joi, 19 februarie 2009

Long Weekend (1978)

Tag: Their crime was against nature...Nature found them guilty.

Welcome to OZ adica Australia si nu aia din filmul lui Baz Luhrman, ci cea preocupata de horrorul ecologic, inca din anii 70. Putine se stiu in mainstream despre filmul australian din perioda asta, pina la Mad Max si Crocodile Dundee, reprezentat in anii 70 de Breaking Morant al lui Beresford, Peter Weir-uri weir-d sau importuri, cum e Walkabout al lui Nic Roeg.
Everett De Roche e un megascenarist de suspans oz-tralian, responsabil de filme cult clasice precum Patrick, Roadgames (despre care am scris aci), Razorback, Link si acest Long Weekend, care tocmai a fost refacut de Jamie Blanks (Valentine, Urban Legand), cu Jim Caviezel.

Am vazut si eu originalul, regizat de Colin Eggleston (al carui singur film important e), film ambitios, de atmosfera, in doua personaje (si un ciine) !!! Dificil sa menti tensiunea intre un cuplu (interpretat de John Hargreaves si Briony Behets) cu probleme, care merge pentru un weekend in salbaticie. Ideea e ca natura se razbuna, si ceea ce ar putea fi preposterous devine intens, mai ales actul 3, in care nu se vorbeste deloc ! Un sound design interesant, ca un personaj in sine, muzica buna (Micahel Carlos), premii la Avoriaz si Sitges dar se pare, flop in Australia originara.
dvdul american zice special edition, are comentariu, cu producatorul si DOP-ul (n-am ascultat, regizorul a murit in 2002), trailer si poze cu Hargreaves sub care merge un interviu audio!

8 out of 10, 4 din 5 !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu