marți, 16 februarie 2010

Tage 6-die, der rauber(s)

Azi, zi cu un singur film. Si ala tinut de un fir de par, si anume biletul luat cu o zi inainte, autriacul Der Rauber. . Cu umlaut. Adica Hotul. Desi ar fi fost mai chul sa se cheme The Runner. Omul oricum era maratonist. Poveste adevarata cum numai in Austria exista. Ulrich Seidl, haneke,. No relation to Falco. Un film de Benjamin Heisenberg dupa un roman de Martin Prinz, despre un enigmatic si laconic jefuitor de banci si maratonist cunoscut sub numele de "Pump-Gun Ronnie"(Andreas Lust, din Revanche, joc intovertit dar extrem de fizic). In competitie.
No Heat, mai mult Hit (mich mit dem rythm stuck, asta apopo ca n-am ajuns sa vad filmul despre Ian Drury, Sex and drugs and rocknroll:(). la inceput cam idiot si plictisitor, dar ultima jumate de ora intensa si fara aproape o vorba, tensionata. Am un feeling ca lui Herzog i-a palcut, asa cum am scris si pe blogul hbo.

ea l-a dat in git. Din iubire. nah, spoilers. But not really.
*
Acum la TV, pe Das Erzte, un documentar despre cinema-ul german, Fassbinbder und else, cu marturii si interviuri de la Michael Ballhaus la Tom Tykwer.
Grand finale of die tage! Aud ca Adrian Sitaru a castigat pentru scurtmetrajul Colivia Premiul DAAD (Premiul serviciului german de schimb academic). adica o bursa de 3 luni la Berlin. Da-mi-o mie Adi ca vin asa, Pat Metheny, Lynyd Skynyrd, Peter Gabriel (no guitar, no drums, only orchestra), KISS si AC/DC. Just kidding. But seriously now. Tu ai de filmat oricum. Some of us still like to fuck around S+U. Bahn.Hof. Zoo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu