miercuri, 26 ianuarie 2011

Bronson (2008)


un double bill cu Fat City (mai intii am vazut Bronson; si de ce nu a triple bill cu The Fighter desi asta e mai aprope de The Wrestler facut de Derek Jarman :-), pentru ca sa-mi completez imaginea despre Nicholas Winding Refn, regizorul danez care-mi spune mult mai multe decit old fart Lars. Construit oarecum ca o farsa, o satira impotriva sistemului !totodata o opera !!! sau opereta !
Bronson, film de regie, extrem de stylish dar finally pointless despre un inadaptat exhibitionist, vazut ca un entertainer in minteea sa unde suntem invitati sa poposim, dar nu e prea tentant :-)nu are forta lui Jon Voight in Runaway Train sau Fassbender in The Hunger ! ruda si cu Chopper (Eric Bana) si cu American Psycho (Bale) !
Foarte cautat, stilizat, cu muzica de opera, pretentioasa, in toate scenele de violenta, deja trademarkul lui Nicholas Winding Refn , ele sunt ca niste rabufniri sexuale, de coit interruptus si riffuri pe tema impotentei.
Am vazut ca a fost numit “O Portocala mecanica pentru secolul XXI dar departe de asa ceva. Refn e influentat de Kubrick in ecleraj, dar martuiseste direct, "I always wanted to make a Kenneth Anger movie". Patternul lui Hardy poate fi Malcolm McDowell dar la acest film sursele lui Refn de inspiratie au fost...Pet Shop Boys (ei trebuiau sa faca soundtrackul dar n-au avut bani decit de It's a Sin)
Tom Hardy (Inception) e excelent, senzational, un recital de actor, cu presiune fizica deosebita.
Ebert zice: "It is 92 minutes of rage, acted by Tom Hardy."
Nu inteleg de ce nu l-a dat Charles Bronson in judecata pe prizonierul-pirnaiasul e un termen mai potrivit- cel mai faimos din Anglia care i-a preluat numele ? (rethorical question, poate mr. Buchinsky a fost chair magulit ?)-altfel ce sa zic, 34 de ani in inchisoare din care doar 4 out of solitary confinement, that’s quite an endeavor, man !!! totusi poveste este prea senzationalista, de ce e nevoie sa faci un film despre un asemenea personaj ?
un interviu cu Refn de la cinemadope pe youtube-mai sunt doua episoade dupa asta!

3 din 5, 6 din 10 ! experimental si daring dar pretentious si uninvolving !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu