luni, 25 ianuarie 2016

Revenant, The (2015): pas revenir

de ce nu are ursul coada, sau de ce e Revenant o facatura cu elemente calofile de prost gust, iconografie ortodoxa in plina salbaticie, mambo jambo de incantatii jointice si Di Caprio mumbler supreme (Mumble, cel mai tare vinator)!
pe scurt, il prinde grizzly-ul pe DiC in padure si ii zice: "De ce n-ai sapca ?" si zdrong. si zbang. Si sturm. Und drang. Pe linga ca animalele-s mai agresive ca zombii din walking dead, oamenii-s si mai rai. Bad to the Bone. Ta na na nah. Si viziunile-s peyotice. Necesarium fumar EST.
Deci, a la Dan Pitza, Inaritu ciordeste de la Tarkovski si de la Terrence Malick, nah Lubezki a filmat Tree of Life dar aici AGI se inspira din The Thin Red Line si The New World
secventele onirice sunt de-a dreptul rizibile, levitatie, piramida de oase, ruinele bisericii cu picturi murale din Rubliov ???
in plus a luat povestea lui Hugh Glass (Imi spui ca e inspired by real events, Pai better be :( Si a facut-o harcea parcea -omul de sticla nu avea nevasta, nici copil indian, asta o fi pentru diversitate multiculturala (stramosul lui Costner dansar con lobos), nu i-a omorit nimeni baiatul ci i-au luat doar pusca, povestea de altfel a mai fost spusa mai interesant acum 45 de ani !!!
deci vedeti sau revedeti MAN IN THE WILDERNESS, din 1971, despre care am scris aici

also-overlong.
over-pretentious.
over-bearing deci over-boring.
si aflind despre cum l-au facut si cit l-au umflat la buget cautind quomo si diche-"autententico" si "realismo", din Canada in Argentina, peste 100 de milioane, shameful ! il faceam cu de o suta de ori less, la Castel si Risnov cu Nicku Kusca si Danny Trejo. Huh ? Cu lumina naturala, bre ! Pentru Discovery ! rilly.
Despre Inaritu am spus-o si o repet, e un soi de artsy fartsy mexican taco supreme. Never impressed, in retrospect Biutiful imi pare mai cinstit ca altele. Birdman-m-a avut, one-trick pony. Il ajuta si Keaton si modul de filmare. Si textul. Amores no. Babel niet. 21 Grams. Miligrams. Revenat-an tan tiki tan. I-a dat Globulele de Oro. Dar ia Leo Oscarul ? Se pare ca da. Premiul Bear Grills. Ala cica mincase kkt de urs carpatin. Asta inimioara cruda de bizon. Aveam noi destui. Too mucho even. Despre Hardy de data asta il acuz de overacting, de simptomul "ham"/ jamon ? -Norton, Bale, etc. Nu credeam ca si muzica lui Sakamoto (Ryuiki, comeback de la Snake Eyes incoace no Hollly wood) ma va lasa rece (zdrung drung), dar poate e folosirea ei per secvente. Lubezki si lumina lui naturel, I got 2 words for you: Bob Richarsdon !
I stick to my HATeful 8 :)

2 comentarii:

  1. De ce nu Roger Deakins this time(finally)..
    Still waiting for the Hateful Eight review...

    RăspundețiȘtergere
  2. 13een time is a charm indeed :) / nu am zis ca ia Robert Richardson Oscarul, ca are trei, insa H8 e mai interesant filmat ca Sicario, plus tot gimmickul cu pelicula super panavision 70 !

    RăspundețiȘtergere