marți, 5 august 2008

Maiden Forever !

dupa asteptari frustante de aproape un an de cind s-a anuntat concertul, a venit si fadica zi de 4 august. Cald ca la balamuc, normal, stil Rolling Stones in 07 dar s-a potolit finalmente. A fost excelent, mai putin berea care mi-a ars finalmente creierii. Si happeningul, care s-a terminat ca un fis. Mi s-a parut un concert foarte scurt, au cintat cam tot ce au pus pe Somewhere Back in Time, discul de best of aparut in iunie. Ma oftic ca nu pot sa fiu pe 7 la Varsovia, unde Dickinson isi va sabatori ziua de nastere de 50 de ani si va fi un concert si un event epocal. Ca de obicei, opening pe Doctor Doctor, apoi Intro-ul pe Transylvania (special pt. Romania, cu colaj video), si tot showul, 2 ore cu finalul pe Hallowed By Thy Name. Speech-ul lui Churchill si apoi Aces High, 2 Minutes to Midnight, Revelations, The Trooper, Wasted Years. Dupa asta m-a luat valul si berea si una, alta si anormal-cele mai multe gagici pe care le-am vazut vreodata la un concert Maiden, well. that's Romania to you. Deci, Can I Play with Madness, Heaven can Wait, Fear of the Dark, Iron Maiden, Somewhere in Time, (la care a iesit Eddie mumia) si 14 minute de Rime of the Ancient Mariner (cu fog si theatricalities).
si in alta ordine de idei, chitara lui Adrian Smith a fost furata. Bine ca nu la Bucuresti, ci la Atena.

pro tv are un clip si zice ca au fost 25.000 de oameni...zic io ca la Metallica au fost cu vreo-mie mai mult...

2 comentarii:

  1. Normal, am fost luni la concert, show-ul a fost chiar mai lung decat la Atena in 2007 pe A matter of life and death Tour (ultimul lor tour inainte de asta), dar nu mai au nici ei 25-30 de ani. Publicul peste asteptari, setlist-ul asta l-au cantat peste tot fara alte modificari, doar de ordine a pieselor uneori, dar nu si alte melodii - deci si la Varsovia va fi la fel. In Grecia in 2007 a fost ziua lui Steve, i-am cantat Happy Birthday, a fost tare de tot.
    Eddie mumia a iesit pe Iron Maiden iar cyborg-ul Eddie pe The Clairvoyant. Ar fi fost tare de tot sa auzim Caught somewhere in time sau Alexander...Acesta din urma in mod paradoxal nu a fost inca cantat live de trupa, nici macar in tour-ul din 1986!!!
    Una peste alta un show excelent, al 4-lea Maiden pt. mine, comparabil cu Paris 2005 (Early days tour).

    Up the irons!

    RăspundețiȘtergere
  2. Re: "Eddie mumia a iesit pe Iron Maiden iar cyborg-ul Eddie pe The Clairvoyant. Ar fi fost tare de tot sa auzim Caught somewhere in time sau..."

    am avut senzatia ca au cintat si Somewhere in time dar acum ama gsit un playlist complet (v. next post), si da ma referam la Eddie cyborg si dupa cum am zis m-a luat valul. Am vazut AMOLAD la Milano in dec. 06 si un priten a fost al Paris al Early days in 2005, ceea ce mi-ar fi placut sa vad. Poate al viitorul concert Maiden ne coordonam si bagam impreuna Alexander.. even the one not so great...Azi mi s-au mai plins multi de calitatea berii...macar la anterioarele concerte e-magic a fost Hweinekenul la 3 ml, scump dar mai uman...Up the Irons indeed !!!

    RăspundețiȘtergere