joi, 9 februarie 2012

Re-cuts-Raising Cain

aflu despre un re-cut la Raising Cain al lui Brian De Palma dintr-un material IFC intitulat The rise of the film critic filmmaker. Aici se discuta fan cut-urile cum ar fi cel la Star Wars ep. 1 The Phantom Menace, acum in cinema in 3D, facut de un anonim Phantom Editor care taiase 20 de minute din filmul lui Lucas si pe Jar Jar Binks total,
Sau documentarul Room 237, cu premiera la Sundance, despre filmul lui Kubrick, The Shining, si mesajele sale ascunse...
si cel mai interesant, cel facut de Peet Gelderblom(olandezul pe care-l stiu de pe defunctul Directed by Brian De Palma, site-ul lui Geoff Moran, al carui membru am fost si care a avut propriul sit, 24liesasecond, dus si el...), la malignul clasic al lui Brian De Palma, Rasing Cain, din 1992, un alt riff la Psycho al lui Hitchcock al lui BDP. Peet a taiat filmul intr-o alta structura narativa, dupa cum explica aici.
Versiunea sa asupra filmului e pe vimeo:
si reprezinta de fapt primul montaj al lui BDP, mai experimental, si pe care l-a schimbat pentru ca a crezut ca nu functioneaza si e prea abscons ! Intreg actul 1 a fost schimbat, si acum incepe cu povestea lui Jenny (Lolita Davidovich), si timp de 20 de min nu il vedem pe Lithgow. Cain este un clasic De Palma daca stii sa descifrezi puzzle-ul, care este totodata o satira acida, si o comedie neagra si un omagiu cinefil auto-referential. Sper ca De Palma vazind aceasta initiativa a fanilor sai, sa restaureze filmul intr-un meritoriu first cut, re-cut (Criterion ?)

Raising Cain Re-cut from Press Play Video Blog on Vimeo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu