duminică, 4 mai 2014

LMA Audrey Hepburn !

Astazi Audrey Hepburn ar fi implinit 85 de ani ! Nascuta in Belgia pe 4 mai 1929, My Fair Lady este una din prezentele cele mai speciale feminine din cinema. A murit tinara, la 63 de ani, in 1993, in Elvetia. Dar faima ei e nemuritoare, chiar azi pina si google o omagaiza cu un doddle.

Am dat pina acum la Cinemateca Patria, Vacanta la Roma si Breakfast la Tiffany's.
Astazi la ora 17.00 este rindul clasicului Sarada / Charade (1963), unul din filmele mele preferate, in care joaca alaturi de Cary Grant, singurul lor film impreuna, cel mai bun Hitchcock pe care nu l-a facut Hitchcock (si da, Hitch a ratat sa lucreze cu Audrey!). Filmul e regizat de Stanley Donen, un regizor minunat, maestru in musicaluri, cu care Audrey a facut trei filme (toate le voi prezenta la Cinemateca Patria, Sarada, Funny Face, Two for the Road), alturi de alte filme ale sale, intr-un alt omagiu, Donen a implinit pe 13 aprilie 2014 nouazeci -90- de ani !!!!
Un articol excelent depsre film, din The Guardian, aici

Si vor mai urma in cadrul acestui omagiu cinefil anul acesta la Brasov, filmele ei minunate, Sarada, cu Humphey Bogart, Two For The Road, al lui Albert Finney, Cum se fura un milion, alaturi de recent disparutul Peter O.Toole, Paris When It Sizzles, un alt preferat de-al meu despre care am scris aici (alaturi de William Holden), Razboi si pace in care joaca alaturi de sotul ei, Mel Ferrer, muzicalul Funny Face, si Robin si Marian, cu Sean Connery, film de maturitate, comeback-ul ei dupa ani de pauza, in 1976.
un articol despre Hepburn, la a 85-a aniversare, tot din The Guardian, aici

un
La multi ani Audrey, wherever you are, you are with us forever !
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu