sâmbătă, 21 mai 2011

C 64: Jour 11-This Must BE the Place


am recuperat filmul lui Paulo Sorrentino, This Must Be the Place, cu un Sean Penn care ar trebui sa ia premiu de interpretare si un Oscar. Si Sorrentino premiul de regie. Prea multe filme bune in editia asta de Cannes, si mai am de recuperat miine Almodovarul si Malickul, dar aud ca si Ceylan-ul e bun!
soundtrack excelent, si mie nu-mi place David Byrne (titlul filmului e dat de piesa Talking Heads, pe care o cinta si Arcade Fire). Byrne si joaca in film, si are o prestatie live excelenta. E un combo ciudat de cinema, spellbinding si care-ti place sau nu (am auzit si exact opusul). Eu l-am descoperit pe Sorrentino in 2006 cu L'amico di Familia si m-a spart si cu Il Divo, in 2008, cind a facut acelasi lucru cu monsiuer le president, Sean Penn, care a vrut sa faca neaparat un film cu Sorrentino. Si bine a procedat. Din puctul meu de vedere putea sa se cheme si The Passenger ;) Iggy, yes. Elementele de America filmata de un straniero aduc aminte de Wenders si Paris,Texas (Harry Dean Stanton included). Penn este Chayenne, un rock star recluse de tipul Robert Smith (dar si Bauhaus), care sta intr-un castelas in Dublin, insurat cu o pompiera jointeritza, Frances McDormand. Tatal sau cu care n-a mai vorbit de 30 de ani e pe moarte si Cheyenne se intorae in America, une afala ca acesta, evreu, fost internat in lagar de concentare nazist, il cautase toata viata pe tortionarul sau, un nazist pe nume Alois Lange. Si acesta ar fi inca in viata. Cheyenne porneste intr-o calatorie initiatica printr-o America hipnotizanta.
Filmul reprezinta si debutul fetei lui Bono, in virsta de 19 ani, Eve Hewson !


Iar Judd Hirsch are un rol excelent ca un bartin vinator de nazisti evreu !

un articol bun in L'Humanite ! Filmul nu are inca distribuitor american, dar ar avea sanse, la fel ca The Artist la Oscar si Penn ar meriat unul pentru acest film, mai mult ca pentru cele 2 precedente pentru care a primit premiul (Milk si Mystic River)

trailerul ici. Pe de alta parte titlul filmului se potriveste cu editia asta de fest. Si cu LVT naziste si scandalul provocat. Partial Filmul luI Sorrentino raspunde frumos acestei polemici. Sper sa se regaseasca in palmares !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu