miercuri, 26 martie 2014

La Grande Belezza deschide B-IFF azi !

Prezentată în premieră mondială în competiţia de la Cannes 2013, producţia italiană La grande bellezza va fi proiectată în avanpremieră extraordinară, prin amabilitatea Independența Film, la ora 19.00, la Cinema Studio. Filmul lui Paolo Sorrentino a câștigat până acum peste 30 de premii, inclusiv trei dintre cele mai importante distincții ale cinematografiei internaționale: Globul de Aur, BAFTA și Oscar, toate la categoria „Cel mai bun film străin”, plus patru premii ale Academiei Europene de Film (Cel mai bun film, regie, actor – Toni Servillo – și montaj).

De-a lungul celor 8 zile de festival, vor fi proiectate 34 de filme din 15 țări, printre care Georgia, Polonia, Belgia, Australia, Canada, Marea Britanie, România și Statele Unite.
https://www.facebook.com/BucharestInternationalFilmFestival
http://b-iff.ro/

vineri, 14 martie 2014

Man on the Rocks : Mike O is back...:)

Noul album la lui Mike Oldfield, al 25-lea din cariera, la 60 de ani si dupa un amar divort, trebuia sa se numeasca ROCK. Dar acum (aparut pe 3 martie 2014) se numeste finally MAN ON THE ROCKS.
e un album de 11 piese, integral cu voce, anume newcomerul Luke Spiller de la trupa brtanica The Struts.



Ciudata combinatie, vocea lui Spieller, lup tinar...mi-as fi dorit sa il aud pe Mike pe tracks, mai ales ca e un album extrem de personal. Si iata ca dorinta mi-a fost indeplinita. Pe boxset, pe discul trei toate piesele apar ca demo-uri (discul doi contine varinetel instrumentale, dar se simte clar ca nu au fost compuse pentru a fi asculate fara versuri, toate scrise de Oldfield, mai putin ultima piesa), si sunt interpretate vocal de Oldfield. Si chiar daca vocea sa nu e atit de profi, doar de aceea a colaborat cu atitia vocalisti si vocaliste, sincer il prefer. Flaws are only human, iar durerea si profunzimea tonului din Nuclear, Chariots, Castaway, Minutes (partea dark), sunt compensate de partea light/adventure, piraterie (Sailing, Moonshine). mai e si mixul de light & shade de pe Man On The Rocks si Dreaming In The Wind.
Si partea neutra, povestile despre Olimpiada de anul trecut (Following The Angels) si despre uraganul Irene din 2011 (Irene). Discul se inchide cu un cover dupa piesa gospel, I Give Myself Away, dupa cum zice MO, ”A worship song written by William McDowell.”
Dupa The Boss (High Hopes), acum Mike O, unul din eroii mei muzicali cei mai timpurii, imi face un cadou minunat, acest Man on the Rocks (ain't we all, or at least some :), Big thanks, Mike. And who knows, maybe now, a live tour :) ?


miercuri, 12 martie 2014

Fanfarlo & Moon Museum diseara in Control

Indie folk londonez, live la București! Formația britanică Fanfarlo va concerta, în premieră în România, pe 12 martie, în clubul Control. Concertul face parte din turneul de promovare a noului album Fanfarlo - Let's Go Extinct.
În deschidere: Moon Museum
Bilete: online pe Easytickets și la Control Club

***
Înființată în 2006 de muzicianul de origine suedeză Simon Balthazar, Fanfarlo îmbină în muzica sa elemente folk, indie rock și post-punk, folosindu-se de o gamă eclectică de instrumente, de la vioară și mandolină, la trompetă și ferăstrău muzical. Trupa are în palmares trei albume: Reservoir (2009), Rooms Filled With Light (2012) și proaspăt-lansatul Let's Go Extinct (2014), comparat de presa din Marea Britanie cu „Coldplay la debut”.

Prezentat ca un album conceptual despre evoluția omenirii și viitorul posibil care ne așteaptă, Let's Go Extinct este, înainte de toate, un album pop reconfortant, inspirat atât de experimentele electro ale lui Raymond Scott, cât și de Brian Wilson sau Fleetwood Mac. „Toate cântecele pe care le-am scris par să vorbească într-un fel sau altul despre întrebările la care teoria evoluționistă încearcă să răspundă: unde ne aflăm acum și încotro ne îndreptăm? Să vorbim despre ciudățeniile noastre și ale semenilor noștri! Așa că, ne-am apucat să tratăm subiectul cu seriozitatea unor adolescenți puși pe șotii”, spune Simon Balthazar, cântărețul și principalul compozitor al trupei.

Înregistrat într-un studio dintr-un sat izolat, în Țara Galilor, noul album Fanfarlo are fără îndoială o componentă metafizică. „Ne-am inspirat din Panspermia – una din teoriile despre originea vieții pe Terra, la care am adăugat viziunea unei Londre post-apocaliptice, dar și scrierile lui Kurt Vonnegut, Alan Watts sau Miroslav Holub. Însă, într-un final, piesele de pe album pot fi interpretate și ca simple povești de dragoste”, spune Balthazar.

Albumul Fanfarlo - Let's Go Extinct poate fi ascultat în întregime aici: https://soundcloud.com/i-d-online-1/sets/album-premiere-fanfarlo-lets-go-extinct și live, la București, miercuri 12 martie, la Control Club!

"Balances inner turmoil with external grace. Tricky that" - Mojo
"The end-times have rarely sounded so sweet" - Q Magazine
"Like Coldplay's first album, it is as effortless as it is brilliant" - Daily Express

http://www.fanfarlo.com/
Fanfarlo – Landlocked (video): http://www.youtube.com/watch?v=q8xHq1kdxes
***

Nou-apărut pe scena muzicală locală, dar compus din muzicieni de notorietate în underground-ul românesc, Moon Museum este un proiect inițiat, în urmă cu doi ani, de Eugen Nuțescu (Oigan), chitară și voce în trupa KUMM, alături de Ami Crișan și Mihai Grama. Pe scenă, cei trei sunt acompaniați de Andrei Robin Proca (Robin and The Backstabbers) la chitară, Uțu Pascu la bas și John Ciurea (KUMM) la tobe.

Numele Moon Museum vine de la o plăcuță de ceramică de aproximativ 3 centimetri, conținând desenele a 6 artiști pop din anii 60 - printre care Andy Warhol, Robert Rauschenberg și Claes Oldenburg - depusă pe Lună de către Apollo 12.

„Albumul Moon Museum conține 13 piese care reflectă drumul parcurs de mine în perioada iarnă- primăvară 2012 și, în mare parte, se referă la bunele și relele relațiilor dintre oameni, în special dintre femei și bărbați. E un album de hoinăreală, deși majoritatea pieselor s-au născut în diferite apartamente din București, câteva la Sofia și la Viena”, spune Oigan.

Albumul a fost în totalitate produs, mixat și masterizat de către Uțu Pascu, iar grafica îi aparține lui Mihai Grama. Discurile half-handmade, ce vor putea fi achiziționate la concert, au apărut la casa de discuri Fiver House.

http://soundcloud.com/moon-museum
Moon Museum – Handmade (live video): http://www.youtube.com/watch?v=klRguzWM7fk

Concertul Fanfarlo de la București este organizat de Control Club și OneDay Live, cu sprijinul Wizzair. Biletele, în valoare de 45 de lei, pot fi achiziționate în avans, online pe Easytickets.ro sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4).

True Detective: Haunted Houses soundtrack

Piesele din Episodul 6, Haunted Houses

Father John Misty - Every Man Needs a Companion
"Joseph Campbell and The Rolling Stones
Couldn't give me a myth
So I had to write my own"


Ike & Tina Turner - Too Many Tears In My Eyes

Johann Sebastian Bach - Goldberg Variations (Aria), pian: Glenn Gould (cu un ;) lui hannibal L)

Kris Kristofferson - Casey's Last Ride








marți, 11 martie 2014

True Detective: After You've Gone soundtrack

Bonus, nah, pt ca meritati :)!
din episodul 7, After You've Gone..."My family has been here for a long, long, time"...
Gregg Allman - Floating Bridge, prima piesa de pe Low Country Blues (din 2011)

School of The Seven Bells - Trance Figure

Richard & Linda Thompson - Did She Jump Or Was She Pushed

Juice Newton - Angel Of The Morning (compusa de Chip Taylor)

si excelenta piesa a lui Townes Van Zandt, LUNGS, de pe genericul final...dupa ce the lawnmover man pleaca si camera se ridica peste cimitir, la riu, la apus...

toate piesele au si versurile alaturate, pe youtube ! enjoy !!!

True Detective: Form and Void

"He's gonna come for you. He's worse than anybody
."
so, cu episodul 8 s-a terminat sezonul unu din cel mai discutat serial din istorie. Azi noapte in SUA au blocat serverele la HBO GO. Indiferent daca sunteti multumiti sau nu , eu DA. pentu ca am stiut de la inceput ca e vorba de personaje si de transfomarile lor interioare mai mult decit un whodunnit. Si pentru ca ideea unui Wicker man in mlastinile din Louisiana e fascinanata, dar nu asa de originala. Si daca nu ar fi fost pentru cuplul Harrelson /McCounaghey, relatia dintre personajele lor, si stilul aparte, poate ca nu ar fi fost asa special. Un plus pentru berea Lone Star :)

Sa vedem ce face Nic Pizzolatto mai departe si daca gaseste o poveste la fel de interesanta de spus (v. interviu despre sezonul 2 aici)
Pina la urma avem un film de cam 7 ore, care ar fi mers si in cinci, dar nicicum in mai putin, ca sa poata avea suflul sau.
Pitchul meu a fost "Butch Cassidy si Sundance Kid meet SE7en". Si speram sa nu se termine ca in Se7en. Si da, este despre forma si void, vid sau virtej. Si da, despre lumina vs intuneric.
Am inceput sa scriu despre muzica pentru ca reprezinta stilul serialului (v.aici despre primul si al doilea ep)
si aici despre 4 (Who Goes There)...
consider ca T Bone Burnett a facut treaba f buna, creind un score ca un sound design, dens si tensionat, cum am zis in stilul Michael Mann, William Friedkin. Si care are rol fundamental in design si plot si atmosfera, la fel ca si algerea cintecelor. Dar sa nu uitam si contributia regizorului, Cary Joji Fukunaga (Sin Nombre), acelasi la toata seria. Camera virtuoasa, cu acel cadru secenta din episodul 4, care a facut istorie.
Daca piesa de generic a ramas mereu la fel, The Handsome Family -Far From any Road, cea de inchidere de episod a fost mereu diferita. Piesa de pe genericul final, la episodul 8- Form and Void, si singura din intregul episod, este "The Angry River"

cu The Hat (feat. Father John Misty & S. I. Istwa), m-a dus cu gindul la Dead can Dance, dar cu voce masculina din duet in cadenta Pink Floyd de la Dark Side of The Moon, cu vioara, cor, percutie, si are si ceva din Cohen. O piesa speciala, are se poate cumpara pe itunes aici. Cine sunt The Hat, si ft., sunt chiar Burnett, alaturi de Rhiannon Giddens si Gabe Witcher. Versuri de T Bone Burnett si piesa produsa de el. So, an original fo the show, o piesa puternica si emotionanta, care va ramine pe playlistul meu multa vreme,(v. aici insotita si de imagini din tot serialul, un soi de videoclip pt promovarea oficiala). "The angry river rises as we step into the rain."

Bonus:
din acest articol puteti clicka pe toate piesele din serial, linkuri catre you tube.


luni, 10 martie 2014

Dream Theater din nou la Bucuresti !

communique:
Dream Theater, una dintre cele mai bune trupe de progressive rock, revine după 12 ani în România. Concertul va avea loc pe 28 iulie, la Romexpo, show-ul făcând parte dintr-un amplu turneu, intitulat “An evening with Dream Theater - Along for the Ride Tour 2014”. Conceptul show-ului este de a introduce fanii în lumea Dream Theater, purtându-i într-o incursiune muzicala ce va cuprinde toate hit-urile trupei.
Bilete:
Accesul publicului la concertul Dream Theater de la Romexpo se va permite de la ora 18.30, iar show-ul va începe la ora 20.00. Din respect pentru public și pentru ca fanii să experimenteze cu adevărat show-ul Dream Theater, organizatorii au scos în vanzare un număr limitat de bilete, la trei categorii de preț:
VIP (300 de bilete cu loc) - 460 de lei
Golden Circle (2000 de bilete) - 220 de lei
Normal Circle (8000 de bilete) – 140 de lei
Biletele se vor pune în vânzare marți, 11 martie, în rețeaua Eventim – magazinele Vodafone, Germanos, Orange, Domo, librăriile Humanitas și Cărturești și online pe www.eventim.ro.
Evenimentul “An evening with Dream Theater – Along for the Ride Tour” în Romania este organizat de Phoenix Entertainment.

Concertul de la Arenele Romane din 2002 a a aprut si oficial pe dvd: Bucharest, Romania – 7/4/02 !!!


joi, 6 martie 2014

Closer To The Moon de azi in cinema !


bafta Nae & all ! some of it was exactly like that shot above but you're finally there, so let's get closer to the moon...

marți, 4 martie 2014

Bob Dylan la Bucuresti -the Second Coming !

25 iunie 2014, The NEVERENDING TOUR ajunge la Sala Palatului ! Mult mai potrivit decit Zone Arena in 2010. His Bobness va avea 73 de ani la acea data ! Cel mai nou album Dylan, Tempest, dateaza din 2012.

Biletele pentru concertul Bob Dylan de la București vor fi puse în vânzare pe data de 5 martie, de la ora 10.00, prin reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro. Concertul este organizat de Marcel Avram şi East European Entertainment, în colaborare cu D&D East Entertainment.
more aici

luni, 3 martie 2014

Billy Idol din nou la Bucuresti (si Cluj) !

communique:
București, 3 martie 2014 – Events prezintă: Billy Idol din nou în România! Legenda rock Billy Idol le dă întâlnire fanilor săi pe 29 iunie, la Arenele Romane din Capitală. O zi mai târziu, pe 30 iunie, Idol cântă în premieră la Cluj, pe stadionul Cluj Arena, într-un concert organizat de Amprenta Advertising. Biletele pentru ambele evenimente intră în vânzare de astăzi, 3 martie, de la ora 15.00.
De la pionier al punkului la superstar planetar, Billy Idol este o emblemă de peste trei decenii și și-a creat o nișă muzicală unică. Și-a câștigat respectul fanilor pentru că a reușit, de la bun început, să facă loc arogantei atitudini punk în popul și rockul mainstream, cu piese ce s-au transformat în evergreenuri.
La fel de energic ca întotdeauna, Idol o pornește din nou la drum în vara lui 2014, dând fanilor din mai multe generații ocazia de a cânta alături de el într-un show ce va cuprinde toate hiturile sale. Îl are alături de el pe partenerul său de mult timp, o legendă el însuși - Steve Stevens (chitară).
Membru al trupei Bromley Contingent, fan Sex Pistols, Billy Idol a fost vocalul popularei trupe britanice de punk Generația X din 1976 până la destrămarea trupei, în 1981. Apoi a decis să își încerce norocul în America. Moment în care s-a cuplat cu geniul chitării Steve Stevens, un parteneriat muzical important. De aici încolo, Billy a turnat hit după hit, printre care “Rebel Yell,” “White Wedding,” “Dancing With Myself,” "Flesh For Fantasy," “Hot In the City,” "Eyes Without A Face," and "Cradle of Love" și multe altele. În octombrie 2014, Billy Idol își va lansa autobiografia “Dancing with myself”, precum și primul său album de studio din 2005 încoace.
Pre-sale: biletele Regular pentru concertul Billy Idol la București sunt disponibile la preţul promoțional de 128,4 lei până pe data 25 martie inclusiv. Începând cu data de 26 martie, până în preziua concertului, bilete costă 160,5 lei. Pe 29 iunie, la intrare, biletele vor fi disponibile la prețul de 181,9 lei. Biletele Golden Ring nu fac obiectul presale-ului și sunt disponibile la prețul de 214 lei până în ziua showului, când vor costa 235,4 lei. Biletele se pot cumpăra online pe www.eventim.ro, sau prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Cărturești). Biletele pot fi achizitionate si in doua rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polonă nr. 15.
Un eveniment recomandat de Rock FM si susținut de Rock FM. Parteneri: TVH, TV City, Romania TV, Ziare.com, 220.ro, Port.ro, Iconcert, Infomusic.com, Metalhead.ro, Comunicate de presa.ro, Media Image, MediaIQ, Unirea Shopping Center.




Oscarurile 2014...the winners

au fost si s-au dus... 21 din 24 predix, si da, am crezut in gravitatie, nu in sclavie...my bad...scuze AMPAS, iara m-ai dezamagit, dar what else is new ? Si nici Jack nu era acolo...dar mersi Codruta, Andrei, Cristi, Razvan pt o noapte de pomina :)

Cel mai bun film: 12 years a slave
Cel mai bun actor în rol principal: Matthew McConaughey pentru Dallas Buyers Club (de saptamina asta in cinema !!!)
Cea mai bună actriţă în rol principal: Cate Blanchett pentru Blue Jasmine
Cel mai bun regizor: Alfonso Cuaron pentru Gravity
Cel mai bun film străin: La Grande Belezza -Italia
Cel mai bun documentar (lungmetraj): 20 Feet From Stardom
Cea mai bună animaţie (lungmetraj): Frozen
Cel mai bun scenariu original: Her (Spike Jonze)
Cel mai bun scenariu adaptat: 12 Years a Slave (John Ridley)
Cel mai bun montaj: Gravity
Cea mai bună actriţă în rol secundar: Lupita Nyong'o pentru 12 Years a Slave
Cel mai bun actor în rol secundar: Jared Leto pentru Dallas Buyers Club
Cea mai bună imagine: Emmanuel Lubezki pentru Gravity
Cele mai bune costume: Catherine Martin pentru The Great Gatsby
Cel mai bun documentar (scurtmetraj): The Lady in Number 6: Music Saved My Life
Cel mai bun machiaj şi hair-style: Dallas Buyers Club
Cea mai bună coloană sonoră: Steven Price pentru Gravity
Cel mai bun cântec original: Let It Go, din Frozen
Cea mai bună scenografie: The Great Gatsby
Cel mai bun scurtmetraj animat: Mr Hublot
Cel mai bun scurtmetraj: Helium
Cel mai bun montaj de sunet: Gravity
Cel mai bun mixaj de sunet: Gravity
Cele mai bune efecte vizuale: Gravity

duminică, 2 martie 2014

Razzies 2014...

pina vin Oscarurile (ALD predix aici), si poate ca uitati si la dezbatere :) pe B1TV la ora 1 la Cinemas (shameless plug-in;)
bleib langsam nitelus, iaca Razzies:
Nominalizarile aici
Premiile:


• Worst Picture Movie 43

• Worst Actor Jaden Smith, in After Earth

• Worst Actress Tyler Perry (in drag), in A Madea Christmas

• Worst Supporting Actor Will Smith, in After Earth

• Worst Supporting Actress Kim Kardashian, in Tyler Perry's Temptation

• Worst Director The 13 people who directed Movie 43

• Worst Screenplay Movie 43, by 19 "screenwriters"

• Worst Screen Combo Jaden Smith and Will Smith, in After Earth

• Worst Remake/Rip-Off or Sequel The Lone Ranger

bineinteles ca nu-s de aord nici cu Movie 43-care daca vezi varianta care trebuie, adica aia US, e WTF, fuckin far out, dincol de orice guilty/unguilty pleasure, si nici cu Lone Ranger. nah, e pe top tenul meu 2013 !
articol aici

Oscar 2014 Predictions ALD

merg la risc cu viitorul :), adica Gravity in locul Sclaviei, in schimb nu merg cu Gravity la montaj, desi asa as face, si nici cu U2 la best song (sau Arcade Fire) pt ca se pare ca nu au sanse. Pronosticurile mele, except best film sunt despre cine cred ca va CISTIGA, NU CINE MERITA. Dezbaterea insa continua la tv, PE B1, la 1 noaptea, la CINEMAS (v. postul de maii jos). Toate nominalizarile aici !~Si da, stiu ca a murit Alain Resnais, tocmai azi :( still..
May the best film win !!!

Cel mai bun film: GRAVITY
Cel mai bun actor în rol principal: Matthew McConaughey pentru Dallas Buyers Club (de saptamina asta in cinema !!!)
Cea mai bună actriţă în rol principal: Cate Blanchett pentru Blue Jasmine
Cel mai bun regizor: Alfonso Cuaron pentru Gravity
Cel mai bun film străin: La Grande Belezza -Italia
Cel mai bun documentar (lungmetraj): 20 Feet From Stardom
Cea mai bună animaţie (lungmetraj): Frozen
Cel mai bun scenariu original: Her (Spike Jonze)
Cel mai bun scenariu adaptat: 12 Years a Slave (John Ridley)
Cel mai bun montaj: Captain Phillips
Cea mai bună actriţă în rol secundar: Lupita Nyong'o pentru 12 Years a Slave
Cel mai bun actor în rol secundar: Jared Leto pentru Dallas Buyers Club
Cea mai bună imagine: Emmanuel Lubezki pentru Gravity
Cele mai bune costume: Catherine Martin pentru The Great Gatsby
Cel mai bun documentar (scurtmetraj): The Lady in Number 6: Music Saved My Life
Cel mai bun machiaj şi hair-style: Dallas Buyers Club
Cea mai bună coloană sonoră: Steven Price pentru Gravity
Cel mai bun cântec original: Let It Go, din Frozen
Cea mai bună scenografie: The Great Gatsby
Cel mai bun scurtmetraj animat: Get a Horse!
Cel mai bun scurtmetraj: Helium
Cel mai bun montaj de sunet: Gravity
Cel mai bun mixaj de sunet: Gravity
Cele mai bune efecte vizuale: Gravity