vineri, 20 noiembrie 2015

Gala Filmului de Autor@Brasov 2015


event FB aici
În perioada 20 - 22 noiembrie te invităm la Cinemateca Patria să vezi cele mai bune filme din anul 2014 și 2015, care au obținut numeroase premii și cele mai bune critici din partea publicațiilor de specialitate din străinătate.

Vineri, 20 noiembrie, ora 20.00
Dheepan (Franţa, 2015),
câștigător al Palme d'Or la festivalul de la Cannes 2015.
„Dheepan este un film radical și uimitor, care dă peste cap gândirea convențională despre imigranți și transformă un imigrant anonim, fugit din calea unui război despre care abia se vorbește în media, într-un anti-erou de tip Travis Bickle (n.n. din Taxi Driver)”, comentează „The Independent”.

Sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 17.00
Oraşul câinilor / White God (Ungaria, 2014) - regia: Kornél Mundruczó.
Filmul a câștigat premiul Un Certain Regard la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes 2014.
Filmul "White God" este o fabulă despre o haită de câini vagabonzi care scapă dintr-un adăpost şi se revoltă împotriva omenirii.

Sâmbătă, 21 noiembrie, ora 19.30, te așteptăm la filmul biografic Amy, despre cântăreața Amy Winehouse. Producția s-a aflat în Selecţia oficială Cannes 2015.
Asif Kapadia, regizorul AMY: „Sunt mulți oameni apropiați de Amy, care țineau la ea cu adevărat, dar nu arătau asta pentru că persoana pe care o vedeau pe ecran trimitea mesaje extrem de negative. Nu semăna deloc cu ce știau ei despre ea. Pur și simplu nu înțelegeau ce i se întâmplă. Erau blocați, nu puteau ajunge la ea. Nici măcar nu-i puteau da un telefon. Ea nu avea telefon. Nimeni nu se putea apropia de ea. Ei sunt cei cu care am vrut să vorbesc. Într-un fel, acest film este pentru ei”.

Duminică, 22 noiembrie, ora 17.00:
Capital uman / Il capitale umano (Italia, 2014), propunerea Italiei pentru Oscar film străin. Filmul este o adaptare a romanului omonim al lui Stephen Amidon și a câştigat şapte trofee la gala David di Donatello – Oscarurile italiene -, inclusiv premiul pentru cel mai bun film.

Duminică, 22 noiembrie, ora 19.00
Familia Bélier / La famille Bélier (Franţa, 2014) - regia: Eric Lartigau. În Franța a înregistrat o cifră record de peste 7 milioane de spectatori.
Familia Belier este o comedie emoționantă despre viaţa de familie, prietenie, curaj şi maturizare, toate împletite cu comicul de situaţie şi de “limbaj”.
„Această poveste m-a atins iremediabil. Aș putea face o motivație pentru alegerea acestui scenariu, dar adevărul este că alegerea mea a fost spontană, imediată, impulsivă. Sfârșitul adolescenței reprezintă un moment cheie în viață: poate fi înfricoșător să vedem de la distanță această lume a adulților în care vom fi aruncați fără nicio plasă de siguranță. Este o vârstă care mă emoționează.“, a declarat Eric Lartigau, regizorul filmului.

Biletele la toate filmele costă 10 lei.
Rezervări pe bilete@cinematecapatria.ro

Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu