joi, 24 martie 2011

The Lost Son (1999)

Tagline:Innocence isn't lost. It's taken

The Lost Son e un fel de Man on Fire cu sex masculin (baietei-puppy love/sleeping beauty), ma refer la filmul cu Scott Glenn de Elie Chouraqui din 1987.
altfel dialogul e oribil si dubbed sau nesincronizat ok, ceea ce da impresia de amatorism...si copia nu era tocmai faimoasa...are valente de B movie dar pretentii de art-house, un euro-pudding care ar fi putut fi cool si impressive regizat de Roman Polanski sau Mike Hodges !
Si cu un actor (cine se plinge de accentul lui Christophe Lambert sa se mai plinga !) gen Liam Neeson in Taken sau Unknown sau, nah, Lee Marvin in Point Blank, sau Alain Delon in anii '70, sau Charlie motherfuckin' Bronson, duh !
Daniel Auteuil in primul sau rol de limba engleza (n-am vazut ceva mai froggic de la Depardieu as Columb-Variety scrie diplomat: Auteuil, whose English is not always the clearest, is fine at portraying a cool, lonely pro but is hardly the most ideal actor for a role that demands audience involvement from an early stage.), nu face fata (azi dupa 36 Quai des Orfèvres si Le deuxième souffle ar fi mai cool cu aerul lui de pacino _carlito- francez), desi are un aer de Lino Ventura + Bruno Cremer !

El e secondat de o multime de actori buni, dar trebuia un regizor mai ferm, v. exemplul cu Man on Fire 1987, subiectul e downbeat si socant, mai ales pentru acum 12 ani ! Menges are niste stingacii inpardonabile (clisee, relantiuri care dau rezolutia in minus, cheap tricks my dear sir !). Credeam ca e mai aproape Mona Lisa si Get Carter dar e mai mult Raw Deal (ala cu Ahnuld!)!
Chris Menges, regizorul, e operatorul, DOP-ul oscarizat la filmele lui Roland Joffe The Killing Fields si The Mission, cel mai recent DOP la London Boulevard dar regizor deja rutinat la vreo 5 filme, din care cel mai faimos e primul, A World Apart (1988).

Nasstasja Kinski are un rol episodic, desi e creditata a doua, Ciaran Hinds, Katrin Cartlidge, Marianne Denicourt, Bruce Greenwood, Billie Whitelaw, Cyril Shaps, Jamie Harris sunt si mai episodici !
soundtrack: muzica extem de sobra pentru Goran Bregovic !
2 1/2 cu indulgenta pentru ce putea sa fie, 5 din 10 !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu