duminică, 13 ianuarie 2008

Lisztomania (1975)

film cult # 4: Lisztomania
13 ianuarie 2008
sau Tommy part deux.

tzacaneala de Ken Russell, mega-avant la lettre e si mult mai excesiv decit Tommy. duap cum zice tag-line-ul: It Out-tommys Tommy !
Cu Roger Daltrey in rolul lui Liszt si Paul Nicholas (cousin Kevin in Tommy) in rolul lui Wagner. Facut imediat dupa Tommy in 1975, musteste de sexualiate si are o scaenografie geniala, total priapica si grafic falica.

-Ringo Starr apare in rolul Papei.
-Muzica extravaganata de Rick Wakeman (care va mai colaboara cu Russell la Crimes of Passion), imbina chopsticks cu solo-uri vituoase de pian si un melage din muzoica lui Liszt si Wagner. Cel mai ireverentios film muzical facut vreodata, faca ca Rocky Horror Picture Show sa para cuminte prin comparatie.

film extrem de rar, il caut de 20 de ani,acum o copie dupa laserdisc, finally !!! Q: de ce e atit de subestimat Ken Russell si ce-o fi cautat el la loftul englezesc din Big Brother ?
posterul german !

addenda 2011 re: Royal Flash al lui Richard Lester cu care a aiesit in acelasi timp, mega-esec in vreme. Inca n-a aparut dvdul si filmul lui Russell e inca avant-garde !!!
5 din 5, 10 din 10 !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu