luni, 31 octombrie 2011

Don't Look Up (2009)

un film care se-ntimpla in Transilvania romaneasca (si se vorbeste romaneste), filmat la Hollywood in studiourile Universal, de un chinez cu nume exotic (Fruit Chan), cu un australian, nepoata lui Charlie Chaplin, pustiul din E.T., Jésus din Montréal ca roman, si regizorul de Hostele, prietenul lui Tarantino in distributie, remake al lui film japonez horror cit de cit cult, vazut acum, in sezon de Helloween...pt ca am dat o carte postala luata de la Cannes din marche kinnoseurului AC ca B-day card si mi-am adus aminte de el...

mda, suna bine, mai bine ca filmul. Si destinul :D face sa fi trecut pe linga castelul Bran in seara de simbata cind s-a sdarbatorit in avans Helloweenul, unde o proiectie ar fi fost chul.
Reminiscenete de Shadow of the Vampire, despre cum Max Schrek ar fi fost vampir pe bune, si de plot de Black Sunday al lui Bava meets She-Beast al lui Michael Reeeves,
cu o eroina de film care aduce a Barbara Steele, care apare in ambele (Carmen Chaplin, aici, care seamana si care e actrita moldoveanca Romy Bardoc -o fi de la Romy Scheider si Brigitte Bradot ?).
Plot: in anii 200 regizorul maghiar (?!) Bela Olt (!) wtf, si more WTF, e jucat cu aceiasi pasiune de non-actorie posibila de Eli Roth, s-a apucat sa filmeze legenda unei tiganci, Matya care trebuie sa fie sacrificata diavolului, cu care mama sa a facut un pact ! Si filmul a fost intrerupt si nu s-a vazut nimic, si actrita, Lila Kis, si Bela a disparut ! Si 80 de ani mai tirziu un regizor american cu viziuni para-pisihice, care e obsedat de un still al actritei Lila, vrea se refaca filmul in decorurile originale din Transylvania ! Ajutat de Grigore, ghidul roman (Lothaire Bluteau, care chiar s-a chinuit sa invete girla de replici romanesti), pe care ei il pronunta Gr-igor (v. Igor din Frankensteinuri :D)...
fuck, yeah ! ar fi putut sa fie un clasic, dar ca stingacii imi aduce aminte de She_Beast, cam cu aceiasi pricepere pt locatia Transylvania... si ca setting de Black Bird, slasherul pe platotul de filmare al lui Michele Soavi, dar pina la urma Don't Look Up nu e un film asa rau. Really. Mai ales imi plac vocile in romana, accentele de tip Dracula de Coppola, si vad ca a contribuit la acest opus si un grup de vajnici romani, Media Pro studios, cu e-fecte si de-fecte de pre-si post-productie.
"Whereas SEED OF CHUCKY was shot in Romania standing in for a Universal Studios backlot, DON'T LOOK UP was shot on a Universal Studios backlot made to look like a Romanian village. That the film is shot in Hollywood rather than one of the two tax-break countries involved in the production may be the only point of interest in this mess (well, there's also Poon Hang-Sang's gorgeous cinematography)."
(DVD Beaver)
Bazat pe Joyû-rei, primul film al lui Hideo Nakata (Ringu, Dark Wateru:)din 1996. cunoscut mai mult sub titlul de Ghost Actress, sau mai recent Don't Look Up :
trivia: Kevin Corrigan apare ca DOP !
filmat in HD, format; 1.85.1
2 1/2 din 5, 5 din 10 !
potential de revizionare: weirdly, yes !
vazut cu vin rosu, Beau-jolais, deci bloody !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu