vineri, 9 noiembrie 2012

Roger Waters-The Wall in Romania

notati-va acum: 28 august 2013. piata Constitutiei. Si tineti-va bani de bilete !
Unii din noi au vazut deja THE WALL in leg-ul european din 2011 (pozele mele aici si aici si clipurile aici), dar iata ca Waters, anuntat acum oficial, vine cu el si in Romania !
communique:
Roger Waters, membru fondator al legendarei trupe Pink Floyd, aduce în România, pe 28 august 2013, cea mai spectaculoasă producţie muzicală a momentului - "The Wall".

Fanii Pink Floyd, una dintre cele mai iubite trupe rock din istoria muzicii, vor avea în sfârşit ocazia să vadă live, la Bucureşti, superproductia inspirată de cel de-al unsprezecelea album al trupei, "The Wall". Considerat o adevărată capodoperă, show-ul "The Wall" este combinaţia perfectă de muzică live, proiecţii impresionante, efecte vizuale uimitoare şi decoruri grandioase, toate reunite într-o construcţie colosală, concepută sub forma celebrului zid. Spectacolul reia povestea lui Pink, personajul principal al albumului, întreaga punere în scenă bucurându-se în prezent de avantajele tehnologiei, oferindu-le fanilor nu doar un simplu concert, ci o producţie multidimensională fabuloasă despre care întreaga presă internaţională vorbeşte la superlativ.

Primul turneu "The Wall" a început pe 15 septembrie 2010, în Toronto, Canada, şi a continuat cu noi reprezentaţii în America de Nord, Europa, Australia şi America de Sud, înregistrând adevărate recorduri de audienţă - 192 de concerte şi peste 3,3 milioane de spectatori -, devenind rapid unul dintre cele mai de succes turnee din istorie. Mai mult decât atât, turneul început acum doi ani a reprezentat prima interpretare integrală din ultimii douăzeci de ani a pieselor albumului "The Wall" de unul dintre membrii Pink Floyd, cea anterioară aparţinându-i tot lui Roger Waters, la Berlin, pe 21 iulie 1990.

Cea de-a doua serie de concerte în Europa, programată pentru 2013, va include 18 spaţii în aer liber, printre care şi Piaţa Constituţiei din Bucureşti, aceasta fiind singurul loc din România care poate găzdui o producţie de asemenea proporţii. De altfel, însuşi autorul proiectului se declară impresionat de noile dimensiuni ale scenei.

"Sunt extrem de încântat de faptul că producţia «The Wall» se reîntoarce în Europa. O să fie distractiv pentru toţi cei prezenţi. Am reproiectat întregul concept «The Wall» special pentru spaţiile în aer liber. Va fi impresionant, pentru că implică mult mai multă mişcare, acţiune, dramă şi suspans comparativ cu show-urile ce au loc în săli acoperite. Zidul este mult mai mare, întreaga construcţie, de altfel, este mult mai amplă, astfel încât să ofere tuturor spectatorilor o experienţă mult mai intensă. E drept, o astfel de producţie nu ar fi fost posibilă acum 40 de ani, însă lucrurile s-au schimbat, tehnologia a avansat, iar acum putem face lucruri inimaginabile. Un astfel de spectacol trebuie văzut!", a declarat Roger Waters.

De-a lungul timpului, producţia originală a celebrului album "The Wall" a fost pusă în scenă integral doar de 29 de ori în cadrul turneulului de promovare susţinut de Pink Floyd în 1980 şi încă o dată, în Germania, ca formă de sărbătorire a căderii Zidului Berlinului, în faţa a peste 200.000 de oameni. Cu toate acestea, "The Wall" rămâne unul dintre cele mai emblematice albume din istoria muzicii, cu efecte profunde asupra culturii pop, rezonând cu multe generaţii de fani.

Biletele pentru concertul lui Roger Waters vor fi puse în vânzare online, pe www.MyTicket.ro, pe 16 noiembrie, ulterior fiind disponibile şi în magazinele de specialitate.
preturi: de la 135 de lei la 950 de lei, în funcţie de distanţă faţă de scenă: cele fără loc, în categoriile gazon B, gazon A şi golden ring, costă 135 de lei, 180 de lei, respectiv 280 de lei, iar locurile pe scaune 585 de lei şi 950 de lei-diamond ring. Credeti-ma, veti vedea showul de oriunde, pentru ca The WAll este atit de grandios gindit incit sa cuprinda orice perspectiva. Ba mai mult, avantajul este sa fi mai departe de scena, unde se va construi Zidul bucata cu bucata pina ce va fi complet.
caracteristici tehnice:
dimensiunea zidului construit ca background pentru scena concertului, pentru show-urile în aer liber are o lăţime dublă comparativ cu cel pentru concertele de sală. "The Wall" va avea aşadar peste 150 de metri lăţime, 12 metri înălţime şi o suprafaţă de aproximativ 20.000 mp, fiind astfel cea mai mare suprafaţă de proiecţie din cadrul unui turneu mondial.
schema Pietii:
dupa cum zice The Philadelphia Inquirer:
"Everyone should see it once before they die."
parerea mea e ca si de doua ori una dupa alta, pentru ca pe 30 august Roger va fi la Sofia.


Un comentariu: