vineri, 16 septembrie 2011

Assassination Games (2011)

Assassination Games, aka Weapon, working title mai frumos, are ceva din Scorpio al lui Michael Winner si e mai bun ca Assassins al lui Richard Donner (talka bout bad movies!). JCVD cu cit imbatrineste, cu atit devine mai existential, mai samurai. Asa cum e personajul sau din acest nou film, asasinul platit singuratic Vincent Brazil, care cinta la vioara si are o broasca testoasa pe care nu stie s-o mingiie...
opening quote: "The Best weapon against an enemy is another enemy", duh, din Nietzsche (wow, Van Dammit)

Intr-un interviu din Boxoffice magazine JCVD zice ca ar vrea sa semene cu Clint Eastwood.
Aici si-n trecut, imi aduce mai mult aminte de Alain Delon. Abuzurile din trecut si-au pus amprenta pe fata si fizicul lui, dar pansantul pentru drama (si comedie), il fac un actor mai bun azi decit omonimii sai din action straight to dvd, filmate in Romania si Bulgaria, Seagal, Dolph si Wesley. E cred a treilea film pe care-l face JCVD in Romania (dupa Second in Command si The Hardcorps,si as I'm writing this, el e in Bucuresti, filmindu-l pe al patrulea, anume Six Bullets (aka The Butcher), cu acelasi regzor, Ernie Barbarash.
si e primul film cu JCVD care are theatrical release in SUA (chiar daca limited), inainte de a fi pe video on demand. Marele comenack al lui JCVD este chair filmul JCVD al lui Mabrouk El Mechri, jumate suprarealist, jumate postmodernist, pe care l-am vazut la Cannes in 2008, cu Van Damme prezent in sala, aplaudat emotionant la final !

copia pe care am vazut-o eu are cele mai destaurate culori posibile, spre alb-negru...o optiune cel putin ciudata, dar care ii da un aer mai artsy !
Filmul functioneza mai bine pentru non-romani sau non-europeni-poate daca nu era varza filmarea de locatie, ba-n Bucuresti rusesc (Club Samovar filmat la COS, cu Loredana care cinta pa rusky, e facut la Media Pro, da ?), ba in Ucraina cu doamna Pavelescu, ba-n locatie in Louisiana (nu stiu de ce, ca nu se vede ca e filmat si-acolo). Mai e si ceva stock footage de la Sony, si niste cadre debile de lagatura, unul filmat chiar din hotel din Raddison, altul de linga Athenee palace Hilton ! Citeva elemente de culoare locala mioritica locala pe genericul de-nceput, un ciine, de fapt o catea care se usureaza la stilp, si cadre din acum defuncta si denmolata zona de la Matache, cu tot cu "gladiatoarele si procurorii" locali !
Din partea romana, Serban Celea, Valentin Teodosiu si Alin Panc se descurca onorabil. Partenerul lui Van Damme e o noua senzatie martiala, englezul Scott Adkins (am auzit ca ar fi trebuit sa fie Vinnie Jones)

si bad guy e Ivan Kaye (a la John Rhys-Davies, cu bad accent rusky), pe care o sa-l vedem la Tim Burton in Dark Shadows.
Sirboiaca Marija Karan asezoneaza acvariul cu testoase (am crezut ca e romanca) !
Kristopher van Varenberg si Bianca Van Varenberg, adica fiul si fiica lui JCVD au si ei roluri in film !
Regizorul Ernie Barabash(care a debutat cu Cube:Zero), are ceva ambitii (pe imdb scrie ca filmul trebuia sa fie regizat de Russell Mulcahy, not confirmed) si intuitii vizuale, e un regizor mai bun decit cei cu care a lucrat JCVD la noi (pt ca la bulgari a facut filme mai bune (decit cele 2 anterioare romanesti), respectiv Until Death si In Hell !
interviu cu JCVD in Twitch

2 1/2 din 5, 5 din 10 !
potential de revizionare-da (as a guily pleasure)si sigur mai fun cu prieteni si beri around !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu