marți, 15 decembrie 2009

Zombieland (2009) in zombieland

ce ar fi putut sa fie comedia anului (dar nu, e The Hangover), e insa un Californication al lui Shaun of the Dead (filmul care i-a dat idea lui Ruben Fleischer, zombiauteur). Ar fi intrat in topul zombiilor (la cele funny cu Fido si Shaun) facut in iunie pentru HBO dar a iesit abia in octombrie. Jesse Eisenberg nu e prea funny cu toate ca regulile lui sunt...voice over-ul e deranjant si prea mult teenage angst si bullshit, Woody in schimb rocks (I didnt cry since Titanic!) si foxy lady Emma Stone (Wichita) mm, 21 de ani, I'm in love (again)! iar teenagera Abigail Breslin nu e annoying chiar daca nu stie cine e Gandhi, Willie Nelson si ...Bill Murray. Acum spoiler total, BM, Bill Murray apare as himself si e cam cel mai funny lucru pe care l-a facut pentru mine care nu sunt un mare fan al dinsului.
soundtrackul in schimb e mega, cu o secventa generic bestiala pe Metallica: "For Whom the Bells Toll". Restul de cintece insa nu sunt bagate decit citeva acorduri, frustarant (mai ales Everybody Wants Some cu Van Halen care apare si in trailer)

glumitza de top a filmului, cind Wichita i se adreseaza lui Bill Murray:
"-Arati ca Eddie Van Halen,
-Da, l-am vazut pe Eddie Van Halen la Hollywood Bowl.
-si cum arata ?
-Era un Zombi !"

toate poantele legate de prezenta lui Bill Murray in film, sau cum ii zice Woody, Bill "fuckin" Murray" sunt excelente pentru cei ce vor sa mai auda odata "Ghosbusters" cu Ray Parker jr sau sa isi reimprospateze memoria cu Caddyshack...
glumitze galore, de la Deliverance, la Old Kemo Sabe si destroy the indians, pe Mozart no less (clin d'oeil Portocala Mecanica cu Cotofana hoata?), all things Hollywood (pacat ca nu au fost mai multe cameo-uri, am auzit ca cei chemati au refuzat), cum e cel al lui Buck, prietenul lui Chuck, Mike White, ca si fraza, "Thank god for rednecks" !!!
nici o problema, a rupt in SUA, deci ne pregatim pentru Zombieland 2 !
3 din 5, 6 din 10 !

asa, vedeti care va duceti la cinema, ca mai e o secventa dupa generic ("in the words of the immortal philosopher, John Paul Sartre, au revoir, gopher"), tot pentru fanii lui Caddyshack, si asa cum am eu norocul pe solo-ul piesei de pe generic (Raconteurs, Salute Your Solution) s-a intrerupt ca intrasera doua fete la spectacolul urmator cu Ho Ho Ho ! Da. Ho ! Asa, si in timpul filmului (care e IM 18), in sala erau numai copii, chiar cu parintii, vreo cinci care adunat faceau 18 ! am anuntat floor managerul si mi-am vazut de treaba. Dupa genericul ultrasingeros si loud pe Metallica, cu Kirk urlind, de pe vremea cind they rules and roamed the metal world, au fugit cu nachosi cu tot ! Apoi o fetita s-a intos insotita de alte doua sa-si caute ce-si pierduse ! Si pe la minutul 20 intra un tata cu doi copii in brate cu baloane, ambii de vreo 5 ani adunati impreuna, si il previn ca e cu zombii si singe, si vine si baiatul responsabil si-i zice la fel, dar omul, inteligent si ambitios, zice, ca stie el, si mai sta. Si a stat un pic si a a paut un zombi cu balele curgind si singe si hidos...Si si-a luat copiii si a plecat. Jeezus, in America s-ar fi inchis cinematograful din cazua asta,. Si mi-am amintit de aceiaisi poveste la patria cu Silent Hill si la Cityplex cu Halloween si in Vitan cu Ice Age 3 unde la 3 D intrase la jumatea filmului un tata cu doi copii sugaci si au stat peste 10 minute fara ochelari 3d pina ce unul a inceput sa plinga ca-l speriase dinozaurul blurat ! or fi fost rude ca aceiasi nu erau ! Sau mai stii ? Curat zombieland !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu