miercuri, 30 septembrie 2009

Il Bidone la MTR !!!

comunicat:
miercuri 30 septembrie de la 19:00
Noul Cinematograf al Regizorului Român

Muzeul Ţăranului Român, intrarea Str. Monetăriei

Fellini
O singură proiecţie
O peliculă restaurată
O discuţie despre cariera cinematografică a maestrului


Escrocii / Il Bidone în regia lui Federico Fellini, 1955, Italia, 112', versiune originală italiană, subtitrare în limba engleză şi română.

Actori: Giulietta Masina, Broderick Crawford, Richard Basehart.

Pentru prima oară în Bucureşti are loc proiecţia peliculei Escrocii exact cum a fost prezentată la LIDO, Festivalul de Film Venezia 1955. După acest moment, datorită reacţiei criticilor şi a publicului la "excesiva " durată a filmului, Fellini a decis să scurteze pelicula cu aproape 30'.


Această peliculă a fost restaurată în 2001 de Cineteca di Bologna şi Titanus în laboratorul Immagine Ritrovata di Bologna utilizând două role incomplete şi avariate. Montajul şi eliminarea părţilor avariate au fost realizate prin metode digitale. Pelicula a fost obţinută cu sprijinul Cinematecii din Bolonia (Italia) şi a Institutului Italian de Cultură Bucureşti.

In deschiderea filmului, VA INVITAM la o prezentare - discuţie cu publicul - a filmografiei maestrului Federico Fellini (1920-1993) susţinută de către regizorul Cătălin Mitulescu şi directorul Institutului Italian dl. Alberto Castaldini.

sau aici:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu