joi, 22 martie 2007

more 300 adica 301

21 martie 2007
am aflat de la Kenny ca sunt 301, istoric vorbind au fost 301, Leonida si garda lui de 300 de spartani...mda...



dar iata ce zic PR specialistii din domeniu despre film...

."...300 – Eroii de la Termopile, cea mai recenta capodopera a Hollywood-ului, inspirata de romanul grafic al binecunoscutului scenarist Frank Miller (Sin City).

Comparata cu Gladiatorul, pelicula surprinde batalia de la Termopile, una dintre cele mai spectaculoase scene ale istoriei universale, in care “descendentii lui Hercule” se impotrivesc invaziei persane. Dupa cateva zile de lupta continua, spartanii, fiind depasiti numeric de fortele persane conduse de Xerxes I (Rodrigo Santoro), decid sa se retraga. Trei sute de eroi, in frunte cu regele Leonidas (Gerard Butler – protagonistul din Fantoma de la Opera), le-au asigurat spatele, sacrificandu-se pentru Sparta. "



interesant ce putem afla, nu ? "pelicula surprinde" pentru ca i-au surprins cu spatele pe spartani, pe care i-au spart si care ii sparsera si erau sparti (de aia e Sparta), iar Miller e scenarist la fel cum e si Dumas la Cei trei muschetari ai lui Lester, plus story/ul vorbeste despre alte evenimente si lucruri, poate batalia de la Maraton ?!!, etc..."this is Sparta!/ no, this is Romania, pays impresioniste (& able)

dar iata ce aflam din critica autohtona de pina cum,

minus, via Pitbull, problema lui

plus, lui ALS i-a placut 300 (dar lui nu i-a placut Sin City!)

Sparta/n doua, by the swords and black arrows of Manowar...io am bagat deja dincolo de bloggereala, in media and advertising, in Sapte Seri si viitorul re:publik

si iata ce zice chiar monseur regizorul apropo de critica...

300 director Zack Snyder says he feels no resentment towards the critics who pummeled his movie. "Nah, I love 'em, they were funny," he told Los Angeles Times. "The reviews were so neo-con, so homophobic. They couldn't just go see the movie without trying to over-intellectualize it." Goldstein himself commented, "Sadly, our critics, who seemed content with hooting at 300, have lost touch with what makes movies different from other art forms. Hollywood's mass-audience films are not a literary or an intellectual genre. Never have been, never will be. They are built around visuals and emotion, the two elements that 300 used to capture the public imagination."

--------------------------------------------------------

de miine 300 sparge si pe ecranele romanesti, io ascult Manowar la vale, the real 300, /Death to False Metal (movies and opinions too)


Si ultracomenatriile care au urmat, dela Gabriel la More equal than others... scroll de jos in sus !


FilmFara categorieComenteaza[4]Trackback


4 comentarii Adauga comentariu 1Equal 5 Aprilie, 2007 ora 19.52Draga Gabriel,
in primul rand cand i te adresezi cuiva corect (in limba romana) este sa incepi cu \"draga....\", sau \"Domnule...\", sau.....
Atunci cand corectezi textul cuiva, ar trebui in primul rand ca textul tau sa fie impecabil.
Eu stiu
Tu STII
El stie
In clasa a III-a invatam verbul!!!

:)

2dan 4 Aprilie, 2007 ora 11.56hai ca m-ati luat prin surprindere cu polemica voastra! Acu\' sunt curios sa vad legea aia de care se zice aici...!Dar nu inteleg daca a deranjat citatul acela din prezentarea execrabila facuta pentru acest film sau o furie trecatoare de gramatic suspicios si frustrat...Astia nu prea inteleg sensul unui blog...! 3alin 1 Aprilie, 2007 ora 16.48more three hundred...300 e titlu deci more orice, merge, se poate, makes sense.
in rest, niass si pedant si la cit timp ai avut sa comentezi poate-ti faci blogul tau si urmezi regulile de mai sus acolo :> 4Gabriel 30 Martie, 2007 ora 10.00Nu inteleg titlul acestui articol. Ori te prefaci ca sti engleza ori nu sti deloc. :) Expresia \"more 300\" nu are nici o noima in limba engleza, cu atat mai putin in titlul tau! Poate vroiai sa zici \"more than 300\"!? Fara suparare, dar ma enerveaza la culme englezeasca tiganeasca a unora. Nu suport oamenii care spun 2-3 cuvinte in lb. engleza doar de dragul de a parea smecheri.

\"de miine 300\"...
1) Primul cuvant al fiecarei propozitii se scrie cu litera mare la inceput, mai ales daca propozitia respectiva este prima propozitie dintr-un paragraf. Doamna educatoare observa acest lucru cel mai usor! Daca nu sti asta ar trebui sa mai faci cateva clase (de preferinta incepand cu clasa I).
2) Exista o lege care spune asa: Toate literele \"î\" din interiorul cuvintelor se vor inlocui cu \"â\". Probabil nu ai avut acces la aceasta litera dar puteai macar sa folosesti \"a\". Daca vrei sa ai mai multi cititori, ar fi indicat si sa folosesti caracterele din limba romana. ;) Din pacate trebuie sa spun ca tocmai ai pierdut un cititor.
P.S.: Ai noroc ca nu am citit tot articolul!
Stiu ca probabil tu si prietenii tai va veti amuza pe seama acestui comentariu dar sper ca dupa ce va amuzati sa te si gandesti putin la ce am scris. Nu merita sa inveti limba engleza sau sa te chinui sa folosesti cuvinte englezesti daca tu nici macar nu iti cunosti limba materna! (Presupun ca cei de la ProTV nu ar lasa persoane de alta nationalitate sa le scrie blogul)!

With all due respect,
Gabriel

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu