marți, 11 martie 2014

True Detective: Form and Void

"He's gonna come for you. He's worse than anybody
."
so, cu episodul 8 s-a terminat sezonul unu din cel mai discutat serial din istorie. Azi noapte in SUA au blocat serverele la HBO GO. Indiferent daca sunteti multumiti sau nu , eu DA. pentu ca am stiut de la inceput ca e vorba de personaje si de transfomarile lor interioare mai mult decit un whodunnit. Si pentru ca ideea unui Wicker man in mlastinile din Louisiana e fascinanata, dar nu asa de originala. Si daca nu ar fi fost pentru cuplul Harrelson /McCounaghey, relatia dintre personajele lor, si stilul aparte, poate ca nu ar fi fost asa special. Un plus pentru berea Lone Star :)

Sa vedem ce face Nic Pizzolatto mai departe si daca gaseste o poveste la fel de interesanta de spus (v. interviu despre sezonul 2 aici)
Pina la urma avem un film de cam 7 ore, care ar fi mers si in cinci, dar nicicum in mai putin, ca sa poata avea suflul sau.
Pitchul meu a fost "Butch Cassidy si Sundance Kid meet SE7en". Si speram sa nu se termine ca in Se7en. Si da, este despre forma si void, vid sau virtej. Si da, despre lumina vs intuneric.
Am inceput sa scriu despre muzica pentru ca reprezinta stilul serialului (v.aici despre primul si al doilea ep)
si aici despre 4 (Who Goes There)...
consider ca T Bone Burnett a facut treaba f buna, creind un score ca un sound design, dens si tensionat, cum am zis in stilul Michael Mann, William Friedkin. Si care are rol fundamental in design si plot si atmosfera, la fel ca si algerea cintecelor. Dar sa nu uitam si contributia regizorului, Cary Joji Fukunaga (Sin Nombre), acelasi la toata seria. Camera virtuoasa, cu acel cadru secenta din episodul 4, care a facut istorie.
Daca piesa de generic a ramas mereu la fel, The Handsome Family -Far From any Road, cea de inchidere de episod a fost mereu diferita. Piesa de pe genericul final, la episodul 8- Form and Void, si singura din intregul episod, este "The Angry River"

cu The Hat (feat. Father John Misty & S. I. Istwa), m-a dus cu gindul la Dead can Dance, dar cu voce masculina din duet in cadenta Pink Floyd de la Dark Side of The Moon, cu vioara, cor, percutie, si are si ceva din Cohen. O piesa speciala, are se poate cumpara pe itunes aici. Cine sunt The Hat, si ft., sunt chiar Burnett, alaturi de Rhiannon Giddens si Gabe Witcher. Versuri de T Bone Burnett si piesa produsa de el. So, an original fo the show, o piesa puternica si emotionanta, care va ramine pe playlistul meu multa vreme,(v. aici insotita si de imagini din tot serialul, un soi de videoclip pt promovarea oficiala). "The angry river rises as we step into the rain."

Bonus:
din acest articol puteti clicka pe toate piesele din serial, linkuri catre you tube.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu