotriva lui Dr. X, (acum personificat de Ronnie James Dio). Discul este şi un comentariu al noilor vremuri americane, mai rele decît cele anterioare!

Din păcate, Queensrÿche au tăiat albumul la Bucureşti la 25%, nu ştiu dacă din cauza timpului (s-a început după o lungă întîrziere) sau aşa e prescurtat în versiunea asta a turneului. Pamela Moore (Sister Mary) a fost prezentă pe scenă alături de trupă, noul chitarist Mike Stone (din 2003, după ce a plecat Chris De Garmo), excelent, completîndu-i pe Michael Wilton şi basistul Eddie Jackson, secondaţi de ritmul feroce al bateristului Scott Rockenfeld. Geoff Tate rămîne una din cel mai bune voci din rock, totodată actor principal, protagonistul showului, la superlativ. Poate într-o zi va fi şi film (Tate a scris un scenariu şi negociază cu studiourile hollywoodiene), dar aseară Operation: Mindcrime era oricum cel mai bun film din oraş. I Remember Now, ceea ce încă n-am uitat.

sâmbătă, 5 iulie 2008

Re: queensryche

2 comentarii
Adauga comentariu
1
alin
3 Iulie, 2008 ora 18.43
am scris articol despre concert in Sapte Seri...la Maiden problema mai mare e de logistica, scena si sunetul...poti sa te mai duci la Sziget !!!
2
Cosmin
2 Iulie, 2008 ora 11.11
Pana la urma cum a fost concertul? Am citit cronici contradictorii pana acum, unii il ridicau in slavi, altii se plangeau ca a fost mai scurt decat trebuia si vocea lui Tate nu prea grozava. Abia astept Maiden (i-am vazut in Paris 05\' on The Early Days Tour si anul trecut in Atena cu A matter of life and death) dar imi e teama ca nu avem un public pe masura show-ului, deja regret ca nu mi-am luat bilet la Praga, parca vad o mare de celulare prin aer si Fear of the dark singura melodie cunoscuta...