sâmbătă, 17 septembrie 2011

Colombiana (2011)

tagline: Revenge is beautiful.
am fost la cinema sa vad noul opus action & fetish Luc Besson (& scenaristul sau atasat de limba engleza, Robert Mark Kamen), dar mai bine ramineam acasa, sau asteptam dvd sau pay tv.
Colombiana e un action /revenge girl film by the numbers cu noua Rosario Dawson, Zoe Saldana (Catalaya, adica orhidee columbiana) care face aici cam ceea ce facea si anul trecut in The Losers ! adica e o asasina platita, care vrea sa-si razbune familia ! Naivitatea ei este induiosatoare si are un pansant pentru a-si sustine actiunile imbracata f sumar (mai muklt dezbracata-ceea ce nu-i rau, anyway, de aia merge jumate din public s-o vada !)
obsesia lui Besson, fetele tinere, de la Nikita la Leon (recicleaza o scena), Nikita (si de acolo un subplot intreg). Ceea ce a putut face Tarantino in Kill Bill, Oliver Megaton (regizorul atasat EuropaCorps, responsabil de Sirena Rosie si Transporter 3, si in lucru Taken 2), pe sabloanele bessoniene-Nikita si Leon redux cu reminiscente Tony Scott, Man on Fire, nu reuseste sa creeze ritm ci doar pastisa si zgomot. In schimb citeaza Scarface (cu poster included in cadru), ba mai mult chiar si Mission: Impossible.

Accentul latin al lui Cliff Curtis e Al Pacino as Tony Montana all over.
more on this la De Palma a la Mod...
opening-o fetita de 9 ani fuge pe cladiri in Parkour, prin favele, urmarita de o armata de badguys latino ! Opening de Bourne si Bond, who's gonna believe it ?
-Jordi Molla, bun dar cam irosit!
-o juma de punct in plus pentru piesa de final, Hurt, de Trent Reznor, in varianta emotionanta a lui Johnny Cash !


2 1/2 din 5, 5 din 10 !
*cu bugetul asta cu care JCVD face 10 filme (anuntat pe imdb 40 mil, $ desi-mi pare mai mult ca 10), facea sigur un Assasination Games care parea Scarface !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu