marți, 28 octombrie 2008

Daneliuc vs. critici-Tip Top Minitop

MIRCEA DANELIUC DECLARĂ RĂZBOI CRITICILOR -comunicat de presa


Regizorul Mircea Daneliuc refuză să permită difuzarea filmelor sale în cadrul galei Top 10 - Cele mai bune filme româneşti.

Deşi este singurul regizor care are două filme în clasamentul alaturi aminit - e vorba de "Proba de microfon" şi "Croaziera", clasate pe locurile 9, respectiv 10 - Mircea Daneliuc pretinde ca cele două titluri să fie scoase "din acesta listă făcută de nişte nepricepuţi" şi, totodată, să nu fie sub nicio formă prezentate în acest final de săptămână la cinema Studio. În caz contrar, el ameninţă cu darea în judecată a celor care "au îndrăznit să-i judece opera fără acordul său".

O posibilă explicaţie pentru această supărare ar fi frustarea unui mare regizor care în ultima vreme a înregistrat numai eşecuri: publicul nu mai vine la cinematograf ca să-i vadă filmele iar prezenţa sa în cadrul festivalurilor internaţionale sau a topurilor anuale "best-of" a devenit o amintire. Potrivit datelor publicate în Anuarele statistice editate de către CNC, niciunul dintre filmele sale din perioada 2000-2007 nu s-a clasat în primele 20 de titluri, nici ca încasări şi nici ca număr de spectatori.

Gestul cineastului nu face decât să-i jignească pe criticii care l-au votat, pe colegii de breaslă care se află alături de el în top şi, nu în ultimul rând, pe spectatorii care şi-ar fi dorit să-i revadă două dintre filmele emblematice ale anilor '70-'80. Trist şi, din păcate, perfect românesc.

......asta e comunicatul, eu nu stiu de ce l-au votat, omul e psihotronic total, noul lui opus Marilena mie mi s-a părut ce mai interesant film românesc (psihotronic, da, daa psycho-tronic ) al anului (Restul e tacere e din 2007, daa ?), şi căruia eu personal i-am scris cronici pozitive dupa 90 şi consider Patul conjugal mai bun ca cele două alese in top. But that's me, an efant terrible (terrible, that's what it is-Billy Bob vs. Iggy, from Dead Man )
citatul complet:
Big George: That's terrible.
Sally: It's horrible.
Big George: Terrible is what it is.


istoria filmului romanesc, story of my life too :->

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu