luni, 25 august 2014

Richard Attenborough RIP

Lordul Richard Attenborough ar fi implinit 91 de ani in cinci zile (n. 29 august 1923).
A regizat 12 filme, de la Oh ! What a Lovely War, in 1969, la Young Winston (1972), A Bridge Too Far / Un pod prea indepartat (1977), si mega-Oscar pentru Gandhi (1982).

Actor versatil, de la gangsterul puber creepy din Brighton Rock, militarul miop din Marea evadare, psihopatul serial killer din 10 Rillington Place, savantul din Jurassic Park, mos Craciun aka Kris Kringle in reamake-ul la Miracol pe strada 34...Copil fiind, l-am vazut prima oara in Brannigan (1975), alaturi de John Wayne...
in septembrie la Cinemateca Patria il vom omagia cu trei filme, regizor: Magic (1978), Cry Freedom (1987) si ca actor cu Flight of the Phoenix (1965).
As fi pus si Jurassic-urile, dar nah, nu prea sunt de cinemateca....

Dupa cum scrie The Playlist:
Attenborough had a lifetime of major achievements in cinema. He will be greatly missed.
True :(.

2 comentarii:

  1. Jurassic Park(1993) nu prea e de cinemateca dar Planeta maimutelor varianta Tim Burton este...care e logica?
    In Marea evadare nu Donald Pleasence e cel miop?

    RăspundețiȘtergere
  2. ba da, cel miop, dr. Loomis, yep.
    well thanx for jinx it ;) n-a venit nimeni la Tim Burton, era logic ca daca dam toata seria o sa dam si varianta Burton - care e baaad, so baaad ca a devenit cult si parca prefer makeupul stae of the art CGI ului seriei noi si re topic, dinozaurilor din jurassic -daca puteam da filmele lui Attenborough care conteaza-le dadeam-arata-te si tu la o discutie :)

    RăspundețiȘtergere