joi, 8 februarie 2018

All the Money in the World (2017)

All the Money in the World/Pentru toţi banii din lume *
cronica mea din noul Zile si Nopti Brasov-aici extended + media.
aici filmul poate fi văzut la Cinema One.

Italia, 1973. Un caz real care a făcut vâlva la vremea lui: răpirea nepotului de 18 ani al miliardarului J.Paul Getty, cel mai bogat om din lume
.All the Money in the World (2017)All the Money in the World (2017)
Noul film al lui Ridley Scott, realizat în timp record (a avut 2 premiere într-un an, cealaltă fiind Alien: Covenant) va rămâne în primul rând filmul care l-a înlocuit pe Kevin Spacey cu Christopher Plummer. Scott a luat decizia alături de executivii de la Sony, deși filmul era gata la cheie. Ei au amânat premiera și au fost de acord să suplimenteze bugetul cu încă 10 milioane de dolari pentru a redistribui rolul, asta după ce Spacey a fost acuzat, în noiembrie, de molestare sexuală și spirala sa descendentă a dus și la concedierea din serialul House of Cards (Netflix), și de la conducerea teatrului Old Vic din Londra.
trailerul cu Spacey !!!!
S-a refilmat cu Christopher Plummer (in numai 9 zile !), actor cu 29 de ani mai bătrân ca Spacey. J. Paul Getty, avea la vremea incidentului, în 1973, 80 de ani. Se ia un Getty de 88 de ani, se scoate un Getty de 59 de ani, Până la urmă Scott a gândit-o bine. Mark Wahlberg, Ridley Scott, and Christopher Plummer in All the Money in the World (2017)
                                                                          80+88

Plummer este în mod natural un excelent Getty, iar pe Spacey, sub straturile de machiaj și proteze estetice oricum cu greu puteai să îl recunoști. În mod ironic Plummer este singura nominalizare a filmului la Oscar, la BAFTA și a fost și la Globul de Aur. Dincolo de reconstituirea de epocă minuțioasă, de cazul în sine, există anumite schimbări deranjante, neverosimilități și stereotipuri. De ce Romain Duris in rol de calabrez ? accente, scena de urarire dins at care nu a avut loc, etc.
Pustiul Getty jr. (Charlie Plummer, nicio legatura cu Christopher) este si el foarte bun si veridic. Despre Michelle Williams si Mark Wahlberg, ma abtin. Posibil sa nu fie actorii mei preferati.
un teaser poster excelent care nu a prea fost folosit. Cea mai celebra ureche taiata dupa cea a lui Van Gogh este cea alui Getty jr. Sorry Quentin !

Muzica simfonica a lui Daniel Pemberton (preferatul meu in soundtrackurile anilor trecuti) e un real plus. La fel si soundtrackul, cu The Zombies (Time of the Season-care e si in trailer), Rolling Stones ( Wild Horses intr-o secventa in Maroc aduce a Performance) si piese din epoca-Gianni Morandi, Camaleonti.
trivia-cadrul cu turnul din Maroc este cel din Mogadishu din Black Hawk Down (filmat in Maroc !)
Pentru cei ce-și doresc o altă variantă, o mini-serie (10 episoade) de Danny Boyle, Trust, cu Donald Sutherland în rolul miliardarului, va avea premiera TV pe 25 martie (FX in SUA).

3 stele din 5 / 6 1/2 din 10

amanute intr-un ABC special cu participarea lui Ridley Scott, care povesteste ce s-a intimplat.



2 comentarii:

  1. Pe Michelle Williams ai vazut-o in filmele lui Kelly Reichardt?Wendy and Lucy,Certain Women?Intreb si eu sa ma aflu in treaba..

    RăspundețiȘtergere
  2. am vazut-o de la blue valentine in cam tot. as fi preferat pe altcineva ca mama lui Getty. 2 young. struggeling.

    RăspundețiȘtergere