duminică, 31 martie 2013

LMA Christopher Walken

astazi mr. Walken implineste 70 de ani ! Wow ! si vreo tona de filme...peste o suta, anul trecut minunat in Seven Psychopats si in A Late Quartet si eclipsindu-l total pe Pacino in Stand Up Guys.

"Quite often, I'll be sent a script for a movie, and I find that I like it, so I say I'll do it. But then they rewrite it for me. They make it quirky. Odd. I find that rather annoying. I call it Walkenising."

interviu cool si retrospectiv in The Guardian.
si un alt interviu mai vechi aici
si un LMA din 2007, are are o gramada de linkuri la filmulete de pe youtube...

sâmbătă, 30 martie 2013

Richard Griffiths RIP

a murit Richard Griffiths, character actor englez, unchiul Monty in seria Harry Potter. Tot Monty se numea si personajul sau din filmul cult Withnail and I. Griffiths avea 65 de ani ! RIP.

vineri, 29 martie 2013

Comic-Con la Bucuresti in w/e !

Legendarul actor John Rhys-Davies din trilogia The Lord of the Rings vine sa isi intalneasca fanii din Romania la East European Comic Con (EECC) pe 30 si 31 martie 2013 la Palatul National al Copiilor. Actorul galez a jucat pe scena alaturi de Harrison Ford si Sean Connery in Indiana Jones regizat de Steven Spielberg, interpretandu-l pe carismaticul Sallah. De asemenea, John Rhys-Davies a fost Generalul Leonid Pushkin din James Bond 007: The Living Daylights, pilotul Vasco Rodriguez din seria filmelor Shogun, precum si profesorul Maximilian Arturo din serialul de televiziune Sliders.

John Rhys-Davies va participa alaturi de Finn Jones, actorul care interpreteaza rolul lui Loras Tyrell, Cavalerul Florilor, din celebrul serial Game of Thrones (Urzeala Tronurilor), la Main Panel-urile organizate in cele doua zile ale conventiei Comic Con. Pentru aceste conferinte speciale, se vor pune in vanzare, cu o luna inainte de evenimentul EECC, 650 de bilete/zi care vor asigura accesul vizitatorilor numai Main Panel-uri. Numarul total al biletelor este de 4000 de bilete/zi. Aceste bilete ofera acces general la toate evenimentele din cadrul conventiei, cu exceptia conferintelor speciale.
site: http://comic-con.ro/

Stefan are acum proteza pentru picior !


Mulţumim, Silver Church, trupelor şi publicului !În urma concertului de marţi, Ştefan are acum proteză pentru picior !
Marţi, 26 martie, pe scena The Silver Church au cântat pro bono următoarele trupe: Nişte Băieti, Zob, Pistol cu Capse, Subcarpaţi, East Roots, Loungerie II şi Recycle Bin. Scopul acestui concert caritabil (în cadrul campaniei Ştefan & Friends) a fost strîngerea fondurilor necesare pentru ca Ştefan Pischis, un tînăr organizator de evenimente care a suferit un accident, să-şi poată cumpăra o proteză pentru picior şi realiza o operaţie complicată la şold.

communique:
500 de oameni au umplut marţi seară sala de la Silver Church, trupele au cîntat cîte 20 de minute fiecare, iar în urma spectacolului s-au strîns 11.000 de RON.
Primul scop a fost deja atins: cu banii strînşi în urma concertului, Ştefan şi-a putut achiziţiona miercuri proteza pentru picior. Acum mai are de făcut operaţia la şold şi, dacă totul merge bine, Ştefan se va putea întoarce din nou pe teren. Echipele sale îl aşteaptă la montat/demontat scene, ridicat boxe, întins cabluri, asigurat bannere, găsit soluţii rapide la probleme de ultim moment şi toate celelalte activităţi pe care acum le organizează doar de-acasă, prin telefon.
Contul campaniei este:
RO80RZBR0000060015304874 (pentru RON)
RO58RZBR0000060015304882 (pentru EUR)
deschis la Raiffeisen Bank, sucursala Decebal, pe numele Ștefan Pischis.

The Lemmys !


The Lemmys (Motorhead tribute band anume cine ? chiar Metallica ) live at the Whisky a go go for Lemmy's 50th b-day party 1995

Atelier de Scenaristica – Caranfilm

"CaranFilm” e un program competitiv, sub îndrumarea scenaristului și regizorului NAE CARANFIL, ce pune în interacțiune grupe de câte 10 autori de proiecte cinematografice, în 3 reprize a câte 10 zile de seminar și script-doctoring colectiv, răspândite pe o perioadă de aproximativ 9 luni.
Acest atelier nu e o școală de teorie și practică a scenariului cinematografic (cum există deja câteva în România), ci un program pragmatic ce stimulează și ghidează AUTORII UNOR IDEI DE SCENARII DE LUNG-METRAJ, cu apetență pentru scris, să-și ducă propriul proiect la bun sfârșit, plecând din atelier cu un scenariu elaborat profesionist, vandabil pe piața producției de film din România.
La capătul acestui an, autorul proiectului de scenariu poate “ataca” companiile de producție cinematografică din România sau de aiurea, cu un scenariu în stadiu avansat de elaborare (2nd draft + doctoring pentru 3rd draft).
În plus, la finalul fiecărui ciclu, pentru fiecare grupă de 10 participanți, Nae Caranfil va alege cel puțin UN PROIECT CÂȘTIGĂTOR, care, cu acordul autorului, va fi propus unui producător și unui regizor pentru cea mai apropiată sesiune-concurs de proiecte, organizată de CNC.
ADMITERE
Candidații vor trebui să-și trimită SYNOPSIS-urile la adresa de mail: scenariu@degradee.org pâna la data de 5 APRILIE a.c. menționând la sfârșit NUMELE și DATELE DE CONTACT ale autorului. Proiectele câștigătoare, eligibile deci pentru PRIMUL MODUL, vor fi anunțate pe site-ul DEGRADEE la data de 10 APRILIE, precum si individual, prin e-mail, autorilor.

REGULAMENT & TAXE: v. pe situl degradee, aici


bafta :) !!!

joi, 28 martie 2013

Pozitia copilului prin tara si la UNATC !

Trofeul Ursul de Aur ajunge zilele acestea în alte orașe ale țării, adus de echipa filmului „Poziția copilului”, regizat de Călin Peter Netzer. Proiecții de gală, în prezența actorilor și a realizatorilor, sunt programate la Sibiu, Timișoara și Arad. În alte șase orașe – Făgăraș, Turda, Zalău, Hunedoara, Mediaș și Cugir – va ajunge în perioada următoare prin Caravana Zilele Filmului Românesc.
Actorii Luminița Gheorghiu, Bogdan Dumitrache și Ilinca Goia se vor întâlni cu spectatorii din Sibiu joi, 28 martie, la Astra Film – Sala Studio, de la ora 18.00 și 20.30. Publicul va putea admira și trofeul Ursul de Aur. Filmul va mai fi proiectat în Sala Studio pe 30 martie, de la 20.00, și pe 31 martie, de la 18.00 și 20.30.
Vineri, 29 martie, echipa filmului va ajunge la Timișoara, pentru două proiecții de gală: de la 19.00, la Cinema City, iar de la 20.00, la Filarmonica Banatul din oraș. Publicul va avea ocazia să-i cunoască, la ambele proiecții, pe actorii Luminița Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Ilinca Goia și Natașa Raab. La Arad, echipa va sta de vorbă cu spectatorii în cadrul a două proiecții de gală sâmbătă, 30 martie, la Cinema City Atrium (18.00) și Cinema City Galleria (19.30).
În București, cinefilii vor putea afla mai multe detalii din culisele realizării filmului „Poziția copilului” duminică, 31 martie, de la 19.00, la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, în cadrul proiectului „Să Film!”, lansat de revista „Film Menu” și UNATC. Echipa va răspunde întrebărilor la finalul proiecției.
În paralel, filmul premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin pornește prin țară în cadrul Caravanei Zilele Filmului Românesc, prin orașele unde nu mai există săli de cinema. „Poziția copilului” va fi proiectat la Făgăraș (29 martie, ora 19.00, Casa Municipală de Cultură), Turda (31 martie, ora 20.00, Clubul Dreamers), Zalău (1 aprilie, ora 20.00, Casa de Cultură), Hunedoara (4 aprilie, 19.00, Casa de Cultură), Mediaș (6 aprilie, 18.00, Sala Traube) și Cugir (7 aprilie, ora 19.00, Casa de Cultură).

60 142 de spectatori și încasări de 841 907 de lei are filmul „Poziția copilului” după a treia săptămână în cinematografe, cifre care îi asigură în continuare un loc în topul box-office-ului românesc.
Trailer-ul poate fi vizionat aici: https://www.youtube.com/watch?v=ZtoCo9pJ2yU.

Toulouse Lautrec azi in Control !


Joi, 28 martie, ora 21.00: Toulouse Lautrec - live@Control
Lansare videoclip: Nopti Albe
Guests: Sophisticated Lemons
Joi 28 martie, rockerii burghezi din nobila trupa Toulouse Lautrec revin pe scena din Control pentru lansarea videoclipului prntru piesa Nopti Albe. Concertul lor si lansarea vor fi precedate de un live act fresh si energizant marca Sophisticated Lemons.
"Bonsoir, Nous Somme les Toulouse Lautrec, soyez les bienvenues!"
Intrare: 20 lei
FB event aici
Sala Berlin/ club Control - Str. Constantin Mille, nr. 4


miercuri, 27 martie 2013

Dark Tranquility la Bucuresti


Phoenix Entertainment are placerea de a anunta concertul trupei suedeze Dark Tranquillity pe 3 mai la Arenele Romane. Suedezii vor lansa în luna mai a acestui an albumul „Construct” şi au ales să-l dezvăluie şi publicului român printr-un spectacol incendiar. Dark Tranquillity este una dintre cele mai respectate trupe ai subgenului death metal melodic, fiind printre marii promotori ai scenei suedeze de la Gothenburg.
Accesul publicului va fi posibil începand cu ora 19:00, iar concertul este programat să înceapă la 21:00.
Biletele sunt disponibile la preţul de 75 de lei (până la data de 2 mai) şi 85 de lei (în ziua concertului) , prin rețeaua Eventim, magazinele Orange, Vodafone și Domo, librăriile Humanitas și Cărturești și online, pe www.eventim.ro.

Toata lumea din familia noastra-proiectie speciala

Vineri, 29 martie, la Noul Cinematograf al Regizorului Roman, echipa filmului Toata lumea din familia noastra sarbatoreste succesul de la Premiile Gopo si lansarea pe DVD cu o proiectie speciala. Proiectia incepe la ora 18:30, la NCRR. Dupa film, actorii Mihaela Sirbu, Sofia Nicolaescu, Gabriel Spahiu si producatorul filmului, Ada Solomon vor participa la o scurta discutie cu publicul.

Luni seara (25 martie 2013 n.aldm), Toata lumea din familia noastra a castigat in cadrul Premiilor Gopo 2013, sase trofee: Cel mai bun film, Cel mai bun regizor (Radu Jude), Cel mai bun scenariu (Radu Jude & Corina Sabau), Cel mai bun actor in rol principal (Serban Pavlu), Cea mai buna actrita in rol secundar (Mihaela Sirbu) si Cel mai bun actor in rol secundar (Gabriel Spahiu).

marți, 26 martie 2013

Rock in parc etapa II


cele 12 trupe care vor participa vineri, 29 martie, la cea de-a doua editie de calificare pentru Festivalul International Rock in Parc. intrarea libera !

luni, 25 martie 2013

Gopo # 7 !!!


azi luni, 25 martie la Opera Nationala Bucuresti.
festivitatea se da in direct pe Pro Cinema si se reia sambata, 30 martie, de la ora 13:30..
revin miine, dar io zic ca iau Jude, Pavlu, Boguta :) si sper Holy Motors (dar longshot)la film european...
am revenit si n-a fost Boguta, a fost Chefu', dar a cistigat cam toata lumea din familia noastra :)
premiul pentru intreaga activitate: Constantin Codrescu, Mitica Popescu si directorul de film Crisan.


CASTIGATORI PREMIILE GOPO 2013 (comunciat oficial aici)

Cel mai bun film (lung metraj)
Toata lumea din familia noastra (Romania-Olanda, 2012)
Producator: Ada Solomon (HiFilm Productions, Circe Films, Abis Studio)
Regia: Radu Jude

Cel mai bun regizor (lung metraj)
Radu Jude - Toata lumea din familia noastra (in abesentia)

Cel mai bun actor intr-un rol principal intr-un film de lung metraj fictiune

Serban Pavlu - Toata lumea din familia noastra

Cel mai bun actor intr-un rol secundar intr-un film de lung metraj fictiune

Gabriel Spahiu - Toata lumea din familia noastra

Cea mai buna actrita intr-un rol secundar intr-un film de lung metraj fictiune

Mihaela Sirbu - Toata lumea din familia noastra

Cel mai bun scenariu de lung metraj fictiune

Radu Jude, Corina Sabau - Toata lumea din familia noastra

Cea mai buna imagine (lung metraj)

Adrian Silisteanu - Undeva la Palilula

Cel mai bun montaj (lung metraj)

Catalin Cristutiu - Undeva la Palilula

Cel mai bun sunet (lungmetraj)

Tudor Petre, Cristinel Sirli, Cristian Tarnovetchi, Florin Tabacaru - Undeva la Palilula

Cea mai buna muzica originala (lung metraj)

Vasile Sirli - Undeva la Palilula

Cele mai bune decoruri (lung metraj fictiune)

Helmut Sturmer, Dragos Buhagiar - Undeva la Palilula

Cele mai bune costume (lung metraj fictiune)

Lia Mantoc - Undeva la Palilula

Cel mai bun machiaj si cea mai buna coafura (lung metraj fictiune)

Dana Roseanu, Minela Popa, Ionel Popa, Doina Popa - Undeva la Palilula

Cel mai bun film de debut (lung metraj)

Visul lui Adalbert (r. Gabriel Achim)

Cel mai bun film documentar

Turn off the Lights (Romania, 2012)
Producator: Catalin Mitulescu, Daniel Mitulescu (Strada Film)
Regia: Ivana Mladenovic

Cel mai bun film de scurt metraj

Chefu’ (Romania, 2011)
Producator: Monica Lazurean-Gorgan (4Proof Film)
Regia: Adrian Sitaru

Premiul „Tanara Speranţa”
Nicolae Constantin Tanase pentru regia filmului Blu

Cel mai bun film european (dintre cele distribuite in Romania in 2012)

Holy Motors / Motoare sfinte (Franta-Germania, 2012)
Regia: Leos Carax
Distribuitor: Independenta Film

Premiul pentru filmul romanesc cu cel mai mare succes la public in 2012

Despre oameni si melci (cei mai multi spectatori – 63.778)
Producator: Libra Film, Agat Films
Distribuitor: Transilvania Film
Regia: Tudor Giurgiu

Minte-ma frumos (cele mai mari incasari - 956.036 lei)
Producator: MediaPro Pictures
Distribuitor: MediaPro Distribution
Regia: Iura Luncasu

Premiul Pro Cinema: Adrian Titieni
Premiul RSC (Romanian Society of Cinematographers): Adrian Silisteanu

Riverside in concert la Bucuresti si Iasi !

communique:
Twin Arts în parteneriat cu Institutul Polonez prezintă: Riverside în concert la București și Iași!
Riverside, revelația rock-ului progresiv european se află în plin turneu de promovare a ultimului material discografic, ocazie cu care vor susține două concerte în România. Respectându-și promisiunea făcută numeroșilor fani prezenți la concertul sold out din 2011, polonezii revin în România pentru a-și prezenta noul album, „Shrine of New Generation Slaves”, lansat pe 18 ianuarie 2013. Riverside s-au înființat în Varșovia, în anul 2001, discografia acestora numărând până în prezent cinci albume (Out of Myself - 2003; Second Life Syndrome - 2005; Rapid Eye Movement - 2007; Anno Domini High Definition - 2009; Shrine of New Generation Slaves - 2013).

Cu fiecare material, trupa și-a definit și rafinat stilul muzical, un progressive rock atmosferic , încărcat de poezie, sumă a reflecțiilor, viselor și fanteziilor membrilor trupei. Turneul european alături de Dream Theater în 2007 a fost doar începutul unei ascensiuni rapide, astăzi Riverside fiind o prezență nelipsită la mari festivaluri de progressive rock (și nu numai), atât în Europa cât și în Statele Unite. Riverside vor concerta pe 25 mai, ora 21.00, în Underground Pub din Iași, iar pe 26 mai, ora 21.00, în Silver Church, la București.
BILETE
Biletele pentru concertul din Underground Pub Iași costă 30 de lei și se găsesc la club începând cu data de 20 aprilie 2013. Contact Rezervări 0735004001 (orele 16.00-23.00)
Biletele pentru concertul din Silver Church București costă 50 de lei și se găsesc în rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturești şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro.

site oficial Riverside
site oficial Twin Arts
site oficial Cultura Poloneza

Line-up
Michał Łapaj - keyboards
Piotr Grudzinski - guitars
Piotr "Mittloff" Kozieradzki - drums
Mariusz Duda - bass, vocals
*
da, am fost la Kulturhaus in mai 2011, si n-am putut intra la concert, ca era ultra ful. Acum e mai mult spatiu de desfasurare la Silver Church, desi am vazut arhiplin la Alternosfera si alte trupe, dar toti cei care au ratat (si nu numai) pot ajunge...



Stefan & Friends !!

communique:
Şapte trupe de punk, reggae şi dub în ajutorul lui Ştefan, organizator de evenimente

Nişte Băieti, Zob, Pistol cu Capse, Subcarpaţi, East Roots, Loungerie II şi Recycle Bin. Sunt cele şapte trupe care vor urca marţi, 26 martie, de la ora 20, pe scena The Silver Church, în cadrul campaniei Ştefan & Friends. (Intrarea se face începând cu ora 19.30)


pe facebook aici

Cine este Ştefan?
Ștefan (pe numele complet Ștefan Pischis) are 30 de ani şi este organizator de evenimente. În ultimii zece ani a participat la producerea majorităţii concertelor şi a evenimentelor produse până acum în România. De la cele de anvergură (Metallica, Madonna, AC/DC, Iron Maiden, Muse, Rammstein, Aerosmith, Lenny Kravitz, Ozzy Osbourne, Elton John, Cesária Évora, Bob Dylan, Anathema, Kylie Minogue, Stufstock, B'estfest, SummerJam, Sonisphere, Redbull Flugtag, Michelin Junior Bike, Ursus Revolution, Bradul Millenium Bank și patinoarele Unirii și Băneasa etc.) până la cele mici sau chiar foarte mici. Ştefan a coordonat echipe de la 5 la 500 de oameni, cum a fost cazul concertului AC/DC. Ștefan și echipele lui sunt cei care se ocupă de partea de implementare din cadrul producției unui eveniment și rezolvă orice ține de zona tehnică: electrică, sunet, montaj, construcții, alpinism utilitar etc.
În urmă cu trei ani, Ştefan a suferit un accident grav, acum fiind încă în perioada de recuperare, aproape imobilizat. În toţi aceşti trei ani a continuat să lucreze, coordonîndu-şi echipele de-acasă, prin telefon și chiar deplasîndu-se uneori în locație.
Acum, Ştefan ar putea să iasă din nou pe teren, la evenimente. Pentru asta ar avea nevoie de o operaţie la şold şi de o proteză performantă pentru picior. În total, este vorba de suma de 20.000 RON. Sumă care se poate strînge cu o sală plină, marţi, 26 martie, în Silver Church.
-----------------------------------
Preţul unui bilet-donaţie este de 25 RON. Suma adunată din vînzarea biletelor se va cheltui pe operaţie şi proteză.
De asemenea, contul campaniei este:
RO80RZBR0000060015304874 (pentru RON)
RO58RZBR0000060015304882 (pentru EUR)
deschis la Raiffeisen Bank, sucursala Decebal, pe numele Ștefan Pisc

vineri, 22 martie 2013

Cannes 66: posterul !


Posterul editiei 66 a Festivalui de la Cannes este o imagine romantica a unui cuplu legendar: Joanne Woodward si Paul Newman, fotografiati in timpul filmarilor la A New Kind of Love, regia Melville Shavelson (1963).
mai multe aici, pe situl festivalului
Asta va insemna un omagiu/tribut al editiei adus lui Paul Newman, disparut in 2008, (poate Cool Hand Luke ???) , probabil in prezenta sotiei sale, Joanne Woodward (n.1930), cu care a fost insurat timp de jumatate de secol ;), si pe care a regizat-o in filmele sale, Rachel, Rachel, Efectul razelor gama asupra anemonelor, Harry si fiul si Menajeria de sticla.
Prima oara, Newman si Woodward au fost la Cannes in 1958, anul casatoriei lor, in competitie, cu Lunga vara fierbinte / The Long Hot Summer de Martin Ritt, dupa William Faulkner, primul film in care au aparut impreuna !!!

Festivalul de la Cannes continua seria unor portete iconice cu vedete hollywoodiene, dupa cel cu Faye Dunaway din 2011 (editia 64) si cel de anul trecut cu Marylin Monroe.


posterul animat !

miercuri, 20 martie 2013

Anathema Acustic la HRC !

communique:
Concert ANATHEMA acustic in aprilie la Bucuresti
Una dintre cele mai titrate trupe de rock britanice, Anathema se intoarce in Romania vineri, 26 aprilie 2013, pentru un show cu adevarat special ce va avea loc in Hard Rock Cafe din Bucuresti in cadrul unui concert oferit de METALHEAD.ro. Concertul face parte dintr-o serie exclusiva de evenimente europene si va fi singurul programat in Romania.
Concertul se va desfasura sub titulatura 'Anathema Acustic' iar formatia promite o adaptare muzicala unica dar in acelasi timp sincera, special pentru fanii din Romania.
Biletele pentru show-ul Anathema pot fi procurate prin intermediul www.iabilet.ro si www.metalhead.ro/bilete/ si de la Hard Rock Café (incepand cu 22 martie) la urmatoarele preturi:
50 de lei cu loc in picioare
60 de lei cu loc la masa (pentru comenzi de minim 2 bilete)
Pe iabilet.ro si metalhead.ro puteti comanda atat bilete electronice cat si bilete fizice cu plata ramburs sau prin OP.




marți, 19 martie 2013

Irina Petrescu RIP

Irina Petrescu, una dintre cele mai importante actriţe de teatru şi film din România, renumită pentru frumuseţea sa clasică, a murit, marţi 19 martie la spitalul Elias din Capitală, după o grea suferinţă. Avea 71 de ani.
communique:
Cunoscută pentru distincţia şi eleganţa sa, dar şi pentru frumuseţea sa clasică, Irina Petrescu a avut roluri importante în film, teatru radiofonic şi teatru TV, în regia unor nume de perstigiu ca: Liviu Ciulei, Lucian Pintilie, Gheorghe Vitanidis, Mihai Iacob, Virgil Calotescu, Ion Popescu - Gopo, Dinu Tănase, Andrei Blaier, Manole Marcus, Iulian Mihu, Dan Piţa, Mircea Veroiu.

Printre titlurile marcante din filmografia ei se numără debutul lui Lucian Pintilie cu "Duminică la ora 6" (1966), unde joacă alături de Dan Nuţu, dar şi "Dincolo de pod" al lui Mircea Veroiu, "O lumină la etajul X", în regia Malvinei Urşianu, şi "Hotel de lux" (1992) al lui Dan Piţa. Irina Petrescu este cunoscută şi pentru filme precum "Străinul" (1964) şi "Prin cenuşa imperiului" (1976). A fost partenera lui Liviu Ciulei în "Facerea lumii" - film distins cu premiul ACIN în 1971 -, a lui Toma Caragiu şi Geo Barton în "Nu vreau să mă-nsor", a lui Radu Beligan în "Şeful sectorului suflete" şi a lui Ştefan Iordache în "Dimineţile unui băiat cuminte". A jucat si in "Străinul" (1964) şi "Prin cenuşa imperiului" (1976) dar rolul ei romantic de prim rang este cel din Rautaciosul adolescent pe care l-am vazut la TIFF in 2007.


tribut video de la TIFF editia V, unde in 2007 i s-a inminat premiul de excelenta pentru intrega cariera.

I s-a facut un medalion ca oaspete special si la Festivalul filmului romanesc de la New York in decembrie 2011.
Iata aici o conversatie de o ora cu ea la Film Society of Lincoln Center.



Pozitia copilului la MTR

Trofeul Ursul de Aur vine joi, 21 martie , incepand cu orele 19:30 sa-si prezinte castigatorii intr-o sesiune extraordinara, sustinuta de Noul Cinematograf al Regizorului Roman (Muzeul taranului Roman, Bucuresti). Producatoarea Ada Solomon si regizorul Calin Peter Netzer, impreuna cu actorii Luminita Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Florin Zamfirescu şi Ilinca Goia se alatura publicului joi seara pentru o sedinta de intrebari si raspunsuri la finalul proiectiei.

„Poziţia copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, este unul dintre cele mai de succes pelicule româneşti din ultimul deceniu. Filmul premiat cu Ursul de Aur se menţine în topul box office-ului românesc, cu 44.449 de spectatori şi încasări de 617.643 de lei, după a doua săptămână în cinematografele din România. După debutul spectaculos cu peste 19.000 de spectatori în primul weekend, un record pentru un film autohton în ultimii zece ani, „Poziţia copilului” a adus şi mai mulţi spectatori în săli, în a doua săptămână – aproximativ 25.000.

luni, 18 martie 2013

Kaiser Chiefs la Peninsula !

Cine vine la Peninsula (relocata linga Cluj, in Minastur!): Kaiser Chiefs (18 iulie), Ska-P (20 iulie), Utah Jazz (18 iulie) şi The Sweet Life Society (19 iulie).

Biletele pentru Festivalul Peninsula pot fi achiziţionate, începând de luni, 18 martie, pe site-urile eventim.ro, eventim.hu şi eventim.de, precum şi în reţeaua Eventim. Ca noutate, anul acesta organizatorii au pus în vânzare două tipuri de abonamente în funcţie de opţiunea privind folosirea camping-ului şi a facilităţilor aferente. Până pe 14 iunie, preţul unui abonament, fără campare, este de 150 de lei, mai apoi, până pe 17 iulie, el costă 180 de lei, iar la faţa locului poate fi achiziţionat cu 210 lei. Abonamentele care includ facilităţile de campare costă 180 de lei (până pe 14 iunie), 210 lei (până pe 17 iulie), respectiv 240 de lei (la faţa locului). Biletul de o zi costă 50 de lei până în data de 14 iunie, mai apoi 70 de lei până pe 17 iulie şi 90 de lei dacă este cumpărat de la intrarea la festival.
Ediţia cu numărul 11 a Festivalului Peninsula se desfăşoară anul acesta în Valea Gârbăului, din Cluj-Napoca, la doi kilometri de staţia capăt de linie din cartierul Mănăştur, pe o suprafaţă de 11 hectare. Perioada de desfăşurare este 18-21 iulie 2013.


Iron Maiden la Bucuresti din nou !!!


IRON MAIDEN vin la Bucuresti pe 24 iulie, plus Anthrax si Voodoo Six.
Unde ? In Piata Constitutiei.
Un concert East European Events, Marcel Avram si D&D East Entertainment .
Biletele se pun in vanzare marti, 19 martie, ora 10.00, si vor fi disponibile prin reteaua Eventim, in magazinele Orange si Vodafone, in magazinele Domo, in librariile Humanitas si Carturesti si online pe www.eventim.ro
Primele 2000 de bilete la fiecare categorie de pret au reducere de 20%!



Ultima data Maiden au fost la noi la Cluj, in august 2010. a fost si cel mai recent cind i-am vazut si am scris aici
Iron Maiden vor aduce conceptul Maiden England in acest turneu. In care se pare ca se vor intoarce in 1988 la albumul Seventh Son of the Seventh Son.

comunicat oficial:
Turneul MAIDEN ENGLAND marcheaza al treilea capitol din istoria Iron Maiden, o calatorie care a inceput in 2004 cu DVD-ul “The Early Days” si ulterior, in 2005, cu turneul “Early Days”. Partea a doua a urmat in 2008, cu DVD-ul “Live After Death” si cu imbarcarea trupei in noul turneu care a daramat frontierele “Somewhere Back In Time World Tour 2008/9”, turneu in care au concertat in fata a peste doua milioane de fani din aproape 40 de tari, zburand intre show-uri pe cinci continente cu aparatul lor personalizat Boeing 757, denumit “ Ed Force One”, pilotat de vocalistul trupei Bruce Dickinson, avion acoperit in intregime cu imaginea DVD-ului “Flight 666”.

Actualul turneu MAIDEN ENGLAND va reproduce spectacolul de scena din turneul care a avut loc in 1988 "Seventh Son" si in care trupa va interpreta multe piese din cadrul legendarului turneu, precum si din concertul video VHS din 1989 intitulat "Maiden England", care imprumuta numele acestui turneu si care va fi lansat in premiera pe DVD in data de 23 martie 2013.
*Set list-ul folosit in turneul din America de Nord: Moonchild, Can I Play With Madness, The Prisoner, 2 Minutes To Midnight, Afraid To Shoot Strangers, The Trooper, The Number Of The Beast, Phantom Of The Opera, Run To The Hills, Wasted Years, Seventh Son Of A Seventh Son, The Clairvoyant, Fear Of The Dark, Iron Maiden, Aces High, The Evil That Men Do, Running Free.



more aici
se zvonea de mult---parca se leaga cu berea aia...:)


RIP Clive Burr, primul tobar Maiden, aici

Ghost Gathering 2013


Ghost Gathering Rasnov a confirmat pana acum noua trupe participante la cea de-a doua editie: Universe217 (GR), Larrnakh (HU), Kayno Yesno Slonce (BG), Hathor (RO), Hteththemeth (RO), Chaostar (GR), Irfan (BG), Eye of Solitude (UK) si Kistvaen (RO), formatii venind din sfere particulare ale muzicii contemporane - ambiental, neofolk, neoclassic, black metal sau experimental.
Website:
facebook:

sâmbătă, 16 martie 2013

Clive Burr RIP

Primul baterist al trupei Iron Maiden, Clive Burr, a murit pe 12 martie. Implinise 56 de ani pe 8 martie si suferea de scleroza multipla. Burr era retras de mai multi ani, el a cintat pe primele 3 albume ale trupei, Iron Maiden, Killers si The Number of the Beast, parasind trupa in decembrie 1982 si fiind inlocuit de Nicko McBrain.
un interviu cu Burr despre plecarea sa din Maiden in Classic Rock.

"...the best drummer the band ever had."

Bruce Dickinson
"Clive was a great drummer, an Ian Paice-type drummer, steady and solid with a nice feel to everything."

Adrian Smith
despre inmormintarea de la Londra aici

Jan Garbarek ( &Trilok Gurtu) din nou la Bucuresti !

ACEST CONCERT A FOST ANULAT :(
communique:
Twin Arts cu sprijinul cu Ambasadei Regatului Norvegiei la Bucuresti prezintă:
Jan Garbarek Group featuring Trilok Gurtu in concert la Sala Palatului! Legendarul saxofonist norvegian concerteaza in Bucuresti la Sala Palatului in data de 18 Noiembrie 2013, ora 20'00. Muzicianul va fi acompaniat de Trilok Gurtu ( tobe) Rainer Brüninghaus ( pian) si Yuri Daniel (bass). Jan Garbarek (n.1947 Norvegia) este unul dintre cei mai apreciati si prolifici saxofonisti contemporani, discografia sa cuprinzand 30 de albume lansate pe parcursul a peste 40 de ani de cariera la reputata Casa de Discuri ECM Record. In 1994 albumul sau Officium a avut vanzari record pentru ECM, iar in 2005 discul In Praise of Dreams a fost nominalizat la premiile Grammy. Din anul 1999 este Cavaler Gradul I al Ordinului Sf. Olav, distinctie acordata de catre Casa Regala a Norvegiei. Jan Garbarek apare ca invitat pe mai mult de 40 de discuri ale unor mari muzicieni precum Keith Jarret; David Darling; Manu Katché; Ralph Towner; Gary Peacock; Eberhard Weber; Miroslav Vitous si lista continua cu nume la fel de celebre. Muzica lui Garbarek transcende genurile, creatia sa fiind o misterioasa poezie sonora inspirata de natura si folclorul nordic. Piesele sale penduleaza intre jazz-ul ambiental, world music si chiar muzica clasica, concertele sale purtand audienta intr-o lume magica a armoniei si contemplatiei. Trilok Gurtu (n. 1951 India) este unul dintre cei mai inovativi si spectaculosi percutionisti ce pot fi vazuti pe scena in acest moment. Gurtu si-a inceput cariera in anii '70, avand la activ peste 30 de albume in discografie. Colaborarile sale se leaga de numele unor importanti artisti ca John McLaughlin; Neneh Cherry; Dave Holland; Annie Lennox si multi altii. Este castigatorul a numeroase si prestigioase premii: Best Overall Percussionist - DRUM! Magazine, 1999; Best Percussionist si Down Beat's Critics Poll in anii 1994, 1995, 1996, 1999, 2000, 2001 si 2002. Rainer Brüninghaus (n.1949 Germania) este un talentat compozitor si pianist care si-a inceput cariera in anii '70. Impreuna cu Eberhard Weber si Charlie Mariano formeaza in 1975 grupul Colours. Din 1988 canta cu Jan Garbarek. Yuri Daniel (n.1966 Brazilia) a studiat basul in Portugalia la Jazz School of the Hot Club in anii '80, colaborand cu nume cunoscute ale scenei portugheze si nu numai: Rui Veloso, Dulce Pontes, Sérgio Godinho, José Mário Branco, Resistência, Amélia Muge, Paulo Moura, Cliff Korman, Rick Lathan, John Stubblefield. Accesul in sala se face de la ora 19'00. Concertul incepe la ora 20'00. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Inregistrarile video sunt interzise pe toata durata concertului.
bilete pe eventim

vineri, 15 martie 2013

Pozitia copilului-2nd weekend !

communique:
Cu 19.729 spectatori in primul weekend, Pozitia copilului este filmul romanesc cu cel mai mare succes la premiera, in ultimul deceniu, surclasind productii ca Minte-ma frumos, de Iura Luncasu (14.011 in primul weekend) si Despre oameni si melci, in regia lui Tudor Giurgiu (13.929 spectatori), cele doua titluri autohtone aflate in topul box office-ului pe 2012. Pelicula a excelat si la capitolul incasari, cu 259.217 de lei, cele mai mari pentru un film romanesc, in primul weekend, in ultimii 20 de ani.

Mircea Florian live azi si miine !

Mircea Florian!
Vineri 15 Martie si Sambata 16 de la ora 21.00 spectacole eveniment cu Mircea Florian! Muzica proiectii si show-ul special realizat de un artist unic! Intrarea este 25 de lei de persoana.

facebook

Adresa ZAPPA: mr.dimitrie giurascu, nr.2, sector 1 (in spatele ASE), Bucuresti, Romania
Telefon 0725 592 772
E-mail zapparockandmore@gmail.com

miercuri, 13 martie 2013

The Great Gatsby deschide Cannes 66 (in 3 D)

"It is a great honor for all those who have worked on The Great Gatsby to open the Cannes Film Festival. We are thrilled to return to a country, place and festival that has always been so close to our hearts, not only because my first film Strictly Ballroom was screened there 21 years ago, but also because F. Scott Fitzgerald wrote some of the most poignant and beautiful passages of his extraordinary novel just a short distance away at a villa outside St. Raphael."

Baz Luhrmann
-now we all know its bullshit, politics...mai ales cind filmul lui Baz Luhrmann are premiera US cu cinci zile inainte (10 mai), dar festivalul are nevoie de ceva cascaval de la Hollywood, si iata, ce prilej bun...Marele Gatsby, noua versiune, pop si 3D, cu LeoDiCaprio, este al optulea film american consecutiv care deschide festivalul de la Cannes HORS COMPETITION(dupa "The Da Vinci Code" (2006), "My Blueberry Nights" (2007), "Blindness" (2008), "Up" (2009), "Robin Hood" (2010), "Midnight in Paris" (2011) si "Moonrise Kingdom" (2012). ! Cu 12 ani on urma, un alt film de Baz Luhrmann, Moulin Rouge, a deschis festivalul, acum e rindul lui Gatsby. Dupa trailerele zgomotoase si kitsch, si aminarea filmului de anul trecut si faptul ca e 3D, vibe-ul meu personal este ca e o mega-duda. dar sa vedem...sunt sigur ca e o miscare buna...mai leas cind DicCaprio a fost ultima oara pe Croazeta in 2007 cu A 11-a ora (documentar ecologist)...
Steven Spielberg este presedintele juriului celei de a 66-a editii. De la noi, Corneliu Porumboiu are sanse sa fie in sectiunile competitive.


marți, 12 martie 2013

Alternosfera T minus 2 zile


[pagina de facebook a evenimentului- http://www.facebook.com/events/530844186955194/]

Genericul si inceputul de la Goodbye & Amen, cu muzica de Guido si Maurizio de Angelis, unul din filmele care mi-au schimbat viata :)

vineri, 8 martie 2013

Eddie Izzard in Romania ?

aflu de la Munsun, care a aflat via metropotam, care au aflat via punchline, care au aflat via situl oficial al lui Eddie Izzard. unde insa nu apare inca nimic.
cum ca:
Eddie Izzard tocmai a anuntat in newsletter-ul sau ca va veni in Romania in aprilie pe data de 29 la Sala Palatului. Biletele la show-ul lui Eddie Izzard (“Force Majeure”) se vor pune in vanzare incepand de maine (8 martie) pe site-ul acestuia www.eddieizzard.com si apoi, de pe 9 martie, probabil si prin alte parti.


suna ca un sketch din Monty Python sau..Eddie Izzard. Cake or death ?

am aflat ca vine sigur. bilete de la 80 ron.

Shoah la One World Romania !


Festivalul One World Romania din acest an va fi prefatat de un eveniment special – proiectia maraton a filmului Shoah al regizorului Claude Lanzmann – realizat pe parcursul a 11 ani, din 1974 pana in 1985. Filmul, considerat pana astazi cel mai important film despre Holocaust din toate timpurile, este inca inedit în Romania. Cele 550 de minute de proiectie sunt programate pe 9 si 10 martie la cinema „Elvira Popescu” (Bucuresti)
SA 9 martie, DU 10 martie / 15:00 / Elvira Popescu / eveniment fb aici.
Intrarea este libera.

joi, 7 martie 2013

Primul film interactiv vine la Bucuresti si Cluj !

Primul film interactiv din lume, cel care a revolutionat, acum patruzeci de ani relatia spectatorului cu ecranul de cinema, vine acum si in Romania. Filmul, Un om și casa sa, Clovek a jeho dum / este o comedie neagra in stilul Noului Val cehoslovac , conceput de către Raduz Cincera pentru pavilionul cehoslovac la Expozitia Mondiala din '67, din Montreal. In 9 momente ale filmului actiunea se opreste si un moderator roaga publicul sa aleaga cu ajutorul unor telecomenzi intre doua scene, apoi scena aleasa continua, conform voturilor audientei.

Dupa patruzeci de ani de creare, mecanismul perfect functional al lui Cincera vine in Romania pentru doua proiectii: la cinematograful Victoria din Cluj si Cinemateca Eforie din Bucuresti.

JO .03 / 20:00 / Cinema Victoria, Cluj / eveniment fb aici
SA 9.03 / 20:00 / Cinemateca Eforie, Bucuresti / eveniment fb aici

Filmul este dublat in limba engleza. Pretul unui bilet este de 5 lei.

miercuri, 6 martie 2013

RIP Alvin Lee

de pe situl lui Alvin Lee:
MARCH 6, 2013
WITH GREAT SADNESS WE HAVE TO ANNOUNCE THAT
ALVIN UNEXPECTEDLY PASSED AWAY EARLY THIS MORNING
AFTER UNFORSEEN COMPLICATIONS FOLLOWING A ROUTINE SURGICAL PROCEDURE.
WE HAVE LOST A WONDERFUL MUCH LOVED FATHER AND COMPANION,
THE WORLD HAS LOST A TRULY GREAT AND GIFTED MUSICIAN.
JASMIN, EVI AND SUZANNE



Alvin Lee, chitarist legendar englez, avea 68 de ani. A format Ten Years After si a trait gloria alaturi de ei (Leo Lyons -- bass, Ric Lee - tobe, Chick Churchill -- organist) din plin in momentul Woodstock. In 1973 Lee a parasit TYA, pentru o cariera solo. A scos peste 20 de albume, a cintat cu multi grei (George Harrison, Steve Winwood, Ronnie Wood, Mick Fleetwood, Bo Diddley, Peter Frampton, Rory Gallagher, John Mayall -alaturi de Mick Taylor). Ultimul sau disc, Still on the Road to Freedom, a aparut in septembrie 2012.
cum 20 de ani, exact unde locuiesc acum, ascultam in gasca Ten Years After in concert, pe banda de magnetofon a fostului proprietar, professore, in perioda Sorboniadei. Si ne-am inaebunit cind l-am vazut la Mamaia Blues in august 1993, atunci cind a venit si Jack Bruce, si Larry Coryell. Un hipiot a pus un pepene in fata scenei, in remember Woodstock, dar Lee l-a dat la o parte cu piciorul. N-am aflat de ce. Cele doua concerte Ten Years After din Bucuresti (2010, 2011), nu au nici o legatura cu el, trupa a continuat fara Lee, chiar si 30 years after.
*
Am aflat via Radu.
Necrolog din Billboard aici


I'm Going Home- Live de la Woodstock, pe 17 august 1969. 11 minute imortalizate in filmul lui Michael Wadleigh.

Iggy & the Stooges: noul single Burn

Iggy and the Stooges au scos "Burn," primul single de pe noul lor disc, Ready to Die – "a grinding, thumping punk cut that finds Iggy Pop delivering a hypnotic bellow over wire-cutter guitar riffs" (Rolling Stone).
E primul album Iggy & The Stooges de la The Weirdness, in 2007. Out April 30th on Fat Possum.

sau soundcloud

marți, 5 martie 2013

The Beatles interpreted by OSB

The Beatles interpreted by OSB-Orchestra Simfonica Bucuresti.

Phoenix Entertainment are plăcerea de a vă prezenta, în premieră în România, un concept muzical inedit. Pe 13 mai, la Sala Palatului, publicul este invitat să asiste la spectacolul „The Beatles interpreted by Bucharest Symphony Orchestra”.
Muzica memorabilă a legendelor de la The Beatles va fi readaptată și interpretată în manieră clasică. Orchestra va fi însoțită de un toboșar și de un cor format din 15 voci. Orchestra Simfonică București numără 70 de muzicieni.

Biletele sunt disponibile la prețurile de 200, 160, 110, 80 și 50 de lei, prin rețeaua Eventim, magazinele Orange, Vodafone și Domo, librariile Humanitas și Cărturești, la casa de bilete a Sălii Palatului și online, pe www.eventim.ro.

vineri, 1 martie 2013

Killing Time pe ecrane !




Noul film al lui Florin Piersic Jr, cu el si excelentul Cristian Ioan Gutău(neprofesionist mai bun ca multi actori profi), e in cinematografe. Un film romanesc atipic, raspunsul national la Tarantino, despre doi killeri in asteptare, un thriller existential. Un film produs de Piersic, Kinosseur (Andrei Cretulescu) si Elefant Film (Dan Burlac). Distribuit de Transilvania Film.

pagina de facebook aici.


si killing time cu prietenii Relu Calin, Florin Barbu si Andrei Cretulescu pe canapeaua premierei de la Cinema Pro aseara, !