vineri, 23 octombrie 2009

Pandorum (2009)

vazut cu oarecari sperantze desi auzisem deja ca e jale, dar ce jaleee, cu pretentii, si cu buget (cica ar fi costat 40 de milioane $). Facut in Germania intr-un studio intreg (de Constantin Film), un fel de poor man's Event Horizon (v. topul meu de echipaje spatiale), plus zombi gen Ghosts of Mars meet punkeri de vdeoclipuri Russell Mulcahy din anii 80 dati pe fastforward, plus Resident Evil action (nah, e produs de Paul WS Anderson), cu Ben Foster, Dennis Quaid (care mai nou e abonat sa joace in filme proaste, datoreaza si el la taxe ?), o nemtoaica cu accent si titen sub maieu si o aparitie a lui Norman Reedus.
Pandorum e un sindrom de alienare in spatiu, in care o iei razna, la fel ca si filmul, am sperat ca persoanjele sa fie intr-un vis si sa se trezeasca in hipersomn controlat si sa fie un experiment (furat si de afisul romanesc al filmului)

dar m-am inselat. Ei erau treji si tot ce se intimpla li se intimpla.
regizorul Christian Alvart a facut anterior Antikorper e un teuton lispit de simtul umorului si al ironiei, emul al lui Ridley Scott, si a studiat Alien , Alien 3 , AvP, samd dar filmul seamana si cu frantuzestile Dante 01 al lui Caro, si cu Eden Log. Ii place intunercicul de aia in film nu-ntelegi mai nimic si apoi tisnesc rockeriii canibali hiperkinetici in cadru si prin el de ametesti (pandorum e editing cu atentie dificitara, cut cut cut), cred ca ar fi un bun si interesant joc la persoana intii dar ca film, enschuldige, does nicht werk. Noul album Rammstein m-a inspirat sa-i scriu o cronica atit de lunga (Bratwurst in mein sauerkarut...cam asa e filmul).


teaser gen cronenberg care m-a indemnat sa-l vad. grosse fehler !

aflam de pe imdb:
The film is set up to be a three movie franchise. Whether or not there will be sequels, however, depends upon how the first film does at the box office.
de belea, poate straight to video/dvd as the movie is so bad and pretentious bad,
I got so bored I couldnt keep my eyes open...
2 din 5 sau 4 din 10 pt munca echipei (desi au fost platiti)

poster US-creepy for nothing...

critica:
metacritics: 28 %
Empire 2 stele Not much fun, zice Kim Newman
As the credit “Produced by Paul W.S. Anderson” attests, this is hackwork of the highest order, lacking in all poetry and barely comprehensible aurally or visually.

Keith Uhlich in Time Out New York

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu