miercuri, 23 martie 2011

Get Low (2009)

E Robert Duvall unul din cei mai mari actori in viata ? E ! Putea sa fie Bucket List ceva de genul asta -nha, nu putea ! Dar in GET LOW, Duvall si-a gasit rolul perfect de retiring with and in a glow, al sau Gran Torino si a fost "furat" la Oscaruri din greu (nici macar nominalizat) !

Secondat de Sissy Spacek, Bill Murray (easily macar nominalizare la Oscar de rol secundar, ca si Spacek for that matter), Lucas Black si Bill Cobbs !

imi aduce aminte de Around the Bend, un film frumos, si emotionant, oarecum asemanator. Am citit ca Get Low (titlul vine de la 'to get low with God", sa fii umil-insemana extins-sa mori si sa fi ingropat, sa dai coltul si sa fii pus sub pamaint) e o poveste semi-adevarata, un soi de folk tall tale, despre un ermit din Tennessee, in timpul marii depresii din anii '30, care se hotaraste sa-si organizeze propria inmorminatare va un eveniment major si o petrecere, viu fiind !
Muzica de polnezul Jan A.P. Kaczmarek (The Visitor, Finding Neverland), imagine superba, cu tonuri intunecate, si glowuri de David Boyd (TV, de la Deadwood la Walking Dead), probabil sugerata si de regizor.
Aaron Schneider e operator de profesie si regizat un filmulet cu care a luat Oscarul de cel mai bun scurt metraj in 2003, Two Soldiers, dupa William Faulkner. Acesta e debutul sau in lung metraj, and what a movie this is ! A luat premiul de debut la Independent Film Awards !

BIll Murray, Robert Duvall, Sissy Spacek & Co. talk GET LOW from GordonandtheWhale.com on Vimeo.


un interviu-round table de la Sundance cu contributii funny ale lui Duvall (caruia nu i-a pelcut deloc O Brother where art Though, cu povesti despre magari si Bill Murray minincd un sandwich).
Filmul e un labour of love al producatorului Dean Zanuck (baiatul lui Richard Zanuck)-8 ani de lucru, un interviu interesant cu el si cu Schenider de pe IFC aici.
nu cel mai bun film pe care l-am vazut anul asta, ci poate cel mai emotionant si cel mai frumos !
4 din 5, 8 din 10 ~! (cu mentiunea ca la final ar fi putut pastra mai mult misterul si sa fie mai eluziv si misterios, asa cum a inceput-si ca magarul cam iese din poveste !)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu