miercuri, 30 mai 2007

cum e sa iubesti si sa tragi apa...fals scandal !

29 mai 2007
cum sa iubesti si sa tragi apa e un scenariu de cica lung metraj (pt ca are in cel mai bun caz durat unui mediu metraj) , premiat de juriul oncursului de scenarii hbo anul trecut.

totul foarte Ok, mai putin durata, m-am intrebat despre acest lucru atunci.

ce legatura are acest lucru cu 4,luni 3 saptamini si 2 zile al lui Mungiu, film al carui titlu e acum universal cunoscut, datorita premiului de la Cannes ?

well, scenariul domnului Dan Mihu este despre avorturi.

la fel ca si filmul lui Mungiu.

da, si die hard e despre terorisiti.

la fel ca puncul zero al lui nicolaescu.

da, dar Mungiu a fost in juriul hbo care i-a dat premiu lui Mihu. Si astfel a aflat despre subiect.

Ok. ca si cum noi n-am stii de asta, a fost un proiect top secret si Mihu e nascut chiar mai tirziu decit Mungiu, din aceisi generatie ca a mea, plus minus generatia decreteilor. Nu are monopol pe subiect si am citit si scenariul pe liternet (se descarca pdf), tocmai ca sa vad asemanarea. Nici macar ceea ce e cu fetusul aruncat la closet nu se potriveste cu opusul d-lui Mihu. Rien de rien. cu toate astea Mihu a transmis presei peste tot protestul sau si buzzul a devenit zumzait amenintator. deja vad ca romania libera si evenimentul zilei au preluat stirea. Rusinos.

nene, am vazut filmul ! am citit scenariul lui Mihu ! trageti apa si inchideti !

si inca o data, sa-l dea Blaier in vileag pe Mihu, ca a luat subiectul din ilustrate cu flori de cimp duh !!!!
4 comentarii
1Dorin 29 Mai, 2007 ora 21.26well, eu n-am vazut 4 luni... dar tocmai termin de citit scenariul lui mihu (e interesant si are si el potential si calitati)

intru totul de acord ca nu se poate chema plagiat, povestile din ce am inteles eu nu seamana de loc, chiar trateaza momente diferite ale avortului. in \"a iubi..\" totul e deja clasat, se discuta situatia post avort.
plus, oricum mihu nu detine monopol pe subiect, logic

ce s-a intamplat e ca mungiu s-a inspirat din povestea lui mihu, in sensul abordarii unei situatii dramatice de fapt din comunism
a temei, a samburelui de idee tulburatoare cu valente epice impresionante

ok, nu se poate spune ca mungiu a adus primul, din inspiratie divina in prim plan subiectul avortului in comunism
dar tratand acest subiect, prin talentul si meseria lui, a facut un film care a fermecat lumea nu e absolut deloc ceva nemainintalnit, showbizul functioneaza in valuri
cateva teme sunt la un moment dat foarte la moda
a comentat cineva ceva cand au aparut thin red line vs saving private ryan
sau seriile aberante cu asteroizi (imi vin in minte cel putin vreo trei blockbustere) etc etc?

2dan 29 Mai, 2007 ora 20.39ma gindeam ca si-a facut-o cu mina lui:are un scenariu penibil, slab, neinteresant. Acum o sa vada lumea ce tupeu de periculos are. Cred ca, daca ar trebui sa-si cistige banii scriind...nici nu stiu unde ar putea sa o faca...la anunturi de mica publicitate, la \"raspundem la scrisori\"...chestii de-astea.Sa vedem ce se intimpla pina miine...

3dan 29 Mai, 2007 ora 18.04http://www.tvr.ro/articol.php?id=8489&c=99
si de-aici e belea!!!!

4dan 29 Mai, 2007 ora 17.58
Nene Anghelache, se pare ca in tara asta, lipsita nu numai de stralucire ci si de bun simt, e foarte kashtok sa aplauzi si dup-aia sa dai cu kkt. Ca altfel nu pot sa interpretez lipsa de profesionalism a presei. Si nu e pt prima data cind se pune botul la un scandal. Domnul Mihu are tot dreptul sa i se para ca seamana scenariile intre ele. Mai ales ca a fost incurajat sa creada ca ce a scris el e un scenariu de lung metraj. Daca i se explica-sau fara explicatii-ca un scenariu tre\' sa fie asa si asa...ca exista niste norme si niste chestii standard...ca sa nu mai spun ca ideea de a-l premia pt...chestia aia...ma rog, e juriul lor...Acu\' o sa fie un taraboi de prost gust si o sa-l ia pe Mungiu ca din oala cu chestiile astea. Si pe aia din juriu hbo...si cnc...belea!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu