sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Seeking Justice (from Nic Cage)


interesanta traiectorie-filmul, numit initial intrigant dar cu noima, The Hungry Rabbit Jumps, regizat de Roger Donaldson (al carui ultim film pe ecrane a fost The Bank Job) in New Orleans ! a iesit mai intii in Europa (Italia 1st).

In Anglia s-a numit Justice, in Suedia a iesit direct pe dvd.
si in SUA iese in martie si se va numi Seeking Justice. La noi, Seeking Justice e Justitie pe cont propriu. Interesant cum au promovat filmul, in stilul anilor 70 al celor cu Bronson, in fiecare tara alt poster, alta data de lansare, alt titlu, alte culori (in Franta Le Pacte, in Italia Solo per vendetta !)

L-am vazut la cinema Pro care poate fi numit cinema-ul Nicolas Cage, avind in vedere ca am vazut acolo in ultimii ani toate marile creatii :) ale lui Nicu Cusca, ambele Comori nationale, Bangkok Dangerous, Ghost Rider si anul trecut mega-terciul Season of the Witch. Dar mi-a placut Cage in Drive Angry 3D si abia astept sa vad Ghost Rider 2, din cauza regizorilor si faptului ca-i filmat la noi. La Seeking Justice m-a atras mai ales faptul ca e regizat de Roger Donaldson, australian, care la vremea lui a facut filme bune (No Way Out), a facut si proaste (cum ar fi remakeul la The Getaway pe care l-am revazut partial pe TV asta seara), dar e efectiv mai bun ca majoritatea regizorilor cu care lucreaza mai deunazi Cage (exceptindu-l pe Herzog care a scos din el un rol care merita mai mult un Oscar decit Leaving Las Vegas-in Bad Lieutenant). Si cel mai mult m-a deranjat in film chiar el, pentru ca nu-l pot crede ca profesor de scoala care preda literatura, devenit apoi The Fugitive meets Law Abiding Citizen, Death Wish Charlie Bronson, insurat cu o hottie ca January Jones, care e violoncelista asa cum sunt eu fotbalist la Steaua.

Deci povestea e cam asa, lui Cage-Nick Gerard, ii e violata nevasta (Jones). Un tip ciudat si ras in cap (Simon, aka Guy Pearce, effectively creepy) vine sa-i propuna ca grupul sau de vigilante sa-l razbune. Cage accepta dar in viitor va trebui sa faca un serviciu grupului. Parola e the hungry rabbit runs. No biggie crede Cage-Gerard, dar the plot thickens si intram in genul conspiracy thriller, paranoia, si man on the run, the fugitive. Very seventies, si ajutat de locatia atmosferica din New Orleans post Katrina, noua Gomorra americana. Acum, mai e un clenci, cu filmarile in Louisiana, probabil scutiri de taxe, pentru ca Nic Cage a facut acolo nu mai putin de 4 filme in ultimii 2 ani (Bad Lieutanant: Port of Call - New Orleans , Tresspass, Drive Angry si Seeking Justice !). In plus Millennium au un studio acolo (ei au produs filmele, minus Justice!0 si bineintles, Cage e la el acasa, una din multele sale resedinte pentru care tot face la filme, e in New Orleans ! e, si la chestii de genul asta mi se ducea mintea cind il vedeam pe el predind la delicventi juvenili si tinindu-se de mina cu diva din Mad Men si X Men (First Class) ! Daca ne mai gindim ca pentru asta a primit 12 milioane de $ (dupa imdb), simpatia-mi mai scade un pic !
dar stati linistiti, ca a mai filmat un action thriller, Stolen, tot pentru Millennium/Nu Image si tot in New Orleans. Aici ii rapesc fiica...so original :)
Ce sa zic, sanatate, ca tot a fost ziua lui (pe 7 ianuarie Nicu a implinit 48 de ani !) un clip senzational de funny cu el am postat mai demult aici !

Scenariu interesant de Robert Tannen, story de Todd Hickey, care imi apare dupa imdb ca DOP si regizor de documentare !!!
Merita vazut pentru o replica de la final a lui Xander Berkeley (care are replica vietii lui de actor, si o da bine), cu rapel la un clasic, nu deconspir aici !
mai are o urmarire trepidanta pe autostrada, printre masini, o scena de intilnire in superdome (parerea mea ca-i facuta cu CGI si green screen)si un showdown intr-un mall abandonat, care arata la fel de creepy ca cel din Dawn of the Dead.
Mi-ar fi placut mai mult daca era Guy Pearce in rolul lui Cage, sau Russell Crowe (similar in inferiorul The Next Three Days de anul trecut), sau stiu eu, Liam Neeson, dar el face destule din astea, in anii 80 Rutger Hauer, sau Mickey Rourke, in anii 70 Clint, sau Bronson, sau Steve McQueen, in anii 60 James Coburn, sau Steve Mc Queen :), in anii 50 Bogie, so on...
Dar e cel mai profi film al lui Cage de la Kick-Ass incoace (si ala nu-i filmul lui), vreo 7 clase peste Trespass, anteriorul sau film, facut cu Joel Schumacher, o duda sinistra, si cred ca distribuitorul american (Anchor Bay ???, wtf, compania de dvduri s-a lansat in distributie in sali ?), asteapta succes de la Ghost Rider 2, care iese in citeva saptamini, care ar putea relansa interes in jurul personalitatii disfunctionale a lui Cage.

2 1/2 din 5,
potential de revizionare: la tv, cind n-ai ce vedea !
cronica din empire: 2 stele

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu