joi, 31 martie 2011

Belmondo omagiat la Cannes !!!

pe 17 mai va fi ziua/seara Belmondo!!!
daca anul trecut a fost Delon, acum e Bebel !!!
se va da un documentar despre el !


“We are delighted that he has agreed to attend this gala evening in celebration of his talent and career. His range and personal charisma, the precision of his acting, his cocky wit, the ease with which he carries himself have made him, along with Jean Gabin and Michel Simon, one of the greatest French actors of all time (...)"

miercuri, 30 martie 2011

Poster si teaser trailer la The Hangover part 2


Memorial Day in SUA (26 mai). In Romania din 3 iunie.
primul film l-am declarat drept comedia anului 2009 !

The Wolfpack is back :-) !!!

Sucker Punch: cronica mea pe Feeder si aici !

o noua cronica pentru feeder, sper la fel de controversata ;-) ca filmul lui Zack Snyder !!!

Sucker Punch-shutter-island-cu-spice-girls !
De ce am avut senzatia ca ma uit la un musical? Iar cind filmul s-a terminat, pe genericul final care curge pe Love is a Drug (un nou motiv sa ma gindesc la concertul Bryan Ferry de pe 1 mai !) mi-a adus aminte de Moulin Rouge. Si cind am vazut numele lui Marius de Vries pe generic am stiut ca am drepate (De Vriers a facut numerele muzicale din Moulin Rouge al lui Luhrman si aici a colaboarat cu Tyler Bates, compozitorul lui Snyder). Si da, Sucker Punch e muzicalul lui Snyder. In scenariul original fetele chiar cintau in anumite secvente, si asta s-a transformat in concept. Acum, ca filmul e subversiv sau doar prost e greu de zis. Bazat pe cite filme a facut Snyder nu-l pot acuza de multa subtilitate. Dar aceasta e prima lui “poveste personala”, asa ca poate i-a fraierit pe Warner (Bros.) de vreo 200 de milione de dolari. Am o certitudine, pe care am avut-o dinainte, ca va fi un film cult, si unul ca va diviza lumea in doua (croncile deja il decimeaza, bineinteles)
Dar nu va fi un succes de public, pentru ca nu-si are public. In loc de numerele muzicale, de fiecare data e o fantezie-cliseu care citeaza pe rind din The Wall, Kill Bill, Brazil, Hellboy, Lord of the Rings, Dungeons and Dragons si Resident Evil! Jocuri, filme, fanatsy si game world. Daca ai vazut filmuletele de animatie -origine (de Ben Hibon) stii la ce te poti astepta, mai mult decit din trailer. Sunt patru, la fel ca si cele 4 secvente de “dans” ale lui Baby Doll !
Personajul sensei-ului gen Kane din Kung Fu, al lui Scott Glenn (intentionat ales pentru ca seamana cu David Carradine?)
Refugiu? Din ce in ce? Un ospiciu devine club cu culori violete, un bordel, Black Swan sau un film de nazi exploitation italian din anii 70. Fetele sunt kinky si ca in manga-uri sexy, scolarite, linjerie sexy, un soi de pornografie fara a arata nimic… in cel mai pervers film PG 13 pe care l-am vazut. M-am gindit ca ar fi functionat mult mai bine daca era cintat si daca era jucat de vedetele momentului, fie Beyonce, Shakira, Aguilerra sau Britney Spears, fiindca m-am gindit tot timpul la Spice Girls si la falsitatea jocului si glitter si glamour-ul look-ului. Carla Cugino sub tone de rimel e doctorita sexy, mrs. Vera Gorski, de la Good Luck mr. Gorsky ;-)?
Punch of Sound
Totul e o reinventie, sunt luate piese celebre si sunt reinterpretate si remixate de Tyler Bates cu ajutorul actritei principale, Emily Browning aka Baby Doll (Sweet Dreams de Eurythmics, cu care incepe filmul, in copertile unui decor de cortina de teatru sigla WB se deschide in lumea unui videoclip ultra-stilizat, care vizual aduce mult cu Watchmen). Sa nu uitam ca acolo Desolation Row al lui Dylan era reinterpretat de My Chemical Romance. De exemplu Bjork si Skunk Anansie cinta impreuna Army of Me, sau Tot Skunk Anansie cu Search and Destroy al lui Iggy pe o secventa gen Vietnamul lui Snyder din Watchmen, atacat de dr. Manhattan. Mai avem Queen remixat, Pixies (Where is my Mind?) Beatles (Tomorrow Never Knows), Jefferson Airplane (White Rabbit, the obvious choice pentru Alice in tara oricaror minuni) cu Emiliana Torrini.
Oricum acest “Alice in Wonderland with machine guns” (asa a sunat pitchul lui Snyder catre studiouri) e peste Alice-ul lui Tim Burton, cu 3D adaugat in postproductie. Cred ca Snyder s-a inspirat si din romanul grafic revizionist Lost Girls al lui Alan Moore si a creat varianta lui de Vrajitorul din Oz situata intr-un ospiciu, in aceiasi perioada ca actiunea din Zbor deasupra unui cuib de cuci. Mai degraba Zbor deasupra unui cuib de curci
Acum, un sfat, daca mergeti, stati pina la final, pentu ca altfel e pointless. Si vedeti in mod individual daca functioneaza sau nu.
OK; pe linga Punch Matrix pare la fel de restrained ca Aurora lui Puiu, si Zack nu poate compensa vizualul cu lipsa de substanta din scenariu, e un videoclip overlong si uninvolving, alcatuit dintr-o serie de alte videoclipuri, al carui joc video va fi mult mai dinamic.
Si soundtrackul considerat EVENT.
Si nu, nu va grabiti la Imax 2 D, experienta e doar obositoare si ingrozitor de zgomotoasa, cred ca si formatarea e prea strinsa, (de la 2.35 anamorfic se pierde pe transfer de 70 mm orizonal- de altfel procedeul e un IMAX DMR blow-up)
Cred ca filmul e exact ceea ce zice in titlu. A punch for suckers, sau a sucker punch?
Cu ricoseu sau punci (din acela de baut cu paiul)?



trailerul care a inebunit toata lumea creind un over-hype-cu Led Zeppelin in fundal (When the Leevee Breaks)-nu, nu apare in film, soundtrackul e asta)

marți, 29 martie 2011

RIP Farley Granger

actorul lui Hitchcock din Rope (1948), dragut si psihopat cu tendinte homoerotice ca sa nu zic mai mult ! si playboy tenisman Strangers on a Train (1951)!

Farley Granger, a jucat si in They Live by Night al lui Nicholas Ray (1949), apoi a lucrat mult in televiziune si apoi teatru pe Broadway cu reveniri in cinema (v.filmul horror cult The Prowler de Joseph Zito -1981). Avea acum 85 de ani. Luna trecuta Criterion Collection a scos un film de Visconti cu el, Senso (1954) !

Granger a jucat dealtfel in multe filme italienesti, spaghetti, giallo si polizioteschi deopotriva; Lo chiamavano Trinità... (1970, Enzo Barboni- primul Trinita cu Bud Spencer si Terence Hill),
1972 Rivelazioni di un maniaco sessuale al capo della squadra mobile (1972, Roberto Bianchi Montero), La polizia chiede aiuto (1974, Massimo Dallamano), etc.
In autobiografia sa Include Me Out: My Life from Goldwyn to Broadway (2007, cu partenerul sau Robert Calhoun), marturiseste ca ar fi fost bisexual si povesteste aventurile sale sentimentale cu Patricia Neal, Arthur Laurents, Shelley Winters, Leonard Bernstein, Ava Gardner, Barbara Stanwyck, Joan Crawford si Tyrone Power.
un fragment fierbinte aici

Sucker Punch (Original Motion Picture Soundtrack)

Sucker Punch (Original Motion Picture Soundtrack) [iTunes Version]


Track List:

1. Emily Browning -Sweet Dreams (Are Made Of This) (Eurythmics)
2. Bjork featuring Skunk Anansie - Army Of Me (Sucker Punch Remix)
3. Emiliana Torrini - White Rabbit (Jefferson Airplane)
4. Queen with Armageddon aka Geddy - I Want It All/We Will Rock You (Mash up)
5. Skunk Anansie - Search And Destroy (Iggy and the Stooges)
6. Alison Mosshart and Carla Azar - Tomorrow Never Knows (The Beatles).
7. Yoav featuring Emily Browning - Where Is My Mind? (The Pixies)
8. Emily Browning - Asleep (The Smiths)
9. Carla Gugino and Oscar Isaac - Love Is The Drug (Roxy Music)

prremiile Gopo # 5 (2011)

aseara la Crystal Ballrooms si after party la The Ark ! marele perdant: Morgen (din 10 nominalizari :( Caravana lui Titus: 4 premii dar el nenominalizat !!! Fluierul a luat la greu dar a si divizat !!! CEL MAI BUN FILM (LUNGMETRAJ) EU CÂND VREAU SĂ FLUIER, FLUIER (România-Suedia-Germania, 2010) Producător: Cătălin Mitulescu, Daniel Mitulescu (Strada Film, Film I Väst, The Chimney Pot) Regia: Florin Şerban CEL MAI BUN REGIZOR (LUNGMETRAJ) CEL MAI BUN REGIZOR (LUNGMETRAJ) FLORIN ŞERBAN- EU CÂND VREAU SĂ FLUIER, FLUIER CEL MAI BUN ACTOR ÎNTR-UN ROL PRINCIPAL ÎNTR-UN FILM DE LUNG METRAJ FICŢIUNE VICTOR REBENGIUC- Pentru rolul ION din filmul MEDALIA DE ONOARE CEA MAI BUNǍ ACTRIŢĂ ÎNTR-UN ROL PRINCIPAL ÎNTR-UN FILM DE LUNG METRAJ FICŢIUNE MIRELA OPRIŞOR- Pentru rolul ADRIANA HANGANU din filmul MARŢI, DUPĂ CRĂCIUN CEL MAI BUN ACTOR ÎNTR-UN ROL SECUNDAR ÎNTR-UN FILM DE LUNG METRAJ FICŢIUNE BOGDAN DUMITRACHE- Pentru rolul LAURIAN HAŞIU „LEU” din filmul PORTRETUL LUPTĂTORULUI LA TINEREŢE CEA MAI BUNĂ ACTRIŢĂ ÎNTR-UN ROL SECUNDAR ÎNTR-UN FILM DE LUNG METRAJ FICŢIUNE CLARA VODĂ- Pentru rolul MAMA din filmul EU CÂND VREAU SĂ FLUIER, FLUIER CEL MAI BUN SCENARIU DE LUNGMETRAJ FICŢIUNE TUDOR VOICAN-MEDALIA DE ONOARE CEA MAI BUNĂ IMAGINE (LUNGMETRAJ) LIVIU MĂRGHIDAN- PORTRETUL LUPTĂTORULUI LA TINEREŢE CEL MAI BUN MONTAJ (LUNGMETRAJ) DANA BUNESCU-AUTOBIOGRAFIA LUI NICOLAE CEAUŞESCU CEL MAI BUN SUNET (LUNGMETRAJ) THOMAS HUHN, ANDREAS FRANCK, FLORIN TĂBĂCARU ŞI GELU COSTACHE- EU CÂND VREAU SĂ FLUIER, FLUIER CEA MAI BUNĂ MUZICĂ ORIGINALĂ (LUNGMETRAJ) VASILE ŞIRLI- CARAVANA CINEMATOGRAFICĂ CEA MAI BUNĂ SCENOGRAFIE (LUNGMETRAJ FICŢIUNE) CRISTIAN NICULESCU- CARAVANA CINEMATOGRAFICĂ CELE MAI BUNE COSTUME (LUNGMETRAJ FICŢIUNE) VIORICA PETROVICI- CARAVANA CINEMATOGRAFICĂ CEL MAI BUN MACHIAJ ŞI CEA MAI BUNĂ COAFURĂ (LUNGMETRAJ FICŢIUNE) DANA ROŞEANU- CARAVANA CINEMATOGRAFICĂ CEL MAI BUN FILM DE DEBUT (LUNGMETRAJ) EU CÂND VREAU SĂ FLUIER, FLUIER Regia: Florin Serban CEL MAI BUN FILM DOCUMENTAR AUTOBIOGRAFIA LUI NICOLAE CEAUŞESCU (România, 2010); Producător: Velvet Moraru (ICON Production); Regia: Andrei Ujică CEL MAI BUN FILM DE SCURT METRAJ COLIVIA (România, 2010) Producător: Monica Lăzurean-Gorgan (4Proof Films); Regia: Adrian Sitaru PREMIUL “TÂNĂRĂ SPERANŢĂ” GEORGE PIŞTEREANU- Pentru rolul SILVIU din filmul EU CÂND VREAU SĂ FLUIER, FLUIER CEL MAI BUN FILM EUROPEAN (DINTRE CELE DISTRIBUITE ÎN ROMÂNIA ÎN 2010) PANGLICA ALBĂ / THE WHITE RIBBON (Franţa-Germania-Austria, 2009); Regia: Michael Haneke; Distribuitor: Independenţa Film PREMIUL PUBLICULUI (PENTRU FILMUL ROMÂNESC CU CEL MAI MARE SUCCES LA BOX OFFICE ÎN 2010) EU CÂND VREAU SĂ FLUIER, FLUIER – 55,858 bilete vândute; Producător: Cătălin Mitulescu, Daniel Mitulescu (Strada Film, Film I Väst, The Chimney Pot); Distribuitor: Metropolis Film; Regia: Florin Şerban PREMIUL SPECIAL MTV PENTRU CEL MAI BUN SĂRUT VINCENT REGAN ŞI AMY HAYES - EVA PREMIUL ROMANIAN SOCIETY OF CINEMATOGRAPHERS Vivi Dragan Vasile- Caravana Cinematografica PREMIUL SPECIAL PRO CINEMA Seria Brigade Diverse (B.D) Regia: Mircea Dragan si ma descoper si pe mine si pe Ileana Birsan, ginditori, in spatele rochiei Mariei Dinuleascu !

sâmbătă, 26 martie 2011

ALD la Cinema Dreaming-Biutiful-

m-a invitat Magdalena Stanciu la TVR, m-a bagat intr-un atelier de strungarie dezafectat, sa discutam despre Biutiful al lui Alejandro González Iñárritu, care intra de azi pe ecrane ! deci simbata (25 martie) la 14.30 pe TVR cultural la Cinema Dreaming un nou episod de aldmovieland in cinema dreaming....

vineri, 25 martie 2011

Sucker Punch-Feudal Warriors

al patruela filmulet de animatie (Ben Hibon) care promoveaza Sucker Punch (pe care
l-am vazut in Imax aseara dar bare with me-deocamdata zic generic Shutter Island cu Spice Girls -

primul short, Trenches, se poate vedea aici
al doilea, Dragon, aici!
al treilea scurt-metraj animat aici!

Lars Ulrich as Joris Ivens !

Joris Ivens a fost un documentarist olandez faimos, Lars Ulrich I suppose you all know who it is :-)
eh, pe linga ca e insurat cu actrita Connie Nilesen acum debuteaza ca actor in filmul HBO Hemingway and Gellhom, regizat de Philip Kaufman (anul trecut a aparut as himself in Get Him to the Greek)
poza via Rolling Stone , cu Clive Owen as Hemingway si Nicole Kidman as Martine Gellhom, ziarista de care s-a indragostit Ernest si inspiaratia pentru For Whom The Bell Toll (vedeti legatura cu Metallica :)?

lars...von trier ?

adevaratul Ivens linga Hemingway in timpul razboiului civil din Spania !

joi, 24 martie 2011

The Lost Son (1999)

Tagline:Innocence isn't lost. It's taken

The Lost Son e un fel de Man on Fire cu sex masculin (baietei-puppy love/sleeping beauty), ma refer la filmul cu Scott Glenn de Elie Chouraqui din 1987.
altfel dialogul e oribil si dubbed sau nesincronizat ok, ceea ce da impresia de amatorism...si copia nu era tocmai faimoasa...are valente de B movie dar pretentii de art-house, un euro-pudding care ar fi putut fi cool si impressive regizat de Roman Polanski sau Mike Hodges !
Si cu un actor (cine se plinge de accentul lui Christophe Lambert sa se mai plinga !) gen Liam Neeson in Taken sau Unknown sau, nah, Lee Marvin in Point Blank, sau Alain Delon in anii '70, sau Charlie motherfuckin' Bronson, duh !
Daniel Auteuil in primul sau rol de limba engleza (n-am vazut ceva mai froggic de la Depardieu as Columb-Variety scrie diplomat: Auteuil, whose English is not always the clearest, is fine at portraying a cool, lonely pro but is hardly the most ideal actor for a role that demands audience involvement from an early stage.), nu face fata (azi dupa 36 Quai des Orfèvres si Le deuxième souffle ar fi mai cool cu aerul lui de pacino _carlito- francez), desi are un aer de Lino Ventura + Bruno Cremer !

El e secondat de o multime de actori buni, dar trebuia un regizor mai ferm, v. exemplul cu Man on Fire 1987, subiectul e downbeat si socant, mai ales pentru acum 12 ani ! Menges are niste stingacii inpardonabile (clisee, relantiuri care dau rezolutia in minus, cheap tricks my dear sir !). Credeam ca e mai aproape Mona Lisa si Get Carter dar e mai mult Raw Deal (ala cu Ahnuld!)!
Chris Menges, regizorul, e operatorul, DOP-ul oscarizat la filmele lui Roland Joffe The Killing Fields si The Mission, cel mai recent DOP la London Boulevard dar regizor deja rutinat la vreo 5 filme, din care cel mai faimos e primul, A World Apart (1988).

Nasstasja Kinski are un rol episodic, desi e creditata a doua, Ciaran Hinds, Katrin Cartlidge, Marianne Denicourt, Bruce Greenwood, Billie Whitelaw, Cyril Shaps, Jamie Harris sunt si mai episodici !
soundtrack: muzica extem de sobra pentru Goran Bregovic !
2 1/2 cu indulgenta pentru ce putea sa fie, 5 din 10 !

miercuri, 23 martie 2011

RIP Elizabeth Taylor !


Liz Taylor ! Pisica pe acoperisul fierbinte ! Cleopatra ! Vedeta-copil, femeia cu ochi voluptosi si violet, regina tabloidelor , Cleopatra Hollywoodului, de 8 ori maritata si de 2 ori oscarizata -Butterfield 8 (1960), Who's Afraid of Virginia Woolf? (1966)-
Mai faimoasa insa pentru relatia furtunoasa cu Richard Burton (cu care s-a maritat de 2 ori !!! concsecutiv !!!!ilustrata schizoid in cel mai bun film al ei, Who's Afraid of Virginia Woolf?, si pigmentata de diamante cit ouale si sticle baute si sparte al greu -)-probabil cea mai publicizata relatie din Hollywood ! Mai recent regina cariatatilor, asociatiilor SIDA, rehabului si prietena lui Michael Jackson ! (see how tabloid I got) ! Implinise 79 de ani pe 27 februarie ! Ultima dat am (re)vazut-o in Reflections in a Golden Eye !

Sucker Punch-Distant Planet !

al treilea scurt-metraj animat de Ben Hibon ca tie-in promotion la Sucker Punch !primul short, Trenches, se poate vedea aici
si al doilea, Dragon, aici!

Sucker Punch, noul film al lui Zack Snyder (Dawn of the Dead, 300, Watchmen), primul bazat pe un story original (desi e comicbookish total) si unul din cele mai asteptate de anul asta (minus faptul ca e PG 13)-pe ecrane din 25 martie !

Get Low (2009)

E Robert Duvall unul din cei mai mari actori in viata ? E ! Putea sa fie Bucket List ceva de genul asta -nha, nu putea ! Dar in GET LOW, Duvall si-a gasit rolul perfect de retiring with and in a glow, al sau Gran Torino si a fost "furat" la Oscaruri din greu (nici macar nominalizat) !

Secondat de Sissy Spacek, Bill Murray (easily macar nominalizare la Oscar de rol secundar, ca si Spacek for that matter), Lucas Black si Bill Cobbs !

imi aduce aminte de Around the Bend, un film frumos, si emotionant, oarecum asemanator. Am citit ca Get Low (titlul vine de la 'to get low with God", sa fii umil-insemana extins-sa mori si sa fi ingropat, sa dai coltul si sa fii pus sub pamaint) e o poveste semi-adevarata, un soi de folk tall tale, despre un ermit din Tennessee, in timpul marii depresii din anii '30, care se hotaraste sa-si organizeze propria inmorminatare va un eveniment major si o petrecere, viu fiind !
Muzica de polnezul Jan A.P. Kaczmarek (The Visitor, Finding Neverland), imagine superba, cu tonuri intunecate, si glowuri de David Boyd (TV, de la Deadwood la Walking Dead), probabil sugerata si de regizor.
Aaron Schneider e operator de profesie si regizat un filmulet cu care a luat Oscarul de cel mai bun scurt metraj in 2003, Two Soldiers, dupa William Faulkner. Acesta e debutul sau in lung metraj, and what a movie this is ! A luat premiul de debut la Independent Film Awards !

BIll Murray, Robert Duvall, Sissy Spacek & Co. talk GET LOW from GordonandtheWhale.com on Vimeo.


un interviu-round table de la Sundance cu contributii funny ale lui Duvall (caruia nu i-a pelcut deloc O Brother where art Though, cu povesti despre magari si Bill Murray minincd un sandwich).
Filmul e un labour of love al producatorului Dean Zanuck (baiatul lui Richard Zanuck)-8 ani de lucru, un interviu interesant cu el si cu Schenider de pe IFC aici.
nu cel mai bun film pe care l-am vazut anul asta, ci poate cel mai emotionant si cel mai frumos !
4 din 5, 8 din 10 ~! (cu mentiunea ca la final ar fi putut pastra mai mult misterul si sa fie mai eluziv si misterios, asa cum a inceput-si ca magarul cam iese din poveste !)

marți, 22 martie 2011

Charlie Sheen live surprise !

la Jimmy Kimmel show cu Mark Cuban care il curteaza pe Sheen pentru un reality show (Sheen's Korner) ! Charlie pleaca intr-un turneu sold out cu showul sau, "bi-winning", dupa ce a dat in judecata studiourile care l-au concediat si are 3 milioane de followers pe twitter ! And no more restraining order from ex-wife for seeing his twins! Now who's fooling who ? More tiger blood to him ! Duh !

see the Kiss ! and the merchendising ! Only in America !!!!

luni, 21 martie 2011

I Saw The Devil / /Akmareul boatda (2010)


I Saw The Devil/Akmareul boatda e Seven meets Saw la puterea a Nec plus Ultra. Si putin Hostel mixat cu toata trilogia Vengeance a lui Park Chan Wook. Recent am vazut un film canadian, Cele sapte zile ale talionului, la recomandarea unui prieten care mi-a zis ca e the best revenge movie. Assgh....
Filmul lui Kim Ji-woon e atit de dur incit nu a putut rula in cinematografele din Korea fara taieturi de rigoasre, Nu a fost la festivaluri mari in competitie, precum Cannes, Venetia, etc. A facut furori la Toronto, Sitges, Fantstic Fest (Austin), a avut debutul american la Sundance si acum e in limited realease (by Magnet). E genre picture, within the genre. Filmele cu serial killeri coreene au fost interesante, cu un twist, fie Chaser sau Memories of Murder. Acum un nou top a fost atins: I Saw the Devil.

Kim Ji-woon a regizat A Tale of Two Sisters, A bittersweet Life si The Good, the Bad and the Weird, ultimele doua cu Lee Byung-hun, "eroul" din I Saw The Devil. Aici se confrunta /infrunta cu Choi Min-sik (Oldboy, Crying Fist, Chi-hwa-seon), cel mai bun si faimos actor coreean, care a luat o pauza drept protest pentru legea lor de quota cinematografica !

Acesta e un serial killer care i-a ucis logodnica insarcinata lui Lee, agent in servicul secret. Acesta isi ia ca sarcina personala gasirea asasinului si razbunarea cu promisiunea de a fi de 10.000 de ori mai dura. Suna banal si cliseistic povestit, nu ? Dar fiind un film corean si de unul din cei mai buni si interesanti regizori ai lor (alaturi de Park Chan Wook si Bong Joon-ho), e un absolut Blast !

Ce nu te astepti se intimpla si rourile se schimba si se intersarjeaza. Choi e excelent si povestea te duce intr-o zona nebanuita, in vigniete. E ca si cum filmul se intimpla pe the dark side of the moon. E ilustarea citatului din Nietzsche, cu cel ce vineaza monstri sa nu se transforme intr-unul din ei. Sau cu cel ce priveste in Abis...Violenta e paroxistica, absolut grafica, pe care fanii genului o pot insa ingurgita, unele lucruri gratuite, dar nu ma astept sa existe vizionari mainstream !

Ulterior Kim Ji-Woon a regizat un horror creature, Sector 7, care iese vara asta in Coreea in 3 D si acum e in pre-productie cu un film Lionsgate in SUA, numit The Last Stand.

4 1/2 din 5, 9 din 10 !!!

duminică, 20 martie 2011

Hollywood-povestea semnului de pe deal

sau How an advertisement for a housing development came to represent the movies (in Slate)-v.slideshow-ul
semnul (numele scris pe deal) a aparut ca o reclama de real estate in anii '20. El era scris complet Hollywoodland si se vedea de peste tot. in 1947 land a fost dat jos (glumitza funny in filmul The Rocketeer in care cade ca urmare a urmaririi peste Griffith Park dintre Rocketeer si zepellinul german Luxemburg) , el apare si e folosit si ca titlu la filmul Hollywoodland si se poate vedea si in Black Dahlia si in Bugsy !

Semnul a fost restaurat in 1978, cu fonduri serioase la initiativa lui Hugh Hefner care-si mutase Playboy-ul de la Chicago la Los Angeles, si cu ajutorul lui...Alice Cooper care a dat banii trebuitori pentru un nou O in memoria prietenului sau Groucho Marx.
the real kickoff came a month or so later, when Alice Cooper, the heavy-metal musician (also a recent West Coast transplant), donated the required $27,777.77 to reconstruct the final "O" in memory of his friend Groucho Marx, who had died the previous year. Additional letters were funded by Warner Bros. Records, Hefner, Andy Williams, and Gene Autry, among others. The old sign was demolished. This time, instead of telephone poles for support, it was 20 steel footings, sunk 13 feet into the soil. Concrete was poured for the foundations, and the letters of corrugated steel with baked white enamel were attached
.
prima sinucidere a unei actrite lipsite de succes a avut loc in 1932, Peg Entwistle a sarit de pe litera H ! Avea 27 de ani si era o starleta deja "fosta". Mitologia sinuciderii de pe semn a fost astfel inaugurata.

in spate se vede cit de decrepite erau literele !
-o carte intreaga despre subiect aici : The Hollywood Sign: Fantasy and Reality of an American Icon (Icons of America). Azi ele au inspirat si alte orase, v. Brasov ~!

Sucker Punch-Dragon !

al doilea scurt-metraj animat de Ben Hibon ca tie-in promotion la Sucker Punch !
Primul short, Trenches, se poate vedea aici

Sucker Punch, noul film al lui Zack Snyder (Dawn of the Dead, 300, Watchmen), primul bazat pe un story original (desi e comicbookish total) si unul din cele mai asteptate de anul asta (minus faptul ca e PG 13)-pe ecrane din 25 martie !

vineri, 18 martie 2011

RIP Michael Gough

Azi cel mai referential rol al lui Michael Gough este Alfred Pennyworth din seria Batman inceputa in 1989 de Tim Burton . Unul din cei doi actori care a aparut in toate cele 4 filme pre Dark Knight-Nolan (clalalt fiind Pat Hingle-Comissioner Gordon, disparut acum 2 ani), actorul englez avea 94 de ani ! Ultimele roluri i le-a oferit tot Tim Burton, in Sleepy Hollow si o voce in Corpse Bride si in Alice in Wonderland anul trecut.

joi, 17 martie 2011

Sucker Punch-The Trenches


an animated short film by Ben Hibon, the same animator behind the animated sequence from Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I. The short is called The Trenches and is a short story told about the WWI zombie soldier fairytale that Baby Doll (Emily Browning) and her girls end up in in the movie...

Sucker Punch, noul film al lui Zack Snyder si unul din cele mai astepate de anul
asta (minus faptulc a e PG 13)-din 25 martie !

marți, 15 martie 2011

(nu numai ?) jucarele la McDonalds...

Artu

io-da


dar nu cu Ja JA Binks :->

si trailerul la filmul in care fanii contraataca imperiul si pe Darth George :)

The People vs. George Lucas !!! well, it's more intense George !

Bryan Ferry la Bucuresti !!!!

one of the greats ! de unu mai ziua muncii la romania (of course a Sunday!!!)
me happy ! :) not seen Bryan yet ! so 4 me- concertul anului !
promoting his OLYMPIA album from 2010 !

(Kate Moss on cover, quoting Manet)
Sala Palatului.
tickets (eventim):
100, 140, 180, 240 si 300 lei pana la data de 20 martie;
120, 160, 210, 280 si 350 lei in perioada 21 martie – 1 mai 2011.
One Event Funky event :)
www.facebook.com/event.php?eid=199997176696664
www.bryanferry.com
www.facebook.com/bryanferry
www.youtube.com/bryanferry

duminică, 13 martie 2011

Juggernaut (1974)



Juggernaut
=o fortta de neoprit !, o nava gigant, un mutant din X Men :)Poseidonul lui Dick Lester s-a numit Brittanic si la noi la cinema la vremea sa, Teroare pe Britannic ! Nava era ruseasca si au pictat-o, filmul a avut alti regizori initial dar Lester s-a descurcat ! Old-fashinoned, cu un Omar Sharif imobil (iceberg ?) si un Richard Harris great si probabil beat sau mega-imbibat, cu un David Hemmings sacrificat si un Anthony Hopkins ne-Lecter-ificat, Ian Holm nehobbitizat :), Freddie Jones bombificat, Roy Kinnear prezent ! (comic relief), si chiar seriful din Bondurile cu Roger Moore (Clifton James), dop Gerry Fisher, scenografie Terence Marsh (impressing) si muzica Ken Thorne !
1.66.1
extras: none decit leul care rage de la MGM !
3 din 5, 6 din 10 !

vineri, 11 martie 2011

Aurora !

cel mai bun film romanesc din 2010 vine la cinema in 2011 !!!

din 11 martie al treilea film de Cristi Puiu cu...Cristi Puiu in cinema !
un cut nou, diferit de cel de anul trecut de la Cannes si TIFF !
3 minute in plus ! un alt opening ! same ending though !
will return on it....

marți, 8 martie 2011

Charlie :(

cui ii pasa ce se-ntimpla in Orientul mijlociu cit timp exista Charlie...Sheen ?
"duh...winning !!!"

Charlie Sheen makes Mel Gibson look MINI and Tom Sizemore look MALIST
=two and a half men (the 1/2 being Charlie ?)
NYMAG a inventat chiar un glosar special pentru el...
Charlie Sheen
proper noun, verb, Sheened, Sheening
1. the actor whose erratic behavior may have cost him his lucrative job as a sitcom lead
2. the perfectly legal, yet dangerous substance that said actor claims to use recreationally, e.g., "I'm on a drug. It's called Charlie Sheen. It's not available. If you try it once, you will die"
3. the act of behaving in a manner akin to this actor, as in Trey Parker and Matt Stone telling David Letterman that they were "Sheening pretty hard" when they cross-dressed at the Oscars

a field day in Hollywood for tabloid press-will Tiger Blood warlock find the Octogon and do what ? Little Laeague 4 ? A foursome ?
“I got a text or something. Here’s another thing — these guys are such yellow cockroaches that they didn’t even have the decency to call me. I put 5 bill[ion] in their cheap suit pockets and another half a bil’ in what’s-his-cheese’s pockets and this is the… respect I get? It’s just deplorable and they should be ashamed of themselves!”

(C. Sheen despre modul cum a fost concediat de WB)
*Mark Cuban in asteapta cu bratele deschise pt un show pe care Sheen il va alege, reality sau else, pe HDNET

luni, 7 martie 2011

scenariul pierdut la Casino Royale

in 1967 producatorul Charles K. Feldman a facut o parodie de prost gust la Bond cu titlul primului roman de Ian Fleming cu Bond, si o gramada de vedete, o catastrofa incredibila,

film ramas infam pina in 2004 cind EON, firma responabila de mostenirea 007 a recuperat drepturile romanului si a relansat franciza cu Daniel Craig.
dar intre 1963 si 1964, anume pina la moartea sa abrupta, legendarul scenarist Ben Hecht a scris mai bine de trei drafturi la scenariul la Casino Royale. Ziarul englez TELEGRAPH a descoperit in ce constau ele. Un articol fascinant care arata cum ar fi putut fi schimbata istoria Bond daca Feldman s-ar fi inteles cu producatorii EON Broccoli si Saltzman si ar fi produs cu ei varianta scrisa de Hecht. Sau i-ar fi dat lui Sean Connery un milion de dolari, cit acesta ar fi cerut sa schimbe barca si sa faca filmul cu el. Connery a facut-o mai tirziu, cind a jucat in remakeul la Thunderball, Never Say Never Again, produs de Kevin McClory, alt productator care a avut drepturi pe un singur roman Bond pe care a a facut gambling pina la sfirsitul vietii. Hecht, supranumit "Shakespeare din Hollywood", a scris thrillere pentru Hitchcock, cel mai notabil Notorious si Spellbound si a marturisit ca "never had more fun writing a movie". Probabil ca ghinionul sortii ne-a privat de cel mai reusit, inteligent si intunecat Bond (ne)facut vreodata :)


The first cover for Casino Royale by Roger Hall
the very first paperback edition of Casino Royale, published in 1955 by Pan.
The series number on the spine is "334".

duminică, 6 martie 2011

On Any given Sunday-quotes like these last forever...

"I don't have to tell you things are bad. Everybody knows things are bad. It's a depression. Everybody's out of work or scared of losing their job. The dollar buys a nickel's work, banks are going bust, shopkeepers keep a gun under the counter. Punks are running wild in the street and there's nobody anywhere who seems to know what to do, and there's no end to it. We know the air is unfit to breathe and our food is unfit to eat, and we sit watching our TVs while some local newscaster tells us that today we had 15 homicides and 63 violent crimes, as if that's the way it's supposed to be. We know things are bad - worse than bad. They're crazy. It's like everything everywhere is going crazy, so we don't go out anymore. We sit in the house, and slowly the world we are living in is getting smaller, and all we say is, 'Please, at least leave us alone in our living rooms. Let me have my toaster and my TV and my steel-belted radials and I won't say anything. Just leave us alone.' Well, I'm not gonna leave you alone. I want you to get mad! I don't want you to protest. I don't want you to riot - I don't want you to write to your congressman because I wouldn't know what to tell you to write. I don't know what to do about the depression and the inflation and the Russians and the crime in the street. All I know is that first you've got to get mad. You've got to say, 'I'm a HUMAN BEING, Goddamnit! My life has VALUE!' So I want you to get up now. I want all of you to get up out of your chairs. I want you to get up right now and go to the window. Open it, and stick your head out, and yell, 'I'M AS MAD AS HELL, AND I'M NOT GOING TO TAKE THIS ANYMORE!' I want you to get up right now, sit up, go to your windows, open them and stick your head out and yell - 'I'm as mad as hell and I'm not going to take this anymore!' Things have got to change. But first, you've gotta get mad!... You've got to say, 'I'm as mad as hell, and I'm not going to take this anymore!' Then we'll figure out what to do about the depression and the inflation and the oil crisis. But first get up out of your chairs, open the window, stick your head out, and yell, and say it: "I'M AS MAD AS HELL, AND I'M NOT GOING TO TAKE THIS ANYMORE!"


from Network (not The Social...)
where on any of 'em I'm happy I won't go on Monday :)

joi, 3 martie 2011

Unknown (2011)


Hitchcock, Frantic si Bourne, toate impreuna in Berlin iarna fac din Unknown un thriller old-fashioned impachetata ca un puzzle, cu aer european, care putea sa fie mai bun, dar fireste si mult mai prost. Si e un pas mare peste Taken, cu formulaicele action by the numeros ale lui Luc Besson. Am fost fericit cind am vazut siglele Warner Bros/Dark Castle pe film, pentru ca am crezut ca e un alt vehicol Besson dar e un film produs de Joel Silver, in care banii cheltuiti se vad pe ecran si urmaririle de masini nu arata ca cele pariziene, adica turistice !
bazat pe romanul "Out of My Head" de Didier Van Cauwelaert (o alta privire europeana). imi place mai mult titlul romanului, dar probabil prea poetic pt film si prea usor de confundat cu o comedie romantica !!!
exista elementul Polanski (pina la un moment dat flagrant cu Frantic, un element din Ghost Writer-descifrarea codului) si elementul Brian De Palma (secventa din muzeu cu privirile seamana cu cea din muzeul de arta din Dressed to Kill),

-desi mi-a adus aminte si de setpiece-ul din Guggnheim din The International
-iar January Jones arata ca Grace Kelly mai mult ca oricind (si in Mad Men, dar acesta e un film care se vrea contemporan!) ! iar nemtoaica Dian Kruger e Gina, o refugiata bosniaca !
regizorul spaniol Jaume Collet-Serra a facut numai filme americane pina acum si e specializat pe horror (House of Wax, Orphan) si pe fotbal (Goal 2) dar e extrem de eficient. o singura problema, prea mult reclama Mercedes in your face !!!

-cascade impresionante facute 4 real si locatii excelente in centrul Berlinului, plus un aerial de final la fel de old-fashioned (si ca in Frantic !!!)
-minus niste neverosimilitati si mambo jumbo, imbinare moderna de Omul care stia prea mult plus The Wrong Man, cred ca lui Hitchcock i-ar fi placut !!!
hotelul Aldon (azi Aldon-Kempinsky, in buza la Potsdamer Platz si intrarea pe Unten der Linden), excelent folosit (cel de unde si-a balanganit Michael Jackson copilul), reminder hotelul din Foreign Correspondent si aer de Mission: Impossible (primul)!
un interviu excelent cu Liam Neeson aici
3 din 5, poate cu inca un sfert de punct in plus pentru seriozitateea lui Neeson si cu impecabilii Bruno Ganz, Sebastian Koch, Aidan Quinn, si Frank Langella
potential de revizionare: Da!

Royal Flash (1975)


the lighter side of Barry Lyndon and the cousin of Tom Jones. La vremea lor au crezut ca pot face o serie din aventurile capitanului Harry Flashman, bazate pe seria de carti celebre in Anglia si azi si mai si, ale lui George MacDonald Fraser ! Dar timpurile nu mai erau potrivite si Royal Flash a fost un mare esec ! Si Flashman a ramas pina azi doar eroul acestui film royal !

respectiv a doua carte, din 1970. Se pare ca azi romanele cu Flashman ale lui Fraser sunt la fel de celebre ca cele cu Bond ale lui Ian Fleming. personajul sau este un aventurier fara scrupule, un las de mare calibru si ticalos de ocazie, afemeiat si betiv, care trece prin istorie ca printr-un svaitzer, dar mereu cade in picioare si e la timpul potrivit la locul potrivit. Asfel Fraser da un comentariu istoric istoriei imperiului britanic. Iar Lester in monologul de opening citeaza Patton pe invers !

-E interseant ca filmul lui Richard Lester Royal Flash si Lisztomania lui Ken Russell au iesit in sali in aceiasi zi, 10 Oct.1975. Desi extrem de diferite, filmele sunt inrudite si reprezinta ceea ce s-a numit the last gasp of the British Invasion film era ! Aceasta a inceput cu filmul Beatles al lui Richard Lester, A Hard Day’s Night in 1964.
(The roots were very much in American silent film, the comedies of the 1930s and the French New Wave, and had already been in evidence in Lester’s first feature, It’s Trad, Dad, in 1962, and in Russell’s first feature, French Dressing, in 1963—but A Hard Day’s Night placed the style on the world stage.) Lester and Russell’s films were the end of a rich era of filmmaking. In Russell’s case, that era ended with a bang—with a film that’s still ahead of its time 32 years later. Lester’s Royal Flash, on the other hand, wasn’t especially adventurous. It was, in fact, a clear attempt to recreate the success of his The Three Musketeers (1973) and The Four Musketeers (1974). However, it was—and is—a good attempt, his final outburst of the style of filmmaking he was largely responsible for creating.


pe linga Malcolm McDowell care e against type aici (Michale caine sau Connery ar fi mai usor de inghitit, probabil ca i-am vizualizat impreuna din cauza lui The man Who Would Be King), apar Alan Bates (Rudi Von Sternberg) , Oliver Reed (Otto Von Bismark), Michael Hordern, Lionel Jeffries (Krafstein), Tom Bell (De Gautet), Alastair Sim, Joss Ackland, Christopher Cazanove
si doua femei minunate, Florinda Bolkan as Lola Montez si Britt Eklund as ducesa Irma !

—plotul e in fapt o trimitere parodica la clasciul Prizonierul din Zenda de Anthony Hope ! De fapt duelul din final seamana cu cel din Marea Cursa/The Great Race, care in actul 3 are acelasi send-off.
Lester treats it all with his signature playfulness, placing it firmly in the realm of his world of damnable machines (if a mechanical device in a Lester film can go wrong, it will) and a kind of casual slapstick. Clever visuals abound (catch the shot of Oliver Reed apparently riding past what turns out to be mural being carried past him). It’s all cheerful and fun and as nice a farewell to the era as could be hoped for.

-Bob Hoskins are un rolisor mic, de inspector de politie!
DOP Geoffrey Unsworth
muzica Ken Thorne cu adaptari dupa Wagner si Mozart
http://en.wikipedia.org/wiki/Royal_Flash_(film)
4 din 5/8 din 10 !

DVD 20th Century Fox zona 1 -in mod curios in Anglia n-a aparut !
format: 1.661. anamorfic
Extras:
• Commentary with Malcolm McDowell and Film Historian Nick Redman
• Inside Royal Flash
• Meet Harry Flashman
• Isolated Score and F/X Track
• Original Theatrical Trailer
• Still Gallery

despre Oscaruri pe Unica !

inainte de Oscaruri am fost la B1 sa pronostichez, dupa m-am dus pina la sediul Ringier si discutia editata o puteti vedea aici.

nu pot pune linkul ca imagine, dar articolul despre premiile "nemeritate", in discutie cu Nicoleta Galateanu de la Unica.ro, aici !

miercuri, 2 martie 2011

Rango-the score (& more)!


soundtrackul la Rango (desenul animat si totodata westernul anului)a aparut digital azi oficial si pe CD pe 15 martie ! pentru el Hans Zimmer a avut nevoie de niste mariachi mexicani adevarati si cine erau mai nimeriti ca Los Lobos ?
stilul lor se numeste Norteño (cel al muzicienilor de starda mexicani) si ei au citeva cintece in soundtrack si apar si in film ca cei 4 mariachi-bufnitze
Los Lobos - Rango Theme Song by antirecords
They could do it on their own, but it sounded funny… it didn’t sound authentic. So they needed some Mexicans in there. That doesn’t sound kosher and it doesn’t sound right to say it that way, but in a way it is. You need someone who knows this music, someone to play it properly and get the real effect. That’s why they called us in.”

David Hidalgo, Los Lobos
-review aici
++++++
Rango e primul desen animat complet produs de ILM (Industrial Light and Magic, eat your beans and shut up Pixar !) si totodata cel mai bun rol al lui Johnny Depp recently, really (Rango, duh!) ! complet cu take-uri inteligente in genul western si nu numai (Chinatown too), scris de John Logan si regizat de "piratul" Gore Verbinsky, si foarte mult din atmosfera se datoreaza lui Hans Zimmer si colaboratorilor lui (incl. Arturo Sandoval la trompeta) la muzica (Hans, robbed again at the Oscars, on his way to do The Dark Knight Rises).

Consultantul vizual e un alt om "furat" la Oscaruri, Roger Deakins !!!
Rango e, pot s-o zic de pe acum, unul din cele mai bune filme ale anului si un western mai west-ern ca True Grit :-)
4 din 5/ 8 1/2 din 10 !!!