joi, 7 ianuarie 2016

Creed (2015)

aka Rocky VII,regizor Ryan Coogler (Fruitvale Station),
Creed i-a spart pe americani, feelgood movie of the year (pe linga MartiPanul). Aud ca in urma succesului fulminant (in SUA peste 100 de milioane  $ BO) se va face si Creed 2.
Stallone insa e intr-adevar excelent ! 
Michael B. Jordan si Sylvester Stallone, Adonis Creed (fiul natural al lui Apollo, normal) si Rocky Balboa, aici pe post de Mickey (Burgess Meredith, anternorul lui Rocky), dar emotionant,intr-un rol de senectute (Stallone face in iunie 70 de ani !) Si e favoritul la Oscarul de rol secundar (nominalizarile se anunta pe 14 ian) si la Globul de Aur -prima oara cind e nominalizat la altceva decit Razzie de la Rocky incoace (1977). Tipul de rol de mentor si dramatismul interpretarii, plus personalitatea legendara intr-o cariera cu o multime de comebackuri si reinventii ! Meredith a fost si el nominalizat la Oscar pentru Rocky !
Primul meci e filmat dintr-un cadru, extrem de virtuoz....nu stiu daca a fost cadrul insa manipulat pe computer as they do these days.
Mai bun ca ultimele doua Rocky, ceea ce nici nu e greu, si cu un regizor tinar, ambitios, totodata primul Rocky nescris de Stallone dar si un subplot chessy si cam cheap (cintareata surda-Tessa Thompson- shaeds of LisaBonet), compozitor nou, suedez -Ludwig Göransson- si piese cu sound hip-hop, rap, reorchestrarea temei lui Bill Conti si montaje slick.
Tech: montaj,imagine, sound -de vazut in cinema !

***trei stele din  5/ 5 jumate din 10 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu