miercuri, 20 mai 2009

Tarantino est un bastard !!!!

Ok, spoilers ahead !
m-am sculat la 7, freshly squezed si n-am star la drinkly drinky pentru Tarant-ula qui est vraiment un battard !!! Sacre battard ! marile mele probleme cu filmul veneau de la distributie, si de la incapacitatea lui Brad Pitt sa joace straight.

Ceaa ce e ok pentru ca Tarantino face grand guignol si Pitt as lt. Aldo Raine e tongue in cheek, scar in neck :-), un cross de Paul Newman cu Robert Redford in cacialmaua, mai ales in ultima parte !!! Restul distributiei extrem de eclectice marche bien, in trei limbi, chiar patru, incluzind si italiana ! Revelatia este Cristoph Waltz, actor austriac pas connu, in rolul bedgayului, bosse ss colonel, Hans Landa. Filmul e aberant, ludic, inegal, dar amuzant, great fun, in cinci capitole cu inserturi, trucuri cinematice, film in film, etc, extrem de cinefil, dar in spiritul clasic, francais (de la MAX LINDER la CLOUZOT) si germanic (PABST, RIEFENSTAHL, JANNINGS). Ciatlele includ in filmul din film, Stolz der nazion, chiar si un clin d'oeil la SCARFACE ! primul capitol, gen prolog, Once upon a time in nazi ccupied France, e un omagiua la Sergio Leone si Once Upon a Time in the West. Acum, Leone (demain Giu la testa proiectie cannes classics si nu ma indoiesc ca QT va fi acolo),) si Morricone, sunt ominprezenti...Morricone trebuia sa-i faca muzica si cumva, indirect i-a facut-o, de-abia astept sa vad filmul cu Relik pentru ca sa ma lamureasca asupra bucatilor din qualle filme, spaghetti, giallo si giallisimo (see next post, datoria caietuluid e presa on line m-am lamurit partial) !
de ex, cind apar Bastarzii, e "Batalia pt Alger". Pentru tema harmonica se foloseste Fur Elise, dar in episodul 5 apar sonor David Bowie, cu tema din Cat People, si teh Apaches !!! Fiecare episod e altfel construit, sunt surprize, payoffs si tricks ! Diane Kruger e sexy senzuala, iar newcomera Mélanie Laurent tres joli, Michael Fassbender e excelent, Eli Roth plays for fun, Daniel Brühl seamana cu un young Charlie Sheen ! Til Schweiger e tough MF.


QT is dropping names like flies, de la numele personajleor, mai toate referentiale, dar n-a pastrat din filmul lui Castellari decit titlul original ! si pe Castellari care apare intr-un cameo ca general nazist, dar nu l-am vazut ! Mike Myers e reconoscibil, Rod taylor (as Churchill), nu ! Nu l-am vazut pe Bo Svenson care juca rolul numero uno in Acel blestemat tren blindat ! faptul ca in film apar proeminent Hitler si Goebbels si cameolike, Goering, Bormann, si ce se intimpla cu ei, e un alt joke postmodernist, in care Tarantino rescrie istoria. E acea mai mare gluma a filmului, si cea mai mare problema a mea, voi vedea la urmatoarea vizonare daca imi va conveni sau ma va deranja mai mult...Durata anuntata de 2 ore 40 a fost schimbata, acum filmul are 148 de min, si in el nu mai apare Maggie Leung si nici Cloris Laechman. Imaginea e somptuoasa, vivat Robert Richardson ! Costume, seturi, chapeau ! Sau hats off ! Filmat la Paris in locatie si in Germania la studiourile Babelsberg, e cel mai european film al lui QT, si sigur va merge mai bine aici decit in SUA, unde doar Brad Pitt va aduce BOP, restul distributie fiind WTF ? Multumiri speciale francezilor si festivlului de la Cannes care i-a mai cizelat cultura cinematiografica pop a lui QT. Ultima replica are double meaning, dar nu sunt de acord cu QT, vom vedea daca timpul are drepata sau nu. prea self indulgent si enfant terrible, ar fi timplu ca cineva sa-l mai struneasca, si nu Harvey Weinstein, ci un tip dur a la Clint Eastwood ! Care oricum l-a pus pe harta pe QT aici, la Cannes, cind i-a dat Palme D'Or pentru Pulp Fiction !
3 1/2 din 5 , 7 din 10 !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu