luni, 19 noiembrie 2012

BIEFF de miine la Bucuresti

Noua ediţie a Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti BIEFF va avea loc în perioada 20 - 25 noiembrie, la Cinema Scala şi Cinema Elvira Popescu. Intrarea la proiecţiile şi evenimentele conexe BIEFF este liberă, în limita locurilor
disponibile.

BIEFF începe mâine, 20 noiembrie, la Cinema Scala, cu premiera celui mai recent film semnat de controversatul regizor coreean Kim Ki-Duk, PIETA, câştigătorul Leului de Aur de la Veneţia.Înainte de proiecţia PIETA, BIEFF prezintă cel mai recent scurtmetraj al lui Terry Gilliam, THE WHOLLY FAMILY, o comedie-aventură suprarealistă, câştigătoare a Premiului pentru cel mai bun Scurtmetraj la Premiile Academiei Europene de Film.


Invitat special al ediţiilor anterioare BIEFF, cineastul britanic Peter Greenaway vine şi în acest an la Bucureşti, pentru a susţine misiunea educaţională a BIEFF şi este, începând cu acest an, Preşedinte Onorific al festivalului. La numai câteva zile dupa premiera internaţională în cadrul Festivalului de Film de la Roma, GOLTZIUS AND THE PELICAN COMPANY, cel mai recent film semnat de Peter Greenaway va fi proiectat în premieră în cadrul Galei de Închidere BIEFF, duminică, 25 noiembrie, la Cinema Scala.

Filmul surpriză de sâmbătă seara, ora 22, ii aduce pe marele ecran de la Cinema Scala pe Isabella Rossellini și Jason Patric în unul dintre cele mai controversate filme prezentate în marile festivaluri internaţionale de anul acesta: KEYHOLE, în regia lui Guy Maddin.

mai multe aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu