miercuri, 27 ianuarie 2010

Up in the air (2009)


Ryan Bingham (George Clooney), este a corporate hatchet man. Meserie odioasa, sa dai oamenii afara din companii pentru ca patronii lor nu au curajul. But someone’s gonna do it. And fly frequent flier miles for it.

Initial thoughts:
The guy’s a piece of shit
Every piece of shit gets a second chance one in a while
He’s gonna make it or not
Why should I care ?Si de fapt la final iti pasa, pentru ca filmul are rapeluri de The Apartment (si corolarul American Beauty), About Schmidt, As Good As It Gets (not) of this year. Si are ceva din The Messenger, si din Comedia umana lui William Saroyan.

Si bineinteles ca e un film mai bun ca Avatar cu tot escapismul sau 3d post-criza,
and it works like a real life affair with true fired people being interviewedAl treilea film al lui Jason Reitman, care nu e la fel de frivol ca taica-su Ivan si face filme care au un meaning (Thank U for Smoking, Juno), desi are 32 de ani. Cred ca are sanse sa-i depaseasdca pe offbeatsii Wes Andreson si David O Russell at their own game. Desi e mai apope de Alexander Payne si Paul Thomas Anderson (sunt si elemente de Punch-Drunk Love).
Clooney merita un Oscar de rol principal (are unul de secundar, pentru Syriana), probabil o sa ia Oscar de scenariu.Poate pentru chestiile cu avionul mi-a adus aminte de Avanti ! dar si cinsimul personajului m-a apropiat de Billy Wilder. E un rol pentru Jack Lemmon din perioada Save the Tiger !

4 din 5, 8 din 10 !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu