joi, 13 ianuarie 2011

Animal Kingdom (2010)

"It's a crazy fucking world..."

am aflat de Animal Kingdom de pe lista de top ten a lui Tarantino pe 2010, e pe locul trei.
a luat Marele premiu a juriului la Sundance si a fost nominalizat la 18 premii AFI -institutul Australian de film(numar record!).
Scris si regizat de debutantul David Michod, e un crime drama apasator, o ruda australiana a lui Mystic River si The Town, sau mai mult a filmelor gen coming of age intr-o familie de criminali (un fel de fratii Karamazov criminali-cu o mama de tragedie antica, un fel de Gorgona blonda, cu numele de Mama Smurf, Jacki Weaver-nominalizata la Globul de Aur!),

gen optzecistele At Close Range, Rumble Fish, The River's Edge, State of Grace (1990). Sau australianul mult-premiat Lantana (2001), ca stil. Are slowmotion si on sound design adecvat, care mareste tensiunea si apasa atmosfera, si muzica orchestrala Michael Mann-esca (compozitor Antony Partos). Guy Pearce e un politist care incearca sa-l scoata pe adolescentul J. (James Frecheville) din acest mediu ostil si mlastinos care il va trage la fund.
In soundtrack se afla 2 piese de Partos cu David McCormack si respectiv, Sam Petty, o piesa cu Air Supply (All Out of Love), clipul se vede la TV, si apare ca fundal sonor in teaser:

una cu alta trupa autraliana, Mental As Anything - Berserk Warriors (1981), una cu Jimmy Cliff-Sitting in Limbo, una cu trupa neo-zeelandeza Dragon-April Sun in Cuba (din 1977), iar una cu Tom Petty & the Heartbreakers, anume Refugee (din 1979),

e la minutul 33, intr-o scena importanta de noapte (no more spoilers, stiti ca nu prea imi place sa povestesc subiectele filmelor si ce si cum, astea se vad singure).
Singura mea problerma, nu mi s-a parut atit de involving...si pe alocuri pretentios...
interviu cu David Michod in Slant
sit oficial aici
metacritics score; 83 din 100 !

3,5 din 5/7 din 10 !
DVD extras: comentariu cu David Michod, comentariu cu actorii (partial, numai o ora), trailer, teaser, alte 4 trailere de la Madman !
***cu ocazia asta am mai auzit de un film australian, The Square, de Nash Edgerton, in acelsi gen. Will inform and report :-)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu