marți, 10 mai 2011

Thor (2011)

-Mi-a amintit de Tron, poate de la 3d (aici e 3 D prost) si de la mixul de lume reala/fantsy.
-Lumile din Asgard din Misgard şi Jotunheim arata spectaculos, un cross de LOTR cu Excalibur, Legend si in interior, Flash Gordon ! Scenograf, Bo Welch (pentru Tim Burton-Beetlejuice, Edward Scissorhands, Batman Returns, si Barry Sonnenfeld-Men in Black I-III, Wild Wild West)
-The Destroyer seamana cu Gort din The Earth Stood Still, dar mai metalic si tepos, costumele sunt foarte fancy !

Thor e mai bun ca Iron Man 2 dar ce spune asta ! stati la scena de dupa generic daca vreti ! pe nesfirsitele nume de graficieni 3d si CGI se aude piesa WALK a celor de la Foo Fighters (de pe noul lor album, Wasting Light)!
-un film de Kenneth Branagh !, care si-a adus Shakespeare-ul abridged (mai ales Henry V). E o drama de familie, cu fiul preferat si rasfatat si exilat si uneltiri de culise, mitologie de Olimp, aici mai la nord (nu prin nord vest).

Chris Hemsworth e excelent ca Thor (l-am mai vazut in Star Trek si in A Perfect Getaway iar newcomerul Tom Hiddleston (Loki) e bun ca...rau ! Anthony Hopkins as Odin e ami bun ca in recentul The Wolfman si mia apropiat de rolul din Beowulf . Din echipa pamintenilor Stellan Skarsgård e ca de obicei impecabil iar Natalie Portman e cam miscast ! De nerecunoscut: Com Fiore-Laufey , Ray Stevenson-Volstagg si Idris Elba (Heimdall) ! De decor-Rene Russo, mama lui Thor (primul rol in sase ani)!
-Filmul mi-a adus mult aminte de Superman 1 si 2, cu plotul cu generalul Zod care vine pe pamint dupa baiatul lui Jor-El care i-a exilat, si scenografia planetei de gheata ! Si mi-a facut do de Manowar (Gods of Thunder...)
muzica lui Patrick Doyle, epica, colaboratorul fidel al lui Branagh !
film perfect pentru baietii de 12 ani si deja prea old-fashioned pentru cei de 22 ! pentru universul Marvel va face legatura cu urmatorul film, Captain America si urmeaza The Avengers anul viitor !

problemele mele sunt legate de 3D care dau mai putin focus si intuneca filmul ! nu uitati, e o conversie in post productie !
2 1/2 din 5, 5 din 10 !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu