marți, 11 septembrie 2012

Venetia 69-premii controversate

s-a terminat al 69-lea festival de la Venetia, cel mai batrin festival de film din lume. Juriul condus de Michael Mann a vrut sa premieze la greu The Master, noul film al lui PTA (Paul Thomas Anderson), dar a fost constrins sa scada din ele si sa-i dea si lui Kim Ki Duk ceva (Pieta).
intreaga poveste in Hollywood Reporter aici


The Master de Anderson a primit astfel Leul de Argint pentru cel mai bun regizor si a ctorii din film, Philip Seymour Hoffman si Joaquin Phoenix au primit Coppa Volpi, premiul de actorie.

The Master a primit si premiul FIPRESCI
Leul de aur insa l-a luat Kinm Ki-duk cu Pieta.
Cea mai buna actrita: israelianca Hadas Yaron pentru Lemale et Ha’Chalal de Rama Bursthein.
premiul juriului: Paradies: Glaube (Paradise: Faith), partea a 2-a a tripticului paradis de Ulrich Seidl, bineintles controversat..
Cel mai bun scenariu: Olivier Assayas pentru Apres Mai (Something in the Air)
Premiul Luigi de Laurentiis award pentru Debut: turcescul Kuf (Mold) de Ali Aydun(din Semana della Critica)
Orizonti: San Zimei de Wang Bin (Hong Kong)
Singurul italian din juriu, Matteo Garrone si Marco Bellchio cu un nou film in competitie (Frumoasa adormita) au jurat sa nu se mai intoarca la Venetia si au criticat festivalul...
Filmele lui Brian De Palma (Passion, remake la ultimul film al lui Alain Corneau, Crime D'amour) si Terrence Malick (To The Wonder) au fost si ele criticate. Azi e si ziua lui Brian De Palma, a implinit 72 de ani; banuiesc ca e la Toronto TIFF. La multi ani !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu