sâmbătă, 20 decembrie 2008

recuperari: Le Cerveau (1969)



un alt film ratat de cind eram mic, Creierul sau The Brain (1969), dupa cum e cintat in secventa-titlu psihedelica de The American Breed ! Gerard Oury, dupa megasuccesele cu La Gande Vadrouille si le Corniaud se gindeste sa-l combine pe Bourvil cu starul de actiune dar si comedie, Belmondo, intr-un film amplu, cu o spargere epocala, intr-un tren in miscare ! Gérard Oury, Marcel Jullian si Danièle Thompson au scris scenariul, Alain Poire e producator, pregatirile au durat 2 ani ! Influentele se vad in tone de filme, de la Nea marin Miliardar la Mission: Impossible ! Desenul animat prin care Niven isi prezinta planul complicilor sai cred ca l-am vazut citat/furat/omagiat recent ! la fel, scena cu artificiile la castel, trucul a fost folosit si in Razbunarea panterei Roz !



Una din cele mai ambitioase productii franceze ale momentului, cu un buget de (azi) 50 de milioane de euro! filmat bilingv (cu introducerea lui Eli Wallach si David Niven in distributie !



care sa-i secondeze pe Bourvil si Belmondo... dar va sugerez varianta franceza) ! Scena in care Belmondo joaca alaturi de o pantera (Susanne), este antologica !!!


frumoasa Silvia Monti,
a carei aparitie la piscina siciliana e fulminanta !


un articol excelent despre productie si film la dvddrama , cu ocazia dvdului dublu de la gaumont, eu am vazut editia goala..

7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu