luni, 14 septembrie 2009

recuperari: The Long Ships (1964)

tagline: The Greatest Viking Adventure Of Them All!
filmul cu vikingi, Sidney Poitier si the mare of steel, obiect de tortura care mai inspaiminta si azi !!! Filmat in Yugoslavia de Christopher Challis in pentru Jack Cardiff (pe care l-au luat ca fusese operator la Vikingii)! Faimos pe vremea lui Ciao Bao, as Corabiile lungi sau in sirba, Dugi brodovi , dar eu l-am vazut abia acum, dupa ce am recuperat si Vikingii lui Fleischer (din 1958, filmat si el in Dalmatia, in Kornati/azi Croatia), si un Bava cu vikingi copiat dupa el, Erik cuceritorul (Gli Invasori, 1961)


overblown, epic cu Richard Widmark excelent (Rolf !!) si Russ Tamblyn acrobatic...Poitier e ultraserios intr-un rol de maur..reminscente azi in The 13th Warrior si Kingdom of Heaven ! Oskar Homolka secondeaza cu aplomb si frumusetea locala Beba Loncar (blonda Greta)si Rosanna Schiaffino.

muzica de sirbul Dusan Radic , care ulterior l-a orhestrat si pe Ghenghis Khan
Plotul are de-a face cu un clopot imens de aur (the mother of all voices) pe care-l vineaza si vikingii si maurii, prezentat intr-un prolog facut de Maurice Binder. Bazat pe romanul clasic suedez al lui Frans Bengtsson pe care se pare ca l-a masacrat. Produs de Irvin "Poseidon" Allen.
trivia: There was dissension on the set, as Widmark hated the script and played it as camp while Poitier hated his dialogue and played it seriously

3 1/2 din 5, 7 din 10
format: anamorphic widescreen 2.20:1.
extras: trailere la 2 Sindbad (Columbia/sony)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu