vineri, 19 octombrie 2012

Moonrise Kingdom & more la Comedy in ultimul w/e

de la Cannes la Cluj: Moonrise Kingdom se da la Comedy Cluj :) tonite la 21.30 last run
, si The Angel's share nu se da numai la festivalul lui Mungiu (care btw, vine si pe ecran ca si Holy Motors !!!)
si young adult,
si Baikonur, noul film al lui Voit Helmer
si The Runway, comedie irlandeza,
si Killing Bono (aceste ultime doua in competitie).
altfel la Cluj e soare si placut !!!

*
iata ce scriam despre MK de la Cannes:


Filmul de deschidere si in competitie este Moonrise Kingdom, de Wes Anderson, un american care parca-i european, si pe care l-a scris impreuna cu baiatul lui Coppola, Roman.

Filmul, o comedie dulce-amaruie, cu o iubire juvenila petrecuta pe o insula cu o tabara de cercetasi, in 1965, este cel mai frumos si inedit film al lui Anderson, specialist in ciudatenii/ oddities (v. intreaga filmografie, Bottele Rocket, Rushmore, The Royal Tenenbaums, The Life Aquatic With Steve Zissou, Darjeeling Limited, si animatul Fantastic Mr Fox), o mica bijuterie, ajutata puternic muzical de Alexandre Desplat (care va sustine anul acesta in festival si Lectia de Muzica).

Superb mestesugit si oarecum aprope de teritoriul fratilor Coen, cel din Raising Arizona, filmul este extrem de light pentru Cannes, dar asa a fost si Midnight in Paris, filmul care a deschis festivalul anul trecut. Si, la fel ca acesta, a intrat in cinematografele franceze in aceiasi saptamana.

Nu stiu insa daca veti avea sansa sa-l vedeti si la noi, singurul film al lui Wes Anderson care a rulat, anemic la noi, a fost The Royal Tenenbaums.

Partiturile secundare sunt sustinute de actorii fetis ai lui Anderson (Bill Murray, Jason Schwartzman, Bob Balaban - narator on screen) si prezente inedite (Bruce Willis, Frances McDormand, Harvey Keitel, Edward Norton, Tilda Swinton).
9 din 10, 4 1/2 din 5 !

Un articol si Q and A cu Wes Anderson despre film gasiti aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu