luni, 14 decembrie 2009

Martyrs asta seara la The LIGHT

ALDMOVIELIGHT la The LIGHT la ora 20 ! pentru cei cu stomace tari !!! Double warning for women !!!


textul meu din AperiTIFF, mai 2009:

Martyrs este viitorul horrorului pe lîngă care Saw, Hostel-urile şi toate torture porn-urile sunt desene animate Disney ! Mai dur ca horrorul englez, mai sadic ca horrorul spaniol, total lipsit de umor şi glumiţe camp, cu niste touch-uri de horror japonez, e al doilea film al lui Pascal Laugier, care a turnat in România primul sau film, Saint Ange. După Haute Tension, Malefique, A l'interier, Ils, Calvaire (belgian), Frontier(s), francezii chiar au început să facă horror pe bune. În momentul în care lumea a dat-o pe false documentare cu camera în mînă (de la Romero la Rec.), Laugier a facut un film intens, traumatizant, pe cît de paroxistic, pe atît de fascinant. Viitor film cult, scandalos, probabil va fi asasinat de un remake american, desaturat de sens şi violenţă. Patimile Ioanei D'Arc sau redefinirea suferinţei feminine. Atenţie, nu e un film pentru cei slabi la inimă sau stomac !


si cel de pe blog aici.

luni 21 dec. ultimul movielight pe 2009, cu A fost sau n-a fost de Corneliu Porumboiu (20 de ani de la...)

4 comentarii:

  1. genial film. mi-a ramas imprimat pe retina.

    RăspundețiȘtergere
  2. ..sau inca o pizza cu vin vomitata pe ecran .. 'be..tzie a simtzurilor' nene cu fete chinuite 'la ciclu'...

    RăspundețiȘtergere
  3. l-am vazut deja de doua ori si sunt mare fan. filmu poate fi descris doar ca un sut-in-coaie cinematografic.

    dar din pacate nu pot sa ajung diseara pentru o a 3-a vizionare. dar sunt PRO Movielight, un proiect foarte misto, si sper sa mai fie.

    RăspundețiȘtergere
  4. am ramas in sala (desi n-aveam intentia) cu cei (-)20, s-a vazut si auzit bine si pacat ca ati ratat cel mai tare horror (cel putin de data recenta), mi s-a facut din nou pielea de gaina si burgerul de dupa a avut gust de martir :(

    RăspundețiȘtergere