sâmbătă, 30 mai 2009

Amintirile sunt de aur (blog TIFF 1)

bloggez pe situl TIFF, asta cind nu scriu la AperiTIFF, am inteles ca o sa fie preluat de Hotnews, dar iata posturile si aici:

Amintirile sunt de Aur
May 29th, 2009
Nu stiu daca toata lumea din sala de la Republica a apucat sa traieasca in Iepoca de Aur, aka epopeea lui Tomberone cu Soia, dar se pare ca zicala haz de necaz functioneaza si la 20 de ani dupa! Nu e Dumas ci muschetarii cei 5 cineasti girati de Mobra Film sa repovesteasca jovial, tragicomic si picaresc. Legende urbane, care mai de care mai suprarealiste, asa cum a fost si vremea in care ele s-au produs. Lipsa de alimente este coordonata nr. unu, liantul dintre activist, politruc, uvrier si norocosul taran care producea brinza buna pe care se bateau cei in burduf de ciine. Cert e ca dupa vizionarea de la Cannes, cu toti romanii prezenti in sala, acum, o neaose premiera nationala, cu publicul terget prezent ciorchine, pe jos, pe laterala, si pe peste tot, rizind si aplaudind frenetic, acoperind replicile, noroc cu subtitrarea inglish! Dupa cum am scris si in revista AperiTIFF,
"dacă nici Amintirile astea nu vor avea succes comercial la noi, ar trebui să vină Ceauşescu înapoi să facă ordine în cinematografie, dragi tovarăşi şi prieteni !"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu