joi, 23 ianuarie 2014

Gallowwalkers (2012)

"You brought Two More". Goth citeaza din Leone. Iar mr Iosley se gindeste la taxe neplatite.

Pe platou in Nigeria in 2006 Snipes a fost acuzat de frauda fiscala. A plecat in America, a pledat nevinovat si s-a intors la filmari, dupa ce a platit o cautiune de 1 milion de dolari.
Nu stiu daca i-a luat din buget. Dar filmul sau a disparut fara fund, pina anul trecut cind a fost vindut la afm in teritorii multiple, dat pe neflix in State, VOD si direct 2 DVD.
Cind am auzit prima dat de proiect se chema The Wretched si anul era 2005. Pe atunci era un western cu zombi si personajul se numea Rellik, si trebuia sa il joace Chow Yun Fat. Nu stiu cit de buna era ideea, dar apoi filmul a reparut ca Gallowwalkers, cu Wesley Snipes in rolul unui pistolar numit Aman.

Intre Leone si Jodorowsky (da, sunt elemente de El Topo si Holy Mountain), si da, sigur si de Mad Max, settingul namibian imi aduce aminte de filmul one-of-a-kind al lui Richard Stanley, Dust Devil din 1992. Probabil scris pe acid, e nonetheless fascinaint. Si daca il comparam cu un gunoi din genul similar (western horrror, sau weird western), filmat in Romania, unde Mickey Rourke e Diavolul, anume Dead in Tombstone, GW e art-house curat...iar daca-l comparam cu un gunoi in genul similar facut de studiouri cu staif, anume Jonas Hex, din nou iese bine. Daca il comparam cu Priest, mda, e mai bun. Daca il comparam cu Blade, nah, ala era alt Wesley Snipes. In mod curios costumul sau aduce cu Corto Maltese, personajul de banda desenata al lui Hugo Pratt.
In rest plotul e confuz si convulsiv...actori necunoscuti, cu un soi de cameo Patrick Bergin, flashbackuri aiurea, montaj inept, si cu siguranta probleme majore acolo, ca de fapt de aia nu au scos filmul timp de 6 ani, si mr. director co-writer Goth (Andrew) nu a mai facut nicun film...

Kevin Howarth e bad guy-ul si se descurca bine, in schimb avem un personaj de sidekick enervant numit Fabulos (Riley Smith), nenecesar, si o damoazela cu nuri care joaca rolul Angel (Tanit Phoenix), si ea total gratuita.
super B, extrem de praf, GW e o exprienta necesara celor ce iubesc filmele proaste sau ratate, oricum, e mai multa calitate si valoare de entertainment in el, decit o tona din filmele scoase de studiouri recent. Mi-as fi dorit sa il vad pe ecran mare si sa aibe o muzica si mai cool. Stephen Warbeck (Oscar pentru Shakespeare in Love !)a facut aranjamentele, si semneaza score-ul alaturi de Andrew Glen (de formatie music editor). Nici o piesa pe genricul final, ciudat.
Oarecum mi-a amintit de Bunraku, un alt ozeneu, asta filmat la noi, de Bloodrayne ul lui Uwe B. (le deux aussi) si...de Lone Ranger, care vad ca e trecut la acelasi gen, de weird western. In schimb cu ocazia asta, aleator am descoperit si o trupa de gen, Gothic western, Ghoultown.
format Techniscope, 2.35.1
2 3/4 din 5, 4 jumate din 10
Potential de revizionare, Absolut. Vodka. And Stuff :P
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu