joi, 3 februarie 2011

Season of the Witch (2010)

Debelzaq: We're going to need more holy water. -afisul lor mai chul ca al nostru :-)
m-am apucat sa scriu o cronica si n-am mai apucat sa o termin si deja se invecheste prezenta lui Cage in cinema (asa cum se va termina prezenta lui in Romania la Ghost Rider 2 si nu am dat ochi in ochi cu el :(...aici Cage e la fel de ridicol ca Robin Hood cu Kevin Costner...sau si mai si, total Miscast ! Un Liam Neeson din Kingdom of Heaven ar fi fost potrivit. Sau Sir Sean as Guillermo de Baskerville. Curajos si stoic, Ron Perlman face fata asaltului de replica ridicole si mambo jambo.
Adica filmul nu e insultator si e chiar mai bun decit alte vehicole Cage recente (I know that does not say mucho), ma gindeam doar ca ar fi putut face un deal distribuitorul (media pro) cu studiourile si sa-l invite la premiera. Desi nu stiu daca el a vazut filmul…sau cit de mindru e de el..

(...shi de-aici ma duc in Romania...)
Daca ar fi fost un regizor chul, ma gindesc la un John McTiernan, Terry Gilliam, Dario Argento, Paul Verhoeven (ma gindesc la doar patru nume care ar fi fost interesante, sau unul ridicol (showdown-ul din biblioteca abatiei referential la Numele Trandafirului meets/cross Exorcistul, e curios reminiscent de scena din In the name of the King, de Uwe Boll) iar in miinile lui Boll filmul ar fi fost macar mai funny. Dominic "gone in 60 seconds"Sena e nici macar destul de prost, dar nicidecind inspirat, o secventa cu un pod suspendat peste prapastie in munti, care citeaza de la Sorcerer la Indy la King Kong si The Phantom pierde ritmul si se dezumfa, actori apar si dispar din film cum o fi, iar efectele speciale de final sunt de trupe de trash sataniste. Muzica e varza (un islandez care deocamdata s-a dovedit la duda numita Babylon A.D.), imaginea e rece desi valorile de productie sunt peste medie (filmat in Austria, Ungaria si Slovacia) si Christopher Lee face act de prezenta intr-o singura scena, beneficiind de un makeup gros.

-ar fi fost bine ca doctorii sa fi fost niscai script doctori :->
Trivia
The film's original domestic release date was March 19, 2010. Several weeks before this date, executives at Lionsgate postponed the release indefinitely, reportedly due to poor audience reception at preview screenings. Director Dominic Sena was subsequently fired, and Brett Ratner directed extensive reshoots in September 2010.
,
o-ho, the blind leading the blind dead ;-) !
more bad points-filmul e total Humorless :-(
ar fi fost frumos cu piesa lui Donovan pe generic, dar in serie de filme medievale nici Black Death al lui Christopher Smith, n-a fost mult mai extraordinar, inca Flesh and Blood ramine o referinta in domeniu, ca si Witchfinder General al lui Michael Reeves (si da, Nemuritorii)!
The real plague is the movie, a sci-fi hodgepodge of bad history and worse special effects.
(Peter Travers-Rolling Stone)
2 din 5, 4 din 10 !!!
nu cred ca are valori de guilty pleasure, it's so bad it's good la revizionare !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu