luni, 30 noiembrie 2009

Vic Vergeat and us !


da, Vic a cintat la TOAD ! si acum un mega-recital la Big Mamou ! am cumparat discuri cu discount, am luat autograf, am facut poze ! Yes ! Si ! Oui! shi ne-am imbatat ! yes ! Si facut poze ! Thanks/grazie Ernesto !

LMA sir Ridley !

2009 e primul an din ultimii cinci cind Sir Ridley nu are un film in sali ! Si asta pentru ca premiera la Robin Hood e acum in mai 2010 ! Si filmul a operat multe modificari de cind se chema Nottingham si Russell Crowe trebuia sa-i joace si pe Robin si pe Seriful din Nottingham. Acum Seriful e un newcomer, Matthew Macfadyen.
Pe cind Sir Rid, the Scott implinea 70 de ani eram in Germania si scriam de zor la un portret A la Z aparut in what it used to be Re:publik. Anul trecut l-am sarbatorit cu Body of Lies(cronica mea aici).
Urmatorul lui film, daca n-o sa fie prequel-ul la Alien (la care cred ca ar fi mai bine sa ramina doar producator), sau minseria Red Riding, va fi The Kind One, un film cu gangsteri in anii
'30, cu Cassey Affleck, lasul care l-a omorit pe Brad Pitt, pardon, Jesse James !
LMA sir Ridley la 72 ! Unii brazi cu cetina tot verde !

duminică, 29 noiembrie 2009

reminder: Luni Le Deuxieme Souffle


la The LIGHT la 20.00 in seria Bohemian Mondays: ALDMOVIELIGHT

Le Deuxieme Souffle 2007 (A doua sansa) e un film noir si cu gangsteri in culori vii si HD, nu un doar remake la versiunea Melville din 1966 (despre care am scris aici) ci o noua ecranizare a cartii lui Jose Giovanni din 1958.

si apoi pauza pina pe 14 decembrie cind dau Martirii (nu cei ai independentei)
pt info click pe titluri sau click banner dreapta

sâmbătă, 28 noiembrie 2009

finally: de unde vine umlautul la Mötley Crüe !!!!

gee, mi-au trebuit vreo 27 de ani sa aflu, pentru ca prima oara cind am ascultat Shout at the Devil era in 1983.

Si eram toti foarte nedumeriti, cum se pronunta Mötley Crüe ???? Am aflat acum dintr-un interviu al lui Vince Neil pentru vanity fair, sub titlul intelectual:
Motley Crue's Vince Neil is Finally Bored With Boobs
!

Interviewatorul, cu nume de Spinal Tap (umlauted too), Eric Spitznagel, este megafunny si intrebarile sunt mai bune ca raspunsurile...iar cind Neil zice ca au cintat in fiecare tzara din Europa in turul care tocmai s-a incheiat, ne ignora ca popor si who can blame them !Anyway, eu trebuia sa fiu in Kavarna la Concert in iunie si nu la B'estfestin est, dar bummer de neshansa...iar pe Crüe
i-am vazut in 1991 pe Nep stadium in Budapesta, quite a sight ! And what a hair (band) ! Inainte de Metallica betzi si out of tune ! Si de AC/DC care erau headlineri ! Si dupa Queensryche, alti umlautzi ! My first major gig ! ca Herkemer Homolka, freed from the chains of Ceausescu !

E si acum misterul dezlegat:

Motörhead does fine with one umlaut. Aren’t you just being greedy ?
When we came up with the name, we didn’t even know what umlauts were. I can remember it like it was yesterday. We were drinking Löwenbräu, and when we decided to call ourselves Mötley Crüe, we put some umlauts in there because we thought it made us look European. We had no idea that it was a pronunciation thing. When we finally went to Germany, the crowds were chanting, “Mutley Cruh! Mutley Cruh! “ We couldn’t figure out why the fuck they were doing that.


Mutley Cruh!, motherfucker-s of the Year ! normal ca mi-am pus sa ascultat "Decade of Decadence", Live Wire ! si Saints of LOs Angeles!! Yeah! the dirt !!!!! Si primul (corect ar fi sa zic urmatorul) Löwenbräu li-l dedic ! Cu sau fara umlaut ! La pet sau la cutie ! ca la sticla nu e in Romania dupa cum n-au fost nici Vince, Tommy, Nikki & co (adica Mick Mars) !!!!!!

i should be committed /but being so twisted
'cus everyone knows /i'm just another psycho

i went to the doctor /it wasn't a shocker
when he said i should know /i'm just another psycho

(rich one too):->

joi, 26 noiembrie 2009

Vic Vergeat la Big Mamoo !

recunosc ca n-am auzit pina acum de Vic Vergeat dar nici de Michael Burks nu auzisem, si nici de Lance Lopez...omul e italian si specialist in Hendrix. Si aflu de pe net ca a facut parte din juriul Cerbul de...Aur cind a cintat Steve Vai cu banda. Asta nu stiu daca e de bine dar ce am ascultat e(din pacate pe pagina lui myspace, numai o piesa, cover dupa Come Together)...Deci cinta niste coveruri mai chul decit o fac ai nostri (nu stiu, George Baicea si A.G. sa-si dea cu parerea), si asta de ceva timp, ca are 58 de ani !Pare o oferta buna pentru duminica seara in Big Mamou (v. poster dreapta lateral).

Festival du Film Francais: noaptea horror/fantastic

azi incepe Festivalul filmului francez, esitaia a XIII-a, cu Cendre et Sang pe care
l-a filmat in Romania Fanny Ardant. Si se incheie cu emotionantul-cald Concert al lui Radu Mihaileanu (despre care am scris aici). Ambele sunt coproductii romnao-franceze, fapt cu totul nouveau pentru le festival !
Intre Tavernier inedit (sa va duceti sa vedeti In the Electric Mist daca l-ati miss'd), Charlotte Gainsbourg si Charles Berling, simbata noaptea (28 noimebrie)este LA NUIT DE FANTASTIQUE. Un fel de Halloween, cu o luna intirziere si francofon. Alloween. Sans H. ;-), Adele H.
Program: ora 19; Black Moon de Luis Malle, din 1975. O tzacaneala pe care am vazut-o tot la Elvira Popescu acum eshpemiide ani(unde se tine La Nuit...), un fel de Alice in tara Minunilor meets Giger. Reverie fantastica ! E bine ca e primul film, ca mai la noapte era mai greu !
o cronica utila aici:

ora 21: Eden Log de Franck Vestiel (2007)
un SF intunecat a la Jenunet/Caro dar mai aproape de Pandorum,
cronique de moi ici, ALD did not like...
in fine ora 23, LA HORDE de Yannick Dahan si Benjamin Rocher (2009)
asta vroiam sa-l vad, sau vreau sa-l vad...zombi, apocalypse, pac pac, ceva hommage Carpenter ?

la 1 noaptea LES REVENNANTS de Robin Campillo (2004)
un alt zombi muvie, mai timpuriu pt valul de horror francais-epouvante, facut de monteurul lui Entre les murs (liasons ?, or fi elevii de acolo in viitor, futur futil)

nu inteleg de ce se incheie seara cu Nota zero la purtare al lu Jean Vigo din 1933, care e si mediu metraj, si comedie, si deloc pe genul fantastic.
dar lasa ca dau eu la the LIGHT cel mai horror camembert francais, nah, Bordeaux,
MARTYRS, pe 14 decembrie la ALDMOVIELIGHT.

miercuri, 25 noiembrie 2009

Jan Garbarek live in Bucuresti

la 62 de ani norvegianul Garbarek a venit a treia oara in Romania. Prima sa venire am vazut-o in 1995 inainte de a pleca in Scandinavia, cu prietenul meu Cristi "all that Jazz"Pop, pe atunci Exo, din Brasov la Sibiu, cu el l-am vazut azi pe Garbarek dupa 14 ani din nou, din primul rind. Concertele au fost foarte diferite, ca si trupele. Acum a cintat cu Trilok Gurtu (pe care l-am vazut la concertul moca tot la Sala Palatului in 2004 pentru campania PNTCD, singurul concert de campanie la care am fost vreodata)...Jan G. a mai fost si la Garina, atunci n-am putut ajunge...


A fost un show excelent, de adevarati Masters of jazz, care au cintat vreo 2 ore jumate, frenetic, vreo jumatate de ora a fost exclusiv a indianului Trilok Gurtu care si-a facut numarul, cu tobe din voce, cu buzele tuguaiate, cu alamuri, oale, apa si gonguri ! Quite a show ! Nu stiu daca e cel mai bun percutionist din lume, dar oricum p-acolo !In trupa mai sunt pianistul Rainer Brüninghaus si basistul Yuri Daniel (Brazilia), bass cu 5 corzi, chel, solo electric. De la ragas and sagas nordice la ritmuri braziliene (Maracuya) si indiene ! Cu saxofonul mic si cel mare, cu sprincenele arcuite, elegant si sobru dar cu sound divin !

Ca referinta, albumul live de anul asta de la Dresda, dublu, Dresden, despre care scrie Ticke (sorry, Brushvox) aici. NB: primul lui album ca lider solo (grupul sau) dupa 40 de ani de cintat ! Bine ca mi-am luat bilet din timp, ca sala era plina si cei de la Cat music nici nu mi-au raspuns re: acreditare :(. Concertul sezonului acesta de Masters of Jazz ! Voy Cantado !

fotografii de la Iulian Ignat



luni, 23 noiembrie 2009

nou film romanesc premiat: Medalia de onoare

dupa Maria (2003), debutul sau premiat al Locarno, Calin Netzer "recidiveaza" cu Medalia de onoare, care si-a facut premiera in competitia oficiala la Salonic si Torino saptamina trecuta. Bilantul:
Festivalul International de Film de la Torino:
premiul publicului,
cu o mentiune speciala pentru interpretul rolului principal, Victor Rebengiuc,
si un premiu special pentru scenariu


Festivalul International de Film de la Salonic (editia 50)
premiul de interpretare (Victor Rebengiuc),
premiul pentru scenariu (Tudor Voican)
premiul special al juriului, Silver Alexander, in valoare de 25.000 de euro
si premiul juriului asociatiei criticilor de film (FIPRESCI)
si un premiu special din partea Asociatiei Tehnicienilor de Film, Televiziune si Audio-vizual din Grecia.
cum zicea croitorasul cel viteaz, sapte dintr-o lovitura, aici 5 plus 2 plus unu !
Felicitari Calin, Catalin (F. Cristutiu, montaj), Mihnea (scenografie), ca pe ei ii stiu cel mai bine ! Muzica filmului este de Philip Glass (dar nu originala), co-producator international Hans Baumgarten !
si acum pot sa zic, in film era o scena cu Gheorghe Dinica, scoasa la montaj, din ratiuni diverse, acum e obligatoriu sa apara pe dvd, pentru ca negativul e deja facut !

reminder: Southland Tales diseara la The LIGHT

la LIGHT la 20.00 in seria Bohemian Mondays: ALDMOVIELIGHT
Southland Tales (Richard Kelly, 2006)
Cu Dwayne "The Rock" Johnson, Seann William Scott, Sarah Michelle Gellar, Justin Timberlake, Bai Ling, Christopher Lambert, Curtis Armstrong


Fluierat dar si adulat la Cannes in 2006, azi film-cult, distopie SF si dezmăţ vizual, al doilea film al lui Richard Kelly, intre Donnie Darko si The Box.



Muzica de Moby (piese de Pixies, Jane's Addiction, Radiohead, Muse, Elbow, Black Rebel Motorcycle Club, etc)!
pe situl original sunt promourile la comicsurile care preced povestea, create tot de Kelly ! partea intii The Road Diverges, partea a II-a Fingerprints, partea a III-a The Mechanicals ! Ele au fost gindite sa le citesti inainte de film, dar e doar un gimmick! Filmul functioneaza (sau nu) de sine statator.





au scris frumos in Romania libera (thx, Benny) si-l astept si pe Kenny, care e megafan (si da un link la o cronica chul)! thanx si HBO club




iar lunea ailalata e Le deuxime Souffle

duminică, 22 noiembrie 2009

ALD'S Life of Brian (LMA Terry Gilliam)

A fost ziua lui Terry Gilliam (69, LMA Terry, prima zi de Sagitarius, cu tot cu Scarletta si Jamie Lee si Robert Vaughn si Steven Van Zant, wow, whata day but not so much pentru PDL),

un poll din filmele lui l-a declarat cistigator cu 29,6 % pe Monty Python and the Holy Grail (nu-i corect, e co-regizat...), favoritul meu Munchausen /The Adventures of Baron Munchausen e pe al patrulea loc de la coada, si m-am hotarit sa ma duc la Diana Krall ca era in drum de vot, dar no succes de intrat cu 50 ron, so Fuggetaboutit ! In schimb am revazut pentru a miaenshpea oara LIFE OF BRIAN>, din nou editia mea Criterion care nu se vede prea bine, nu era prea curatat, dar are in plus scenele taiate care sunt un deliciu (mai ales Sheeep si Otto),

si profit de ocazie sa declar din nou acesta capodopera as one of the best films eer made, acum stiu ca fanii Python sunt impartiti, intre Holy Grail si Brian, there is no contest despre Meaning of Life being third. Am mai observat ca Brian are aniversarea de 30 de ani, deci LMA Brian, stiu Graham Chapman nu mai e demult, decit in urna cu care au venit Pythonii la Aspen, gen SOB
Nu retin cind am vazut prima oara Life of Brian, si habar n-am de ce, dar cred ca prima copie la film pe vhs am adus-o din Danemarca, apoi am
avut-o letterboxed via Arte, ca se tot dadea de Craciun, apoi l-am vazut cu prietenul meu T. si prietena mea de atunci la Praga in 97, l-am mai vazut si singur, si cu AC, si cu Rares care a plecat in Irlanda, am luat apoi DVD-ul Criterion l-am vazut prin 2004, cu prietena mea de atunci, tot cu documentarul despre Pythoni in locatie...

Terry cu barba, e al doilea din dreapta

good choice on Election day anyway, the name is Brian (Great song, de Bond intotdeauna am zis, cintat de Sonia Jones), si mai actual decit oricind, cu JPF teroristi si PFJ si PPFJ, ca la Caragiale, si Biggus Dickus si Incontinentia Buttocks... "what did the romans ever gave us? "

People called Romanes, they go, the house?


si Gilliam care nu stiu daca Parnassus mai vine la cinema, cronica de la Cannnes aici
well,
"Always Look on the Bright Side of Life" (valabil si pentru Melvin Udell)

If you have enjoyed this film,
why not go and see "La Notte"?

vineri, 20 noiembrie 2009

Le Concert (2009)

n-am fost la concert dar am fost la LE CONCERT, Concertul lui Radu Mihaileanu, premiera romaneasca la megalopolisul Cinema City. Si apoi am petrecut strasnic cu artistii si invitatii lor, a fost o seara si o noapte minunata, mai tragica fost la trezirea de a doua zi...
schitez doar citeva puncte asupra filmului, nu e un film romanesc ci unul filmat in Romania (si la Moscova si la Paris)

si nici Radu Mihaileanu nu e regizor roman in purul sens al cuvintuluui, dar este un film special, comedie dulce-amara cu exagerari si ingrosari, melodrama de tip american, old-fashioned, emotie si ceva din Spielberg touch, manipularea spectatorului pina la lacrima, prin fiorul muzical al lui Ceaikovski. Concertul e montat virtuos, si isi ia zborul, la fel ca actul lungit din Unfaithfully Yours al lui Preston Sturges, in varianta cu Nasstasja Kinski. Iar Mélanie Laurent (din Inglorious Basterds) e minunata si m-am indragostit total de ea, in rolul violonistei.
Actorii rusi sunt excelenti (Aleksei Guskov, dirijorul, seamana cu George Motoi, Valeriy Barinov, fostul KGB-ist care vorbeste o franceza de baladeur) la fel ca cei francezi (Francois Berleand, Lionel Abelanski, Miou-Miou, Roger Dumas), ca si Vlad Ivanov, oligarhul violoncelist, sponsorul falsei orchestre Bolsoi. Si Rusine, actorii romani nu sunt trecuti pe pagina imdb. N'oubliez pas Le Trou Normand !!!
4 din 5 / 8 din 10
strongly recommended pentru umor si emotie, ambele cum am zis pe alocuri groase, dar e un film de public care merita succesul incredibil pe care l-a avut in Franta (peste 1 milion de intrari). pacat ca nu a fi iesit mai repede sa poata reprezenta Romania la Oscar (Franta e reprezentata de Un prophete) al lui Audiard, noi de Porumboiu. TWC (fratii Weinstein distribuie filmul acolo, si ar fi putut face un lobby, ceva)



what's good it's worth repeating: Mélanie Laurent

joi, 19 noiembrie 2009

Paul Dianno anulat !!!


aflu cu stupoare cu trei ore inainte de concert, ca s-a anulat concertul ! Bullshit, man !
pe interviul audio se explica de ce (cica aseara s-a anulat la Belgrad si nu ami merge nici in Ungaria, v datele de tour aici), e a treia oara cind Dianno se anuleza (prima oara ar fi trebuit sa cinte la Fetesti RCOA). Curat Beast(y)!!!

miercuri, 18 noiembrie 2009

Neil Young-Ordinary People

18 min jumate, cit o fata de vinil
de pe Chrome Dreams II (2008)


v. "a day in the life....

"Ordinary People"

In a dusty town
a clock struck high noon,
Two men stood face to face.
One wore black and one wore white,
But of fear there wasn't a trace.
Two hundred years later
two hot rods drag race
through the very same place,
And a half a million people,
moved in to pick up the pace.
A factory full of people,
Makin' parts to go to outer space.
A train load of people,
They were aimin' for another place.
Out of town people.

There's a man in the window
with a big cigar,
Says everything's for sale.
The house and the boat
and the railroad car.
The owner's gotta go to jail.
He acquired these things
from a life of crime,
Now he's selling them
to raise his bail.
He was rippin' off the people.
Sellin' guns to the underground.
Tryin' to help the people,
Lose their ass
for a piece of ground.
Rippin' off the people.
Skimmin' the top when
there was no one around.
Tryin' to help the people.

He was dealing antiques
in a hardware store,
But he sure had a lot to hide.
He had a backroom full
of the guns of war,
And a ton of ammunition besides.
Well, he walked with a cane,
Kept a bolt on the door
with five pit bulls inside.
Just a warning to the people,
Who might try to break in at night.
Protection from the people,
Selling safety
in the darkest night.
Tryin' to help the people.
Get the drugs
to the street all right.
Ordinary people.

Well, it's hard to say
where a man goes wrong,
Might be here
and it might be there.
What starts out weak
might get too strong,
If you can't tell foul from fair.
But it's hard to judge
from an angry throng,
Of hands stretched into the air.
The vigilante people.
Takin' law into their own hands.
Conscientious people.
Crackin' down on
the druglord's land.
Government people.
Confiscatin' all
the dealer's land.
Patch-of-ground people.

Down at the factory,
they're puttin' new windows in.
The vandals made a mess of things,
And the homeless
just walked right in.
Well, they worked here once,
and they live here now,
But they might work here again,
They're ordinary people.
And they're livin' in a nightmare.
Hard workin' people.
And they don't know
how they got there.
Ordinary people.
And they think that you don't care.
Hard workin' people.

Down on the assembly line,
they keep puttin'
the same thing out.
But the people today,
they just ain't buyin'.
Nobody can figure it out.
Well, they try like hell
to build a quality end,
They're workin' hard
without a doubt,
They're ordinary people.
And the dollar's
what it's all about.
Hard workin' people.
But the customers are walkin' out.
Lee Iacocca people.
Yeah, they look
but they just don't buy.
Hard workin' people.

Two out of work models
and a fashion slave,
Try to dance away
the Michelob night.
The bartender poured
himself another drink,
While two drunks sat
watchin' the fight.
The champ went down,
then he got up again,
And then he went out like a light.
He was fightin' for the people,
But his timing wasn't right.
For Las Vegas people,
Who came to see a Las Vegas fight.
High rollin' people,
Takin' limos
though the neon night.
Fightin' for the people.

And then a new Rolls Royce
and a company car,
They went flyin' down the street.
Each one tryin'
to make it to the gate,
Before employees manned the fleet.
The trucks full of products
for the modern home,
Set to roll out into the street,
Of downtown people,
Tryin' to make their way to work.
Nose-to-the-stone people,
Some are saints, and some are jerks.
Hard workin' people,
Stoppin' for a drink
on the way to work.
Alcoholic people,
Yeah, they're takin' it
one day, one day at a time.

Out on the railroad track,
they're cleanin' up number 9.
They're scrubbin' the boiler down,
well, she really is lookin' fine.
Ah, she's lookin' so good,
they're gonna
bring her back on line.
Ordinary people.
They're gonna bring
the good things back.
Nose-to-the stone people.
Put the business back on track.
Ordinary people,
I got faith in the regular kind.
Hard workin' people.
Patch-of-ground people.

The Limits of Control (2009)

tagline: For every way in, there is another way out.


am pus posterul pentru ca sa postez, sa nu omit, asa cum fac cu majoritatea filmelor, e mult mai greu sa scrii citeva rinduri imediat dar dupa, ooho, lenea e mare si evenimentul s-a dus. Jarmusch-ul de exemplu l-am vazut duminica seara, dar n-am mai apucat sa scriu despre el. DVDul e de la Focus Features care l-a scos acum, filmul nu a fost in nici un festival, era vorba de Cannes, buzzul era groaznic, criticile sunt la pamint, release-ul a fost limited, etc. E asa o catastrofa ? Da si nu. E un bare bones, exitentialisto-nihilist, si ar fi trebuit sa se cheme NO LIMITS NO CONTROL (titlul vine de la un articol de William Burroughs, imi zice AC).Descrierea lui, "Antonioni meets Lynch meets Godard". Ca mai e si Melville si cica Rivette si Ozu si ce-o mai fi, ca se-ntimpla, in Spania si e filmata turisticoalienatomisticopizdik (a fost chul pentru mine sa rememorez Madrid, Sevilla in calatoriile mele d'antatn). Si referinta Rita Hayworth (fara The Shawnshank Redemption) in ziua in care dau de o tona de filme cu ea, si in care zic de Lady From Shanghai, ca e ciatata in The Man with the Golden Gun si in E Dio disse a Caino. Marturisesc ca mi-a fost mult mai fun sa vad o voma groasa ca Le spie vengono dal semifreddo aka Dr Goldfoot and the Girl Bombs al lui Mario Bava sau Deadlier than the Male, sau 13 Frightened Girls al lui William Castle, chiar si duda filmata in Romania de Scott Spiegel, My name is Modesty decit pertentiozitatea/oditatea lui JJ. (Hunesacker era mai bine). Jarmusch nu-i Coenii, asa ca sta la o parte, weirdo-loner. E ca albinosul din Tanzania, vin aia sa-i taie picioarele. Si de un timp incoace s-a apucat de desonstructivism. Si de reciclari. Dos espressos e fun, dar coffee and cigarettes nu e. Faptul ca eroul, nah, antieroul, protagonistul, Isaach De Bankolé, se holbeaza la niste picturi e relevant mai tirziu, faptul ca stam dupa el, e un film de genul Politist, adjectiv, dupa cum am zis, o deconstructie. Thriller existentilist si calatorie initiatica in Ai no Banda. Cu o muzica psihedelica de Boris (care suna ca Pink Floyd la Pompei, da PF still a bitch...). Un model clar e The Passenger (Profesiunea reporter al lui Antonioni), si Jarmusch e la fel de strain ca Michelangelo in desertul Mojave din Zabriskie Point. Se poate analiza si psihanaliza la greu, acum ca Jarmusch a pierdut-o total nu stiu, ca imaginea lui Christopher Doyle e uberchul, cautata si geometrica, stiu doar ca am vrut sa am duc sa vad filmul cind am fost in septembrie la Berlin la Tangerine Dream si am renuntat, si am ramas la Kino Cafe sa bem niste beri si sa ne holbam la prostituatele clonate cu borseta si cizme cit Turnul TV, si chiar daca imaginea e supra-stilizata , nu-mi pare rau. Stiam atunci ca s-ar putea sa vina in cinema la noi, dar a fi fost tragic, e de o lentoare fatala si te-ndeamna la somn (si la derulare BTW). Pointul, intrebati-l pe Jarmusch ! Daca Broken Flowers m-a indispus ca era prea siropel si clasic si meli-melo, asta e mai imobil si inert si alienat (sa-i zicem FUGAZI) ca Dead Man si Ghost Dog, exercitiile lui de deconstructivism. Acum , eu post sa gasec referinte la The man with no Name, la westernuri spaghetti si El Mariachi. Macar nu mai are fonduurile de pe vremuri, si e plin de pete de culoare, are cameouri si referinte cinematografice intelectuale, si destul de curio pentru a deveni film cult. Iar Paz de la Huerta goala non-stop (personajul ei se cheama Nude) e hot ! Ii prefer insa pe Benigni, Lurie si Waits in juarul unui schelet de iepure aschimodie in mlastinile din Louisiana. Zack !! Jack !!! Ca si cronica ar fi suficienta ultima replica a lui Bill Murray. Tack !!
5 din 10, 2 1/2 din 5

RIP Edward Woodward

iniante sa plec la concert la WASP (luni) aflu de pe imdb ca a murit The Wicker Man ! sau de fapt sergentul Howie, politistul care ancheteaza disparitia unei fetite in insula unde e sef lord Summerisle ! Care desi e mai batrin decit el cu 8 ani !, i-a supravietutit ca sir !
Edward Woodward a fost si vedeta serialului Tv englez politist The Equalizer, rolul titular din Breaker Morant (1980), comandantul de comando din Who Dares Wins !
a aparut si autoreferential/parodic in Hot Fuzz !!!

marți, 17 noiembrie 2009

LMA Marty !

Scorsese a implinit 67 de ani ! Cum trece vremea ! Primul film de el l-am vazut pe Bulevardul cu cinemtografe, pe la 13 ani, l-am fortat pe taica-meu sa ma duca la THE LAST WALTZ ! N-am inteles eu mare lucru atunci decit ca apareau Clapton, Neil Diamond si Ringo Starr, mai mari nume pentru mine ca The Band si un anume Bob, era la sala cu balcon din mijlocul bulevardului, care era plina din cite imi amintesc ! Tot atunci am vazut si La est de Eden al lui Kazan cu James Dean. Sau tot pe Bulevard. Memoria e afectiva, stiu. In fine, asteptam Shutter Island, mereu aminat (premiera romaneasca pe 25 februarie 2010)! La Globurile de Aur pe 17 ianuarie 2010 Marty o sa primeasca premiul Cecil B. DeMille pentru intreaga cariera!


The DeMille Award recognizes the lifetime achievement of various actors and directors. Recent recipients include Steven Spielberg, Robin Williams, and Al Pacino. Earlier recipients include Walt Disney, Fred Astaire, Judy Garland, and Alfred Hitchcock, among others.

Colectia...DINICA

exact cum am asteptam, profitorii au aparut imediat, vad in Adevarul de seara, in curind Colectia Gheorghe Dinica. Suna pompos, si ce o sa gasesc in ea ? Toate filmele lui Sergiu, iesite deja, in care normal, joaca si Dinica. Pai, daca macar cumparau si dadeau Secretul lui Nemesis, Prin cenusa imperiului, Patul conjugal, Filantropica, Cuibul de viespi, Felix si Otilia, Maiorul si moartea, da, astea sunt de colectia Dinica. Ar fi ok si Un comisar acuza si Revansa pentru ca acolo Dinica e bad guy, Paraipan si-i tine fata lui Moldovan. Dar in Cu miinile curate, Lascarica e doar un sidekick, un rol secundar. Si Atunci i-am condamnat pe toti la moarte sau Osinda, Nemuritorii (Nemuritorii ???/, are un rol utra secundar, nu e nici macar din grupul de "nemuritori"), Ultima noapte de dragoste (c'mon, e un ultraj, orice film in care a jucat Dinica ar putea face parte din colectie, nu ?), da, toate roluri importante, de prim plan, menite sa figureze in Colectia Dinica. Nu stiu cine mai ia bani pentru asta, probabil ca filmele cumparate odata se pot refolosi. Bravos, marketing Adevar curat ! Si in editie limitata.
"deh, tara de biciclisti, mese putine"

luni, 16 noiembrie 2009

WASP U VERY MANY

veni vidi not vici sau poate ca era de vicii...
trebuia sa ma fi pazit de cortul incalzit...mda, numa la Sziget la cortul metal hammer am mai vazut ceva mai de kk, oricum primul/singurul concert in Arenele Romane cu capul in jos, adica in parte ailalata fata de scena normala, etc....
lucru okey in tarile normale, au inceput la fix. Opt. Eram inca prin parc, coboram. Da, nenica, WASP si Leonard Cohen incep la fix, bravos, dar nu era cazul. No band de incalzire, okey by me, dar am piedut prima piesa si am intrat pe The Real Me. Ca Lawless & co sunt emuli The Who stiu, si multe altele pt ca au avut coveruri destule, si am mai observat un lucru, ca solo-ul piesei The IDOL seamana leit cu cel de al Confortably Numb-PF doar ca mai heavy, not that it's something bad....

o trupa din 1982 cu 12 milione de albume vindute, cinta intr-un cort de kk care pare a fi o elucubratie de (aici se tine raveurile de la The Mission) la cel mult 1300 deoameni, probail sub 1000 anyway, deci ma intreb care le e gajul, Lawless arata si se comporta obosit, mai mult Cristi Minculescu decit Gene Simmons, idolul si modelul sau, restul trupei e non-descript si nu vreau sa par rau ca nu mi-au dat acreditare moca care m-ar fi indulcit sau n-as fi scris, dar dind bani seriosi pe bilet-cred ca nu facea decit maxim 50 ron toata aventura, 100 (95 sau 110 functie de...,.) fiind prea mult)/....si mai peste, vine si ploaia la plecare, rain on me (not Reign) si ne-a facut ciuciulete...


cam asa era si la Bucuresti....doar ca sunetul sigur difera

am fost atit de ultragiat sonor incit am scris un mail pe situl WASP plingindu-ma de conditiile de sunet si live in general, au fost oameni care au plecat unul dupa altul, altii se refugiasera in spate, rau de tot, am fost in schimb uimit de following-ul trupei, de gagicile de la concert, si de rockerii tineri, bravos, dar un alt os de ros...cred din toata inima ca meritau un sound acatarii si o scena mai buna, plus ca figura lor cu clipurile din spate one on one le-a daunat la maxim, mai bine aveau sound und vision. Dar la sound of hell, ce sa mai vrei ? Un Jack cu gheata, aveau Jack, cam minuscul la gramaj, dar macar il dadeau separat, si niste gheata ar fi fost binevenita :) asa ca m-au mai decavat de niste roni si neu(roni)
Playlistul am inteles ca e acelasi in tot turneul dar nu e asa:
(ce am retinut io)
1. Medley: On Your Knees/The Real Me
2. L.O.V.E. Machine
3. Crazy
4. Babylon's Burning
5. Wild Child
6. Chainsaw Charlie (Murders In The New Morgue)
7. The Idol
8. I Don't Need No Doctor
9. Take Me Up
10. I Wanna Be Somebody

BIS:

11. Heaven’s Hung in Black
12. Blind In Texas

Topul meu de James Bonzi

un nou HBO club, care include in ordine cronologica 10 Bond-uri, cele mai bune, sau cele care-mi plac mie cel mai mult, in mod normal bagam si Quantum of Solace dar e cu ocazia premierei filmului la HBO so...
scheletul topului l-am facut in 2002 cu Andrei Cretulescu pentru ceea ce a fost FILM 100 % timp de 2 numere....atunci se implineau 40 de ani de James Bond si am pus in revista cele 20 de Bond-uri de atunci (19 de fapt, pt ca aparea Die Another Day cu cronica). Tiparul era pe story, trivia si la cast, ficare film avea Bond, Bond girls, negativul de serviviu si piesa de rezistenta, cea muzicala. Asa ca l-am pastrat si modificat. Pe locul 10 deci Casino Royale (cronica mea aici), iar pe unu s-a plasat firesc, Dr. No, primul Bond si primul pe care l-am vazut, 1983, la clubul pentru francezii veniti la ski in Poiana Brasov.

DiAnno la Cluj anulat ! WASP now !!!

s-a anulat DiAnno la Cluj


Interesul foarte scazut fata de concertul Paul DiAnno de la Cluj-Napoca, din data de 20.11.2009, a facut ca managementul formatiei impreuna cu organizatorii evenimentului sa decida anularea acestuia.


azi mai sunt biletele la 40 ron, de miine 50 si in pe 19, 55 ron

aflu cu interes de pe myspace despre autobiografia lui DiAnno, The Beast, pe care ei o compara cu The DIRT despre Motley Crue...


The Beast is not a book designed for music aficionados who wish to read about the original Iron Maiden singer. It's more of an action adventure story staring a Jack Daniels, cocaine fuelled fighting machine that just happens to be a vocalist in a rock band. Take the extremities of The Dirt, remove most of the drugs, replace them with violence and you've pretty much got The Beast. Once you've read this book you won't want to step into the same pub as Paul Di'anno, never mind spill his pint. This is a very honest account of an excessive existence that the singer has chosen not to glamorise. Although Paul kicking his own guitarist's teeth out and chasing journalists from venues are amusing there are more serious topics contained within this tome. Di'anno admitting that he was holding Maiden back and that Bruce Dickinson is a superior vocalist. This is the opportunity to tap into the mind of one of the maddest rock stars of all time. It's no mistake that certain stores have the book filed under Serious Crime.
Ian Camfield
>>>>>>>>
in citeva ore WASP ! desi n-am primit acrediatare am continuat sa promovez acest concert cu o trupa speciala , pe care am ratat-o cind au venit prima data la Cluj in octombrie 2006 ! Atunci aveam acrediatare si pass si n-am mai ajuns ! Albumul nou Babylon, excelent, cu un cover dupa Deep Purple BURN si la final PROMISED LAND de Chuck Berry! Live to Die Another Day !

duminică, 15 noiembrie 2009

Interviu cu Walter Hill

un interviu cu unul din gigantii tough din movieland de care nu se mai aude nimic (la fel ca John Milius si ca John Carpenter), nu ca ar fi tone de povesti recente despre Brian de Palma...
Walter Hill vorbeste si despre motherfucker Charlie Bronson, si despre filmul Hard Times, unul din cele mai bune ale lui Bronson, si cu James Coburn...


The kinds of stories I like to tell are part of a tradition—and I’m not comparing myself to, or placing myself as the equal of some of the great storytellers I’m going to mention; I’m artistically modest, as everyone ought to be—but it’s the tradition practiced by Robert Aldrich, Anthony Mann, Don Siegel, Howard Hawks, Sam Fuller.

sâmbătă, 14 noiembrie 2009

De la part des copains / Cold Sweat (1970)



Titlul francez e mai interesant decit cel englez in acest film bazat pe romanul lui Richard Matheson, Ride the Nightmare (filmat anterior pentru TV in 1962 in Alfred Hitchcock hour), vazut imediat dupa noul The Box, tot dupa Matheson. Si cu cascade de Rémy Julienne, al treilea film on a row, dupa Le Gitan si Who ?. Si inca ce cascada, o urmarire cu masina pe pante abrupte, pe Coasta de azur, din Grasse in munti, contra-cronometru, spectaculara, a bout de souffle.

Primul film al lui Terence Young (tata filmelor cu Bond) cu Charles Bronson, pe vremea cind era star in Europa si necunoscut in America, aici a iesit doar asa un pic, inainte de Death Wish, in 1974. Celelalte sunt Red Sun si The Valachi Papers.

Plotul a fost refolosit in A History of Violence, a mon opinion, si inca in alte tone de filme. Un tip cu trecutul sters dar care intr-o zi i se intoarce si-l loveste in fata. Sau cum vin The Visitors, cei al lui Kazan, dar cu motherfucker Charlie Bronson. Si un euro-cast ciudat, Liv Ullmann e sotia lui blonda si cuminte, James Mason cu accent sudist, Luigi Pistilli si sotioara Jill Ireland's rich hippy girl.

Si Michel Constantin, intr-un rol episodic, el apare cu Bronson si in Violent City in acelasi an. Cel mai tare in ecuatie e Jean Topart as Kananga, asasinul psihotic si uberbadguy-ul filmului.
3 1/2 din 5, 7 din 10 !

DVD de origine suedeza cu extras, un "documnetar de 12 minute cu origine de pe cel cu canal Plus, inc are 2 critici vorbesc despre film, nu extrem de interesant. Plus trailer (lung si scurt) si filmografii.