luni, 7 septembrie 2009

Biloxi Blues (1988)
ar trebui sa trec la recuperari adaptarea lui Mike Nichols in perioada lui cea mai putin frunctuoasa (desi in acelasi an a avut comebackul cu Working Girl), a piesei de teatru a lui Neil Simon, si ea adaptare dupa memoriile lui din trilogia Brighton Beach.
am spart alune de padure in timpul filmului pentru ca cute boy Matthew Broderick nu m-a convins, as the author's alter ego, Eugene Jerome, el a jucat si in piesa de teatru rolul
filmul pare harmless, stiu ca se joaca la noi piesa de teatru
coming of age din 1945 si film despre armata care te face...barbat, cu principal interes pentru Christopher WALKEN, al carui rol ar fi trebuit sa fie nominalizat la Oscar.
Sergentul Toomey, dus la cap, un clasic maniersm Walken, e excelent dar filmul nu sustine teatralitatea piesei (v, si Streamers al lui Altman dupa Mamet si nu e destul de dramatic sa dea greutate lui Broderick asa cum De Palma i-a dat lui Michael J. Fox in Casualities of War). Cadrul de inceput, secventa aerial (imagine Bill Bulter)de generic a trenului pe pod e cool, plus ca are rima la final.
featuring Corey Parker, Casey Siemaszko si Penelope Ann Miller (Daisy)
muzica jazzy de Georges Delerue,
produs de Ray Stark pentru Rastar,
distribuit de Universal.

DVD aparut la noi la prooptiki, transfer mai mult decit medicoru, dar format respectat, 2.35.1, subtitluri numai in romana
extras: none
3 din 5 (pt Walken, altfel ar fi fost 2 1/2), 6 din 10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu