vineri, 20 martie 2015

Kenny Garrett la Bucuresti !

communique:
Legenda jazz Kenny Garrett concerteaza la Sala Radio

Jazz Syndicate Live Sessions continua seria de concerte de la Sala Radio din Bucuresti cu nume de referinţa ale jazz-ului international. Dupa concertul sold out al celebrului saxofonist Ravi Coltrane, un alt notoriu muzician american este invitat la Sala Radio, in data de 14 mai, de la ora 20.00, anume ilustrul saxofonist şi compozitor Kenny Garrett.
Considerat de publicaţia Washington City Paper drept „cel mai important saxofonist alto al generaţiei sale” iar de catre The New York Times „cel mai admirat saxofonist alto de jazz dupa Charlie Parker”, Kenny Garrett a castigat Premiul Grammy la categoria „American post bop jazz saxophonist and flautist” şi nenumarate alte premii, distincţii, nominalizari, el fiind frecvent selectat in topurile unor reputate reviste de specialitate precum Down Beat şi Billboard.
Pe cat de inzestrat ca muzician – instrumentist şi compozitor – pe atit de activ şi dinamic, Kenny Garrett a imbinat permanent prezenţele pe scene de concert şi festival cu munca in studiourile de inregistrari. Astfel, discografia sa numara pana in prezent nu mai puţin de optsprezece albume in calitate de lider şi alte 31 de discuri ca sideman.
In varsta de 54 de ani (nascut la 9 octombrie 1960, in oraşul Detroit), artistul a urcat treptele consacrarii mai intai ca membru in 1978 al Orchestrei Duke Ellington (condusa pe atunci de fiul marelui dirijor, Mercer Ellington), trei ani mai tirziu ca saxofonist in Orchestra Mel Lewis, apoi in Quartetul bateristului Dannie Richmond.
Decisiva pentru formarea muzicianului cat şi pentru notorietatea sa a fost colaborarea, timp de cinci ani, cu grupul celebrului trompetist Miles Davis, inclusiv prin realizarea a trei albume impreuna cu acesta. In cariera sa de peste trei decenii, Kenny Garrett a colaborat cu iluştri exponenţi ai jazz-ului contemporan precum, pe linga cei inainte menţionaţi, Art Blakey, Joe Henderson, Brad Mehldau, Freddie Hubbard, Woody Shaw, McCoy Tyner, Pharoah Sanders, Brian Blade, Marcus Miller (cu care a inregistrat cinci CD-uri), Chick Corea, John McLaughlin, Herbie Hancock, Bobby Hutcherson, Ron Carter, Elvin Jones, Mulgrew Miller.
Kenny Garrett va fi secondat de un line up ce ii include pe pianistul Vernell Brown, pe bass-istul Corcoran Holt, pe bateristul McClenty Hunter şi pe percuţionistul Ruby Bird.

Bilete se pot cumpara din retelele Eventim.ro si IaBilet.ro.
Eveniment recomandat de Magic FM
Sustinut de Adevarul si Dilema Veche
Facebook event: https://www.facebook.com/events/1573767569565546/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu